Νέο καλέμι SDS-max RTec Sharp και νέο βελόνι SDS-max RTec Speed της Bosch

bosch-2Η Bosch αντικαθιστά τα καλέμια και τα βελόνια της SDS-max με ισχυρότερα με σημαντικά πλεονεκτήματα για τους επαγγελματίες: Το νέο καλέμιSDS-max RTec Sharp λόγω της κόψης του, η οποία είναι διπλάσια στο μήκος από την κόψη ενός στάνταρ καλεμιού, αποδίδει επίσης και διπλάσια στην αφαίρεση υλικού. Στο νέο βελόνι SDS-max RTec Speed η νέα βελτιστοποιημένη γεωμετρία καθιστά δυνατή τη συνεχή εργασία χωρίς μάγκωμα στο μπετόν. Τα δύο καλέμια διαθέτουν αυτοτροχιζόμενες κόψεις, με τις οποίες επιτυγχάνεται μια σταθερά μεγάλη απόδοση αφαίρεσης υλικού. Έτσι δεν χάνεται χρόνος στο ξανατρόχισμα των καλεμιών.
Πρόσθετη ενέργεια κρούσης. Στην μέγιστη απόδοση αφαίρεσης υλικού των δύο καλεμιών SDS-max RTec Speed και SDS-max RTec Sharp, συμβάλει επίσης το στοιχείο ανάκλασης στο στέλεχος των καλεμιών της Bosch. Αυτό το στοιχείο μετατρέπει την ενέργεια ανάκρουσης σε πρόσθετη ενέργεια κρούσης και αυξάνει έτσι σημαντικά την αφαίρεση υλικού.
Από την εφεύρεση του συστήματος υποδοχής στελέχους SDS, η Bosch εξελίσσει συνεχώς αυτόν τον τομέα εξαρτημάτων με τη δικής της έρευνα, επενδύοντας στην εξέλιξη και στη τεχνολογία κατασκευής. Το καλέμι SDS-max RTec Speed και το βελόνι SDS-max RTec Sharp με τα βέλτιστα  πλεονεκτήματά της, αποτελούν τα νεότερα δείγματα της δύναμης καινοτομίας της Bosch.