Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » ΣΕΥΑ: Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 11:00 στο Σύνταγμα

ΣΕΥΑ: Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 11:00 στο Σύνταγμα

«Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής»

Ανακοίνωση – κάλεσμα του ΣΕΥΑ

για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση

για την εργατική πρωτομαγιά.

Σε ανακοίωνση που κοινοποίησε το γραφείο τύπου του Συνδέσμου της Αθήνας, αναφέρεται:

«Συνάδελφοι,

Το προηγούμενο διάστημα συναντηθήκαμε στο δρόμο του αγώνα με χιλιάδες κόσμου που κινητοποιήθηκαν, για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Το σύνθημα, «οι ράγες τις ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δε θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» ένωσε τη φωνή επαγγελματιών, εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, που είπαν τέρμα, ως εδώ!

Η 1 Μαΐου είναι το λίπασμα στους αγώνες μας, για μια ζωή με δικαιώματα για εμάς και τα παιδιά μας. Η υγεία, το ρεύμα, το νερό μόνο ως κοινωνικά αγαθά μπορούμε να τα δούμε και όχι ως εμπόρευμα που κάποιοι θέλουν να καρπωθούν για το κέρδος, χωρίς να υπολογίζονται οι πραγματικές ανάγκες για μια αξιοπρεπής ζωή.

Συνάδελφοι, την 1 Μαΐου θα στείλουμε το μήνυμα ότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης της υγείας, της παιδείας, της ενέργειας, της ύδρευσης, ενάντια σε κάθε πλειστηριασμό. Θα καταδικάσουμε τη σημερινή κυβέρνηση χωρίς να δίνουμε συγχωροχάρτια στις προηγούμενες. Θα βρεθούμε απέναντι με συνδικαλιστικές ηγεσίες που απλά κάνουν διατυπώσεις, βγάζουν μια ανακοίνωση «φωτοβολίδα» και υπονομεύουν τους αγώνες που διεκδικούν αξιοπρεπή ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής.

Συνάδελφοι, τη Δευτέρα 1 Μαΐου και ώρα 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, δίνουμε ραντεβού στο πανό του Συνδέσμου και διεκδικούμε:

• Την κατάργηση των άδικων φόρων και των χαρατσιών που εξανεμίζουν το εισόδημά μας, τη διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας ενάντια στην ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα.

• Άμεσα μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Σύγχρονες και δωρεάν υποδομές και υπηρεσίες υγείας, εκπαίδευσης, μεταφοράς, αντιπυρικής-αντιπλημμυρικής-αντισεισμικής προστασίας, με ευθύνη του κράτους.

• Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει κανένα σπίτι συναδέλφου και λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη.

Για το ΔΣ

Ο πρόεδρος, Αθανάσιος Στρουμπούλης  

Ο γενικός γραμματέας, Νικόλαος Γρίβας».

 

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι