Αρχική » Αφιερώματα » Λέβητες στερεών καυσίμων » ΠΗΓΗ – ΑΘΗΝΑ ΣΤΥΛ. ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΟΥ: Κατασκευή και εμπορία ειδών θέρμανσης από το 1992

ΠΗΓΗ – ΑΘΗΝΑ ΣΤΥΛ. ΒΕΖΥΡΓΙΑΝΝΙΔΟΥ: Κατασκευή και εμπορία ειδών θέρμανσης από το 1992

Η εταιρεία «Πηγή – Αθηνά Στυλ. Βεζυργιαννίδου» ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2015 στις Σέρρες και αποτελεί συνέχεια της οικογενειακής επιχείρησης που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της θέρμανσης από το 1975.
Ιδρύτρια της εταιρείας είναι η κα Αθηνά Βεζυργιαννίδου, διαθέτοντας εμπειρία στο χώρο κατασκευής και εμπορίας ειδών θέρμανσης από το 1992. Προτεραιότητα της εταιρείας είναι η συνεχής εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω στα νέα προϊόντα και στις απαιτήσεις του Κλάδου, όπως διαμορφώνονται σύμφωνα με τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά. Κύριος στόχος είναι η διαρκής βελτίωση των υπηρεσιών της εταιρείας σε όλους τους τομείς της δράσης της, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.
Συγκρότημα πέλετ Αthina SC
Ειδικά κατασκευασμένο για καύση πέλλετ. Διαθέτει στιβαρή κατασκευή, και τριπλή διαδρομή καυσαερίων. Το συγκρότημα διαθέτει ψηφιακό πίνακα με τον οποίο επιτυγχάνεται ο έλεγχος της καύσης, του κυκλοφορητή, της τρίοδης μεικτικής βάνας (όπου υπάρχει), καθώς επίσης και του συστήματος αυτόματης απομάκρυνσης της στάχτης σε ειδικό δοχείο. Προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα αντιστάθμισης.
Λέβητας βιομάζας (Pigi Bio)
Eιδικά κατασκευασμένος για καύση ξύλου, πέλλετ, πυρήνα και άλλων μορφών στερεών καυσίμων. Διαθέτει σύστημα τροφοδοσίας με τριφασικό ηλεκτροκινητήρα ελεγχόμενο από ψηφιακό ή αναλογικό πίνακα, μέσω συστήματος inverter, ανεμιστήρα, διπλό ανοξείδωτο κοχλία, καθώς και αυτόματη έναυση προορετικά (Δεν ισχύει στην καύση ξύλου).
Λέβητας ξύλου (PB)
Σχεδιασμένος για την καύση ξύλου με προοπτική να προσαρμόζεται και σε άλλους τύπους καυσίμων απλά τοποθετώντας έναν καυστήρα πετρελαίου ή πέλλετ (με την αντίστοιχη προσαρμογή κατόπιν παραγγελίας). Κατασκευάζεται από χαλύβδινα ελάσματα, με μεγάλο χώρο καύσης, διαθέτει βρεχόμενους φλογαυλούς από σωλήνες manesmann πάχους 3,2 mm, εγκάρσια τοποθετημένους, και βρεχόμενο διάφραγμα δημιουργώντας ένα σύστημα τριών διαδρομών εξόδου καυσαερίων. Ο μανδύας περιβάλλει το θάλαμο καύσης ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο η παραγόμενη θερμότητα, o θάλαμος καύσης είναι κατασκευασμένος από λαμαρίνα πάχους 5 mm με μεγάλη επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας και χαμηλή αντίσταση καύσης. Είναι εφοδιασμένος με τρεις πόρτες, για την εύκολη τροφοδοσία και συντήρησή του. Επίσης εξοπλίζεται με έξυπνο πίνακα ελέγχου και ηλεκτρικό ανεμιστήρα για αναγκαστική τροφοδοσία αέρα, που βελτιστοποιεί την καύση και ελέγχει την κατανάλωση καυσίμου.


Όλοι οι λέβητες κατασκευάζονται τηρώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα και έχουν σήμανση CE.