Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Προς αγορά γραφείων και ίδρυση Τράπεζας Αίματος ο Σύνδεσμος Λιβαδειάς

Προς αγορά γραφείων και ίδρυση Τράπεζας Αίματος ο Σύνδεσμος Λιβαδειάς


Γενική συνέλευση στις 16 Μαΐου στην Αράχοβα

Με τη σύμφωνη γνώμη των μελών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Λιβαδειάς προχωρά στην αναζήτηση γραφείων για την αγορά τους και στις διαδικασίες για την ίδρυση Τράπεζας Αίματος. Χαμόγελα ικανοποίησης στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Λιβαδειάς στις 16 Μαΐου στην Αράχοβα, από διοίκηση και μέλη

Τα χαμόγελα της διοίκησης, για την ανταπόκριση – συμμετοχή των συναδέλφων στην υλοποίηση των αποφάσεων και των ενεργειών που δρομολογούνται, ενώ των μελών, γιατί βλέπουν όλα να εξελίσονται καλώς. «Είστε νοικοκυρέοι» είπαν χαρακτηριστικά στα μέλη της διοίκησης αρκετοί συνάδελφοι, απαντώντας στην ερώτηση του προέδρου Γιάννη Μυλώνα, για το αν έχουν κάποιο παράπονο από το Δ.Σ. ή θέλουν να προτείνουν κάτι άλλο, πέρα από τα όσα έχουν δρομολογηθεί. «Όλα βαίνουν καλώς», είπαν.
Χαμόγελα ικανοποίησης όμως και από τον επίτιμο πρόεδρο του Συνδέσμου Μιλτιάδη Παπαγεωργίου, που παρακολουθώντας από κοντά τη δράση του Συνδέσμου ανέφερε ότι «η διοίκηση κατόρθωσε να συσπειρώσει τους περισσότερους συναδέλφους και ειδικότερα τους νέους. Αυτό είναι επιτυχία, είναι κάτι παραπάνω από θετικό». «Οφείλουμε να σας ευχαριστήσουμε πρώτα εμείς, γιατί χωρίς τη δική σας συμβολή – συμπαράσταση, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Αυτό είναι το σωματείο, όλοι μας», είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάννης Μυλωνάς απευθυνόμενος στους συναδέλφους, ευχαριστώντας παράλληλα τους Γιώργο Αγραφιώτη και Γιώργο Ντάφο, από το προηγούμενο Δ.Σ., για τη συνεισφορά τους στη δράση του Συνδέσμου.
Πρώτη γενική συνέλευση μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες στο Σύνδεσμο Λιβαδειάς, και όπως ήταν φυσικό το νέο Δ.Σ. έκανε γνωστό στους συναδέλφους το πλαίσιο δράσης του, με την επισήμανση ότι «οι προθέσεις μας είναι οι καλύτερες με εσάς δίπλα μας». Ο πρόεδρος του Συνδέσμου παρότρυνε τους συναδέλφους που παρακολούθησαν τα σεμινάρια αερίου καυσίμου και έχουν πάρει στα χέρια τους τις σχετικές βεβαιώσεις από το ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ, να καταθέσουν αιτήσεις για τη διενέργεια εξετάσεων στη διεύθυνση βιομηχανίας. Επισήμανε ότι μένει να πάρουν τις βεβαιώσεις και οι συνάδελφοι του δεύτερου γκρουπ «θα το επιδιώξουμε άμεσα από το ΚΕΚ ΕΛΚΕΔΕ αυτό», είπε, «από ‘κει και πέρα όμως, όσοι έχουν βεβαιώσεις να καταθέσουν αιτήσεις για να πάμε τουλάχιστον 15 άτομα για εξετάσεις». Ανέφερε ότι συνολικά τα σεμινάρια παρακολούθησαν 45 άτομα και ότι πλέον έχει αποκατασταθεί προς το καλύτερο η επικοινωνία με τα στελέχη της διεύθυνσης Βιομηχανίας. Η αναφορά στο εκπαιδευτικό – επιμορφωτικό σκέλος περιελάμβανε ακόμα ενημέρωση για τη δυνατότητα διοργάνωσης σεμιναρίων τεχνικού ασφαλείας και σεμιναρίων για τους βοηθούς. Όπως και σειρά τεχνικών σεμιναρίων με τις εταιρίες για τα υλικά και τις νέες τεχνολογίες.
«Τα σεμινάρια και η απόκτηση νέων αδειών, ή η επέκτασή τους, θα βοηθήσει όλους μας, το Σύνδεσμό μας, στην καλύτερη οργάνωση. Θα μας βοηθήσει στην απομόνωση των παράνομων υδραυλικών, σε μία διαδικασία καταγγελίας τους. Δεν μιλάμε να τους στήσουμε στον τοίχο, αλλά να τους απομονώσουμε. Στα πλαίσια αυτά προχωράμε και σε ενημέρωση του κοινού από τα τοπικά μέσα (εφημερίδες, ραδιόφωνο κ.λπ.), ενώ ετοιμάζουμε και μπλουζάκια με το λογότυπο του Συνδέσμου», πρόσθεσε ο πρόεδρος. Η αγορά ιδιόκτητων γραφείων και η πρόσληψη μίας υπαλλήλου, η οποία όπως επισημάνθηκε είναι αναγκαία λόγω της αυξημένης δουλειάς που παρατηρείται, βρήκε σύμφωνους τους συναδέλφους.
 Η αγορά γραφείων, όπως είπε το Δ.Σ. και ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου, θα στηριχθεί και από το επιμελητήριο. Βεβαίως σε κάθε περίπτωση χρειάζεται και η συνεισφορά των συναδέλφων. «Όταν είμαστε έτοιμοι, θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά την πρότασή μας η οποία κρίνουμε ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα στη δράση και λειτουργία του Συνδέσμου». Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Άγγελος Γέρος ενημέρωσε τους συναδέλφους για την ανάγκη ίδρυσης Τράπεζας Αίματος στο κρατικό νοσοκομείο και τις συζητήσεις που έχουν προηγηθεί με τους υπεύθυνους του νοσοκομείου. Ομόφωνα συμφώνησαν και σε αυτό οι συνάδελφοι. Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Μιλτιάδης Παπαγεωργίου ευχήθηκε στο νέο Δ.Σ. καλές δουλειές, ενώ συνέστησε στους συναδέλφους να αγαπούν το επάγγελμα και να είναι συνεπείς στους πελάτες τους. Τούτο σημαίνει, όπως είπε, σωστές τιμές και ταχεία εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του δήμου Αράχοβας, ενώ μετά το πέρας αυτής ακολούθησε τραπέζι. Παράλληλα κληρώθηκε και το δώρο (ηλεκτρονικό μέτρο) που είχε «μείνει» από την κοπή της πίτας του Συνδέσμου. Τυχερός αναδείχθηκε ο συνάδελφος Γκόνιας.