Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » Εργαλείων » REMS Unimat 75: Σπειροτόμος για παραγωγική χρήση

REMS Unimat 75: Σπειροτόμος για παραγωγική χρήση

Ημιαυτόματος σπειροτόμος υψηλής απόδοσης για την οικονομική κοπή σπειρωμάτων πείρων και σωλήνων.

Ο σπειροτόμος Unimat 75 της REMS είναι κατάλληλος τόσο για βιομηχανικές, και μεταλλουργικές εφαρμογές, όσο και για τις εγκαταστάσεις. Παρέχει μέγιστη οικονομία χάρη στη γρήγορη εργασία, το μικρό χρόνο ανανέωσης εξοπλισμού, τη χαμηλή ωριαία ισχύ του κινητήρα και τον εύκολο χειρισμό.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου μεμονωμένος όσο και σε σειρά. Ο Unimat 75 σας απαλλάσσει από τους ακριβούς τόρνους και το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Χαρακτηριστικά
1. Αρχή λειτουργίας: Σταθερό υλικό – περιστρεφόμενη κεφαλή κοπής.
2. Τρόπος κατασκευής: Συμπαγής και ανθεκτική κατασκευή για συνεχή λειτουργία. H κεφαλή σπειροτόμησής του διαθέτει εφαπτομενικές χτενοειδείς σιαγόνες κοπής, που μπορούν να λειανθούν εκ νέου σε αυτοευθυγραμμιζόμενο σύστη-μα στηριγμάτων.
Προσφέρει εύκολη έναρξη κοπής με μοχλό πρόωσης, μετάδοση με οδοντωτή ράβδο και αυτόματη πρόωση της κεφαλής κοπής (χωρίς σπείρωμα-οδηγό). Διαθέτει συγκολλημένο, σταθερό ορθοστάτη με μεγάλων διαστάσεων χώρο λαδιού και μεγάλο, αφαιρούμενο συρτάρι ρινισμάτων.
3. Μετάδοση κίνησης Unimat 75: Διαθέτει Άθραυστο πλανητικό μηχανισμό με κούφιο ακτινωτό γρανάζι, για μακρύ σπείρωμα μέχρι Ø30 mm, δοκιμασμένο και  ειδικά σχεδιασμένο για κοπή σπειρωμάτων. Ο ισχυρός τριφασικός κινητήρας αλλαγής πολικότητας με κοίλο άξονα, προσφέρει απορρόφηση 2000/2300 W με προστασία από υπερφόρτωση.
Ο διακόπτης αναστροφής φοράς περιστροφής του, είναι κατάλληλος για δεξιόστροφα και αριστερόστροφα σπειρώματα. Με υψηλή ταχύτητα εργασίας και 2 ταχύτητες περιστροφής της κεφαλής κοπής (70 και 35 min-1).
4. Διάταξη σύσφιξης: Σταθερή, χωρίς συστροφές, αυτοευθυγραμμιζόμενη μέγγενη γενικής χρήσης για όλο το εύρος σύσφιξης με ειδικά αυλακωτές και σκληρυμένες σιαγόνες σύσφιξης. Προσφέρει επιλογή χειροκίνητης σύσφιξης ή ελαιο-υδραυλικής/πνευματικής, με ενεργοποίηση του ποδοδιακόπτη (πίεση λειτουργίας 6 bar).
Εξαρτήματα: Ειδικές σιαγόνες σύσφιξης για συρόμενο υλικό, καρφιά, εξαγωνικοί κοχλίες και μαστοί σωλήνων.
5. Αυτόματη ψύξη λιπαντικού: Ο Unimat 75 διαθέτει ανθεκτική, δοκιμασμένη ηλεκτρική αντλία λιπαντικού με υψηλή απόδοση άντλησης. Η άφθονη τροφοδοσία με υλικό σπειροτόμησης, προσφέρει καθαρά σπειρώματα και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των σιαγόνων κοπής, του μηχανισμού μετάδοσης κίνησης και του κινητήρα.
6. Αυτόματη κεφαλή κοπής γενικής χρήσης:  Μόνο μία αυτόματη κεφαλή κοπής γενικής χρήσης για όλα τα σπειρώματα, με ρύθμιση ακριβείας της διαμέτρου του σπειρώματος χάρη στον άξονα με κλίμακα. Η κεφαλή κοπής κλείνει και ανοίγει αυτόματα όταν επιτευχθεί το ρυθμιζόμενο μήκος σπειρώματος. Όλα τα σπειρώματα μπορούν να κοπούν σε έναν κύκλο εργασίας. Διαθέτει επίσης μηχανισμό αντιγραφής για κωνικά σπειρώματα.
Αντί της αλλαγής του σετ κοπής, προσφέρει ακόμη οικονομικότερη εργασία με (περισσότερες) αυτόματες κεφαλές κοπής γενικής χρήσης και δυνατότητα γρήγορης αλλαγής.
7. Σιαγόνες κοπής: Οι δοκιμασμένες εφαπτομενικές χτενοειδείς σιαγόνες κοπής της REMS που διαθέτει ο Unimat 75, με την τέλεια γεωμετρία κοπής, εγγυώνται πανεύκολη έναρξη κοπής, εύκολη κοπή σπειρωμάτων και καθαρά σπειρώματα.
Οι χτενοειδείς σιαγόνες κοπής WS, Strehler είναι από ανθεκτικό, ιδιαίτερα σκληρυμένο ειδικό χάλυβα για υλικά < 500 N/mm2 (MPa), ή, για υλικά που κόβονται δύσκολα ≥ 500 N/mm2 (MPa). Οι σιαγόνες κοπής πιάνονται σε ένα ειδικό σύστημα στηριγμάτων. Οι σιαγόνες κοπής και τα στηρίγματα σχηματίζουν ένα σετ κοπής.
8. Προστατευτικό περίβλημα: Η ηλεκτρική ασφάλιση του προστατευτικού περιβλήματος του Unimat 75, εμποδίζει την ενεργοποίηση της μηχανής όταν το περίβλημα είναι ανοιχτό ή σταματάει αυτόματα τη μηχανή όταν το περίβλημα ανοίγει.
Πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας και πρόληψης ατυχημάτων.
9. Κοπή σπειρωμάτων σε ράβδους οπλισμού: Με τις ειδικές χτενοειδείς σιαγόνες κοπής M με πρόσθετη, λειασμένη διατομή, μπόρείτε να πραγματοποιήσετε κοπή σπειρωμάτων σε ράβδους οπλισμού σε έναν κύκλο εργασίας. Η κίνηση γίνεται εύκολα, χάρη στη REMS Unimat 75 με ελαιο- υδραυλική-πνευματική μέγγενη για υψηλή πίεση σύσφιξης.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Εργαλείων