Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » Ύδρευσης - Αποχέτευσης » Q-tec, ονομασία προϊόντος συστήματος σωλήνων χαλκού: Ο επαναπροσδιορισμός του χαλκού

Q-tec, ονομασία προϊόντος συστήματος σωλήνων χαλκού: Ο επαναπροσδιορισμός του χαλκού

Ευελιξία και ανθεκτικότητα με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών

Το επώνυμο σύστημα σωλήνων χαλκού Q-tec από την KME Germany AG είναι εξαιρετικά οικονομικό για τη χρήση του και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στα υδραυλικά και σε εγκαταστάσεις θέρμανσης.
Περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά λεπτού τοιχώματος και ελαφρύ σωλήνα χαλκού με κέλυφος πολυαιθυλενίου.
Αυτή η καινοτομία έχει σαν αποτέλεσμα ένα ανθεκτικό και εξαιρετικά ευέλικτο σύστημα σωλήνων χαλκού στο οποίο χρησιμοποιείται κατά 2/3 λιγότερος χαλκός σε σύγκριση με τις παραδοσιακές εγκαταστάσεις με κουλούρες χαλκού. Η μείωση βάρους προσφέρει πραγματικά πλεονεκτήματα κατά τη μεταφορά και εγκατάσταση στην οικοδομή.
Παράλληλα, ο μικρότερος όγκος χαλκού στο προϊόν επιτρέπει αξιόπιστο και ακριβή προϋπολογισμό κατά το στάδιο της μελέτης.
Ο Q-tec προσφέρει υπολογίσιμα πλεονεκτήματα σε σχέση με την ευελιξία. Για παράδειγμα, για το πόσιμο νερό, τα θερμαντικά σώματα και τα εσωτερικά εγκατεστημένα θερμαντικά σώματα όπου προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα του χαλκού όπως αντοχή σε υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες με χαμηλή διαμήκη διαστολή, ανθεκτικότητα και πλήρη δυνατότητα ανακύκλωσης.
Ο πυρήνας «Sanco inside» που έρχεται σε επαφή με το νερό είναι μια εγγύηση από πλευράς υγιεινής ότι το σύστημα είναι ειδικά κατάλληλο για την ασφαλή μεταφορά του πόσιμου νερού. Το εσωτερικό αυτού του εξαιρετικά λεπτού τοιχώματος και ελαφρύ σωλήνα χαλκού παράγεται τώρα με το ίδιο κατοχυρωμένο με πατέντα σύστημα παραγωγής όπως ο πιο δημοφιλής λείος σωλήνας χαλκού της Ευρώπης, ο Sanco. Σύμφωνα με τον παραγωγό, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα υψηλή ανθεκτικότητα και αντοχή έναντι της διάβρωσης. Σε εγκαταστάσεις θέρμανσης δεν υπάρχει καθόλου διάχυση και έτσι δεν υπάρχουν σχετιζόμενα με τη διάχυση προβλήματα. Το φάσμα εφαρμογών περιλαμβάνει επίσης συστήματα δροσιμού, εξωτερικά συστήματα θέρμανσης και γεωθερμικά συστήματα απορρόφησης. Το ανθεκτικό πλαστικό χιτώνιο του σωλήνα τον καταστεί κατάλληλο για την ενεργοποίηση πυρήνα μπετόν (concrete core activation). Σε αυτό το σύστημα θέρμανσης κτιρίου -στο οποίο τοίχοι και ταβάνια ενεργοποιούνται θερμικά- ο σωλήνας Q-tec τοποθετείται εσωτερικά της χαλύβδινης ενίσχυσης.
Ο Q-tec παραδίδεται σε διαστάσεις 14χ2 και 16χ2 σε κουλούρες 100 μέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι ελάχιστες συνδέσεις χρειάζονται. Κουλούρες 50 μέτρων είναι διαθέσιμες στη διάσταση 20χ2. Μεγαλύτερα μήκη μπορεί να γίνουν διαθέσιμα κατά παραγγελία. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία μεγαλύτερων συστημάτων σωλήνων και επιφανειών θέρμανσης σε ένα διαδικαστικό βήμα. Με τον Q-tec οι εργολάβοι κερδίζουν όχι μόνο από το ελαφρύ βάρος των 19 κιλών ανά 100 μέτρα (διάσταση 16χ2) διότι ο σωλήνας χαλκού είναι λεπτότερος, ο Q-tec μπορεί εύκολα να καμφθεί με το χέρι, με ελατήριο ή με εργαλείο. Για την κοπή χρειάζεται μόνο ένας κόφτης σωλήνα. Οι κόφτες Q-tec διαθέτονται με ενσωματωμένο καλιμπραδόρο. Έτσι κοπή, καλιμπράρισμα, απομάκρυνση ρινισμάτων γίνονται σε ένα βήμα.
Συνδέσεις γίνονται με πρεσαριστά εξαρτήματα Q-tec με διπλό σφραγιστικό δακτύλιο από EPDM. Τα συνήθη πρεσαριστά εξαρτήματα περιγράμματος PH και κατάλληλα για 2 χιλιοστά πάχος σωλήνα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν. Κατάλογος με εγκεκριμένα και κατάλληλα εξαρτήματα είναι διαθέσιμος από την ΚΜΕ. Η σφράγιση γίνεται μέταλλο – με – μέταλλο για την εγγύηση υψηλής αξιοπιστίας. Για παράδειγμα, σε δοκιμές αποσφράγισης οι τιμές αποσφράγισης ήταν περίπου διπλάσιες από τις αντίστοιχες άλλων συστημάτων ευέλικτων σωλήνων. Όλα τα στοιχεία του συστήματος καλύπτονται με εγγύηση.
Οι υπάρχουσες πρέσες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση σωλήνων με συστήματα πόσιμου νερού, θέρμανσης και με βαλβίδες ελέγχου.
Για περισσότερες πληροφορίες:
KME Germany AG, Klosterstrasse 29, 49074, Osnabrueck, Germany
Tel: +49(0)541/321-4326, fax: -2040
e-mail: info-rohre@kme.com
www.kme-tubes-systems.com
www.q-tec.eu.com