Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » Ιαπωνικοί επαγγελματικοί ταχυθερμοσίφωνες από την εταιρία Rinnai Corporation

Ιαπωνικοί επαγγελματικοί ταχυθερμοσίφωνες από την εταιρία Rinnai Corporation

ital therm (2).jpg

ital therm (2).jpgΗ Rinnai Corporation, με έδρα στην Ιαπωνία, είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής ταχυθερμοσιφώνων στον κόσμο. Διακινεί πάνω από 2.000.000 ταχυθερμοσίφωνες ετησίως και έχει αντιπροσωπείες σε όλο τον κόσμο: από την Ιαπωνία, την Κίνα και όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας μέχρι την Αμερική και την Ευρώπη.
Στην Ευρώπη είναι ένας από τους μεγαλύτερους διακινητές ταχυθερμοσιφώνων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Βέλγιο, στην Ολλανδία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία. Για την Ελληνική αγορά οι ιαπωνικοί ταχυθερμοσίφωνες της Rinnai Corporation είναι ένα καινούργιο προϊόν.
Κατασκευάζονται με την τελευταία λέξη της παγκόσμιας τεχνολογίας όπως διαμόρφωση της φλόγας από 4 kW ανάλογα με την απαίτηση της ποσότητας ζεστού νερού και προ-ανάμειξη μεταξύ του φυσικού αερίου και του οξυγόνου (αέρα καύσης) πριν την είσοδό τους στον καυστήρα.
Η προώθηση αυτού του μίγματος στον καυστήρα διαμορφώνεται συνεχώς από τον ανεμιστήρα που είναι τοποθετημένος πριν από το θάλαμο καύσης, ο οποίος τροποποιεί τις στροφές του ανάλογα με την απαιτούμενη ισχύ (χαρακτηριστικά που συναντάμε σε λέβητες συμπύκνωσης). Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνονται υψηλά επίπεδα απόδοσης > 90% και μεγάλη οικονομία στη χρήση.
Ο εγκαταστάτης μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα από τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά και να δημιουργήσει μια προηγμένη και υψηλής ποιότητας εφαρμογή.
Το πιο μικρό μοντέλο παράγει 16 lt/m (οικιακή χρήση) και ακολουθούν των 20 lt/m, των 26 lt/m και των 32 lt/m. Αυτό δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης μιας εγκατάστασης πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, αφού οι ταχυθερμοσίφωνες Rinnai είναι τύπου Α3 – χωρίς πρόβλεψη και εγκατάσταση καμινάδας (διατίθενται και μοντέλα τύπου C) και με διαστάσεις όσο ενός κοινού ταχυθερμοσίφωνα.
Έτσι κομμωτήρια, αρτοποιεία, εστιατόρια, γυμναστήρια κλπ έχουν ατελείωτο ζεστό νερό τη στιγμή που το θέλουν, στη θερμοκρασία που το θέλουν. Χωρίς να χρειάζεται να συντηρούν μπόιλερ, όλη την ημέρα και κυρίως όλη την νύχτα, είτε το χρησιμοποιούν είτε όχι, σπαταλώντας ένα περιττό ποσό ενέργειας για να ανακτήσουν τη χαμένη θερμότητα.
ital therm 1.jpgΟι πραγματικές όμως ικανότητες των Rinnai φαίνονται σε εφαρμογές υψηλών απαιτήσεων όπως ξενοδοχεία, θερμαινόμενες πισίνες, βιομηχανίες κλπ. Τοποθετώντας τα σε συστοιχίες δημιουργείται ένας υπερσύγχρονος μηχανισμός θέρμανσης τεραστίων ποσοτήτων νερού, που "σκέπτεται" μεμονωμένα, αλλά και σαν σύνολο ταυτόχρονα, αφού ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος ισομοιράζει τις ώρες εργασίας στα μηχανήματα και τους εξασφαλίζει ίση διάρκεια ζωής.
Οι Rinnai διαθέτουν ακόμα μια ιδιότητα, με την οποία απευθύνονται σε ειδικές βιομηχανικές εφαρμογές… τη θέρμανση του νερού έως τους 95°C στιγμιαία.
Στην πράξη πετυχαίνουμε την αντικατάσταση των ογκωδέστερων ατμομηχανών με μία πιο οικονομική, ευέλικτη και σύγχρονη συσκευή.
  Και επειδή αρχή της Rinnai είναι η πλήρη εκμετάλλευση της ενέργειας, μπορούμε να συνδέσουμε τους ταχυθερμοσίφωνες σε σειρά με εναλλακτικούς μηχανισμούς θέρμανσης του νερού π.χ. ηλιακούς συλλέκτες. Οι Rinnai ελέγχουν την θερμοκρασία εισόδου του νερού 150 φορές/sec και λειτουργούν τόσο (modulation από 4 kW) ώστε να το φτάσουν στην επιθυμητή θερμοκρασία εξόδου με απόκλιση το πολύ +/-1 °C.
Τέλος, ενδεικτικό της "ιαπωνικής" ποιότητας είναι η λειτουργία υπό οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα: από -20°C, μέχρι 10 μποφόρ αέρα, υπό βροχή. Αυτό καθιστά τα Rinnai προϊόντα με ζωή πάνω από 20 χρόνια.