Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » ΣΕΥΑ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπ. Οικονομικών

ΣΕΥΑ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπ. Οικονομικών

Σε κάλεσμα που απήυθηνε η ΟΒΣΑ, για δράση απέναντι στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης από την Κυβέρνηση, ο Σύνδεσμος της Αθήνας απάντησε με τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση της 27ης Ιανουαρίου 2021. Σε σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου, αναφέρεται:
«Συνάδελφοι
Η πανδημία που πλήττει τη χώρα μας από τον περασμένο Μάρτιο και έχει αναδείξει τις τραγικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές οικονομικές καταστάσεις στην πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, λόγω και της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.
Η κυβέρνηση, όσο και να θέλει να παρουσιάσει το παραμύθι που προβάλλουν τα κυβερνητικά στελέχη στα ΜΜΕ ότι όλα είναι καλά, δεν μας πείθει καθόλου.
Στην αντιστροφή της πραγματικότητας από την κυβέρνηση, ο Σύνδεσμός μας δυναμώνει τη φωνή και τους αγώνες του. Μαζί με την ΟΒΣΑ και άλλους συλλογικούς και επαγγελματικούς φορείς, θα μας βρει μπροστά της σε κάθε πλειστηριασμό κατοικίας λαϊκής οικογένειας, σε κάθε διακοπή υδροδότησης και ρεύματος. Θα είμαστε στο δρόμο του αγώνα για μια ζωή με δικαιώματα. Μαζί με τις φωνές των μαθητών και φοιτητών για ανοιχτά σχολεία, των ιατρών που είναι στη πρώτη γραμμή, των εργαζομένων που στοιβάζονται καθημερινά στα ΜΜΜ και που η κυβέρνηση όλους αυτούς και εμάς, μας βλέπει μόνο ως φαντάσματα και εγκληματίες. Δηλώνουμε ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Αιτήματα
● Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
● Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
● Ο τρέχον κύκλος της «επιστρεπτέας προκαταβολής» να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
● Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
● Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
● Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
● Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
● Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα, για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
● Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.
Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:
● Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ.
● Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
● Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
● Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.
Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος, Αθ. Στρουμπούλης
Ο γενικός γραμματέας, Νικ. Γρίβας».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι