Αρχική » Περιεχόμενα » Εκπαίδευση » Πλαστοί τίτλοι σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ!

Πλαστοί τίτλοι σπουδών από ιδιωτικά ΤΕΕ!

Καταιγιστικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με το εμπόριο πλατών τίτλων σπουδών, που παρέχουν ιδιωτικά ΤΕΕ της χώρας. Το θέμα είχε αποκαλυφθεί τα δύο προηγούμενα χρόνια μετά από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Καθηγητών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ) και βρίσκεται και σήμερα στην επικαιρότητα με νέες αποκαλύψεις. Οι καταγγελίες αφορούν ιδιωτικά ΙΕΚ κυρίως της περιφέρειας – Ήπειρος και Θεσσαλία- και όπως επισημαίνεται αναμένεται να γίνουν ανακλήσεις χιλιάδων απολυτηρίων ΤΕΕ σ’ αυτές τις δύο περιφέρειες. Έτσι όλοι οι κάτοχοι των πτυχίων «μαϊμού» θα κληθούν -σύμφωνα με το νόμο- να ξαναδώσουν εξετάσεις μέσα σε δημόσια σχολεία και αυτή τη φορά για την απονομή των τίτλων σπουδών θα ληφθούν μόνο οι βαθμοί των απολυτηρίων εξετάσεων.
Επισημαίνεται, ότι η προηγούμενη υπουργός Παιδείας Μ. Γιαννάκου, όταν ανέκυψε το πρόβλημα με πλαστά πτυχία από ιδιωτικά ΤΕΕ της Θεσσαλίας, έφερε ρύθμιση στη Βουλή (νόμος 3577, άρθρο 24), η οποία μεταξύ άλλων προβλέπει τη διενέργεια νέων εξετάσεων αλλά και τις κυρώσεις προς τους ιδιοκτήτες αυτών των ΤΕΕ.
Όμως η όλη κατάσταση και μετά την ψήφιση του παραπάνω νόμου συνεχίστηκε και ο σημερινό υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης, μετά τις νέες καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ δήλωσε:
«Δεν θα ανεχθούμε κανένα φαινόμενα διαφθοράς, δεν θα συμβισταστούμε με καμία νοσηρή κατάσταση που προσβάλλει τις αρχές και τις αξίες μας και θίγει στον πυρήνα του το αδιάβλητο του εκπαιδευτικού συστήματος. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα για το ζήτημα, έδωσα εντολή στον περιφερειακό διιευθυντή εκπαίδευσης Ηπείρου να ολοκληρώσει ταχύτατα όλες τις διαδικασίες και εφόσον προκύπτουν στοιχειοθετημένες ευθύνες να εισηγηθεί στο υπηρεσιακό συμβούλιο,  που είναι αρμόδιο κατά το νόμο, την άρση των αδειών λειτουργίας των δύο ιδιωτικών ΤΕΕ που εμπλέκονται στην  υπόθεση καθώς και την κατάθεση του πλήρους φακέλου  της ΕΔΕΕ στις εισαγγελικές αρχές για να ζητηθούν ποινικές ευθύνες».