Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Προσπαθούμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Κω

Προσπαθούμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους κατοίκους της Κω

Επισημαίνει το Δ.Σ. του Συνδέσμου σε συνέντευξή του στον «Υ»
Δεκατρία χρόνια ζωής και δράσης συμπληρώνει φέτος ο Σύνδεσμος Κω. Ιδρύθηκε το 1994 και σήμερα απαριθμεί 52 μέλη, τα οποία έχουν άδειες Α’ και Β’ τεχνίτη και εγκαταστατών 1ης ειδικότητας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου απαρτίζουν οι συνάδελφοι: Θεολόγος Κασίου (πρόεδρος), Μιχαήλ Πολίτης (αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Καλμούτης (γενικός γραμματέας), Κωνσταντίνος Τσαβαρής (ταμίας), Μιχαήλ Μαλάκωνας, Αλής Βολάκας, Ελευθέριος Κοσσάρης, Παναγιώτης Ντινώρης και Φλώρος Φάρκωνας (μέλη).
Απαντώντας σε ερωτήσεις του «Υ», η διοίκηση του Συνδέσμου μάς τόνισε ότι «οι συνάδελφοι έχουν ως μέλημα την παροχή ποιοτικών εγκαταστάσεων στους κατοίκους του νησιού, κάτι που σημαίνει τοποθέτηση υλικών με προδιαγραφές. Όσον αφορά στις τιμές, προσπαθούμε να τις διατηρούμε -όσο το δυνατόν- σε σωστά επίπεδα, γιατί υπάρχει και ο αθέμιτος ανταγωνισμός».
Όπως μας υπογράμμισαν τα μέλη της διοίκησης, οι παράνομοι υδραυλικοί δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο στην Κω, «ωστόσο εμείς προσπαθούμε για τον όσο το δυνατόν μεγαλύτερο περιορισμό έως και την εξάλειψή τους».
Μας επισήμαναν ακόμα ότι ο Σύνδεσμος έχει ενημερώσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για το Π.Δ. 38/91 και ότι η πολεοδομία απαιτεί την Υπεύθυνη Δήλωση των υδραυλικών για την ηλεκτροδότηση των κτιρίων. Επίσης μας είπαν ότι οι εγκαταστάσεις υγραερίου που γίνονται στο νησί, «κατασκευάζονται από τους εγκαταστάτες υδραυλικούς, κατόπιν επιβλέψεως και υπογραφής των μηχανολόγων».
Σε ό,τι αφορά στο νησί, το οποίο, όπως τόνισαν, έχει «αρκετά μεγάλη ανάπτυξη, τα 2/3 στερούνται σε αποχέτευση βιολογικού καθαρισμού».
Στις δραστηριότητες του Συνδέσμου συγκεταλέγονται η διοργάνωση διαφόρων τεχνικών σεμιναρίων για τα μέλη του, η διοργάνωση δραστηριοτήτων ψυχαγωγικού περιεχομένου και γενικώς κάθε τι που «φέρνει κοντά το Σύνδεσμο στους υδραυλικούς και τους κατοίκους του νησιού».
Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου μας ενημέρωσαν και για την υλοποίηση των σεμιναρίων αερίων καυσίμων από το ΕΛΚΕΔΕ. Τα σεμινάρια παρακολούθησαν 18 συνάδελφοι, από τις 15 έως τις 29/11/2006. Το θεωρητικό μέρος των σεμιναρίων πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΚ ΑΝΚΩ της ΚΩ και το πρακτικό μέρος στις εγκαταστάσεις της ΚΩΣ ΓΚΑΖ, στο Μαρμαρωτό.
«Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί τον υπεύθυνο της ΚΩΣ ΓΚΑΖ και το ΚΕΚ ΑΝΩ, καθώς και τους εκπαιδευτές Δημήτριο Δράκο και Ευάγγελο Παπαθεοδώρου για τη σωστή οργάνωση και την καλή συνεργασία», υπογραμμίζεται στη σχετική επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος Θεολόγος Κασίου και ο γενικός γραμματέας Κωνσταντίνος Καλμούτης.