Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Η Schneider Electric και ο Όμιλος Velux συνεργάζονται για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Schneider Electric και ο Όμιλος Velux συνεργάζονται για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Όμιλο VELUX για την επιδίωξη Συμφωνιών Αγοράς Ανανεώσιμης Ενέργειας (PPAs- Power Purchase Agreements).
Μέσα από αυτή τη σύμπραξη, ο Όμιλος Velux, παγκόσμιος ηγέτης στην κατασκευή παραθύρων στέγης, θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειές του για 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια (RE100) μέχρι το 2023, που αποτελεί μέρος του στόχου της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2030.
Οι δυνητικές Συμφωνίες Αγοράς Ανανεώσιμης Ενέργειας έχουν στόχο να επιτρέψουν την υλοποίηση έργων ανανεώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, έχοντας την υποστήριξη της Schneider Electric στο κομμάτι των προμηθειών ως σύμβουλος αγορών. Το βασικό κίνητρο του Ομίλου VELUX είναι να επιτύχει τον στόχο RE100 και να φέρει νέα ανανεώσιμη ενέργεια στο δίκτυο. Επιπλέον, στόχος των συμφωνιών αυτών είναι να αντιπροσωπεύουν ένα μείγμα καθαρών τεχνολογιών, με τον Όμιλο VELUX να επιδιώκει να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη δέσμευση για αγοραστική ισχύ σε μια σταθερή τιμή.
Ένα PPA παρέχει στους προγραμματιστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το επιχειρηματικό πλάνο που απαιτείται για τη δημιουργία νέας, καθαρής παραγωγής ενέργειας. Η συγκεκριμένη προσπάθεια αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Ομίλου VELUX να επιτύχει την ουδετερότητα του άνθρακα στο 100% (πεδίο εφαρμογής 1 και 2). Επιπλέον, προσπαθεί να μειώσει κατά το ήμισυ τις εκπομπές άνθρακα σε ολόκληρη την Αλυσίδα Αξίας (πεδίο εφαρμογής 3) έως το 2030.
Παράλληλα, η εταιρεία θα καταγράψει ολόκληρο το ιστορικό αποτύπωμα των εκπομπών άνθρακα του Ομίλου – από την ίδρυσή του το 1941 – μέσω έργων διατήρησης δασών που διαχειρίζεται το Worldwide Fund for Nature (WWF). Αυτές οι πρωτοβουλίες αναμένεται να στηρίξουν τη συνολική δέσμευση του Ομίλου VELUX για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως το 2041. «Ο πλανήτης αντιμετωπίζει κλιματικές αλλαγές και φυσικές καταστροφές σε μεγάλο βαθμό και δεσμευόμαστε να έχουμε έναν πιο ενεργό ρόλο για να επιτύχουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Jörn Neubert, Senior Vice President of Supply, του Ομίλου VELUX. «Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε μεταξύ των πρώτων εταιρειών στον κόσμο – και η πρώτη εταιρεία στον κατασκευαστικό κλάδο – που αναλαμβάνουν την ευθύνη τόσο για τις προηγούμενες, όσο και για τις μελλοντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα με δέσμευση για ουδετερότητα του άνθρακα. Η συνεργασία μας με την Schneider Electric αποτελεί ένα σημαντικό μέρος σε αυτήν την προσπάθεια».
Η ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές αποτελεί μέρος της δέσμευσης του Ομίλου VELUX να εξαλείψει την εξάρτηση της εταιρείας από την ενέργεια που παράγεται από ορυκτά καύσιμα. Επικεντρώνεται στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και στην καθιέρωση επιτόπιων ανανεώσιμων πηγών θέρμανσης και ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας ηλιακά στοιχεία.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις