Αρχική » Επικαιρότητα » ΣΕΥΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 31 Μαρτίου στο υπ. Οικονομικών

ΣΕΥΑ: Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 31 Μαρτίου στο υπ. Οικονομικών

Ο Σύνδεσμος της Αθήνας, με επιστολή του, καλεί τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνεται την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, στις 18:00, στην πλατεία Κάνιγγος, με κατάληξη στο υπ. Οικονομικών.
Στην επιστολή αναφέρεται:

«Συνάδελφοι,
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει τη χώρα μας εδώ και ένα χρόνο, έχει θανάτους, φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, συσσωρευμένα χρέη και ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που έχει καταρρεύσει. Η κυβέρνηση, σαν μεγάλος θιασάρχης με πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτα στελέχη της, κλείνει τ’ αυτιά της και δεν ακούει τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους, ανέργους, φοιτητές, που ακόμα και με καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και ζητάνε μια ζωή με δικαιώματα.
Μέσα στον ένα χρόνο πανδημίας, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της. Μοιράζει ψίχουλα απέναντι στις υποχρεώσεις μας με τις επιστρεπτέες προκαταβολές και έχει εντείνει την κρατική καταστολή σε όσους τολμούν να διαμαρτυρηθούν. Ενώ τα κλειστά, εδώ και ένα χρόνο πανεπιστήμια, τα έχει κάνει αστυνομοκρατούμενα.
Η καταστολή και η βία δεν θα περάσει
Συνάδελφοι,
Η φωνή σας πρέπει να ενωθεί με τη φωνή του Συνδέσμου και να εναντιωθεί σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει φέρει μέσα στην πανδημία η κυβέρνηση, να ξεσκεπάσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που αναπαράγουν την κυβερνητική πολιτική και θέλουν σιγή νεκροταφείου.|
Όλοι μαζί στον δρόμο του αγώνα
31 Μάρτη και ώρα 18:00 στην Πλ. Κάνιγγος

 ΑΙΤΗΜΑΤΑ

• Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.
• Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους.
• Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
• Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.
• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.
• Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
• Να διαγραφούν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγεία να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν τη κατανάλωση.
• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.
• Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 6 μήνες για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για το υπόλοιπο διάστημα για όλες τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση.
• Τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

• Άμεσα μέτρα θωράκισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, με προσλήψεις του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, πλήρη εξοπλισμό νοσοκομείων και ΠΦΥ, διεύρυνση του αριθμού ΜΕΘ.
• Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.
• Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.
• Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία. Ουσιαστικά μέτρα για να ξαναλειτουργήσουν τα σχολεία.
• Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού με πρόσχημα την πανδημία. Να μπει τέρμα στην καταστολή.

Για το ΔΣ
Ο πρόεδρος, Αθανάσιος Στρουμπούλης
Ο γενικός γραμματέας, Νικόλαος Γρίβας».