Αρχική » Αφιερώματα » Θέρμανση με στερεά καύσιμα » REIN HAUS: Θέρμανση με μαντεμένια τζάκια

REIN HAUS: Θέρμανση με μαντεμένια τζάκια

rein-haus-1

Η εταιρία Rein Hausπροτείνει τις κάτωθι λύσεις για θέρμανση χώρου με στερεά καύσιμα.
Α. Μαντεμένια τζάκια βαρέως τύπου (βλέπε φωτογραφία 1)χυτευμένα στην Ελλάδα με προδιαγραφές της Rein Haus συγκεκριμένα:
• Μαντέμι GG 20.
• Μέσο βάρος, ανάλογα του μοντέλου 200 kg.
• Εγγύηση 20 έτη (δεν καλύπτονται: τζάμια, πόρτες και περιπτώσεις θερμικών ή μηχανικών σοκ).
Β. Μέσα σε συγκεκριμένο τύπο τζακιού τοποθετείται εναλλάκτης (σερπαντίνα) που αποτελείται από σωλήνα άνευ ραφής βαρέως τύπου σε δύο σειρές που καταλήγουν σε άνω και κάτω συλλέκτη (κολλεκτέρ). Στα τέσσερα σημεία του εναλλάκτη υπάρχουν μούφες 1’’. Ο ανωτέρω ενναλλάκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους κάτωθι τρόπους (βλέπε φωτογραφία 2):
rein-haus-1rein-haus-2rein-haus-3-jpgΒ1. Συνδέεται ο εναλλάκτης με τον κεντρικό λέβητα θέρμανσης του σπιτιού, χωρίς την βοήθεια κυκλοφορητή. Δηλαδή λειτουργεί ως ‘’θερμαντικό σώμα ‘’ το οποίο όμως δίνει ενέργεια στον λέβητα και δεν παίρνει από τον λέβητα όπως λειτουργούν τα κλασσικά θερμαντικά σώματα.
Β2. Ο εναλλάκτης μπορεί σε συνεργασία με την μονάδα Rein Haus ecol να λειτουργήσει ως αυτόνομη κεντρική θέρμανση. Η λειτουργία της μονάδας στηρίζεται στην εξής αρχή:
Όταν η θερμοκρασία του νερού προσαγωγής είναι από 60°C και πάνω, η μονάδα επιτρέπει την διέλευση του νερού προς τα σώματα όταν όμως πέσει κάτω από 60°C τότε αυτόματα ενεργοποιούνται δύο ηλεκτρικές αντιστάσεις για να το επαναφέρουν στους 60°C δεδομένου ότι κάτω από αυτήν την θερμοκρασία δεν έχουν απόδοση τα θερμαντικά σώματα. Για λόγους οικονομίας υπάρχει δυνατότητα να απομονωθεί η λειτουργία των ηλεκτρικών αντιστάσεων, όπως επίσης το βράδυ να λειτουργούν μόνο τα θερμαντικά σώματα στις κρεβατοκάμαρες και στο μπάνιο. (βλέπε φωτογραφία 3).
Η μονάδα Rein Haus ecol έχει έγκριση CΕ και υπάρχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΟΒΙ.
Β3. Η σερπαντίνα μπορεί να τοποθετηθεί και σε υπάρχον κτιστό ανοικτό τζάκι αλλά είναι προφανές ότι μειώνεται η απόδοσή της.
Β4. Αν τοποθετηθεί μόνο η σερπαντίνα χωρίς την συνεργασία με την μονάδα Rein Haus ecol, μέσα σε τζάκι, κατά προτίμηση μαντεμένιο και κλειστό, μπορεί να τροφοδοτήσει θερμαντικά σώματα για θέρμανση χώρων αλλά μόνο μετά από μελέτη και επίβλεψη θα έχουμε ασφαλή λειτουργία. Τεχνικές οδηγίες για μελέτη και κατασκευή μπορεί να δώσει και η Rein Hausμέσου του προσωπικού της (μηχανικοί, θερμοϋδραυλικοί).
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εμπορικό τμήμα της εταιρίας μας για συνεργασία, τιμές και να δείτε διάφορα μοντέλα τζακιών. Σε κάποιο από αυτά μπορεί να μπει καυστήρας (Αμερικάνικος) υγραερίου η φυσικού αερίου αν δεν θέλουμε να έχουμε καύση ξύλου.