«ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ…»

tameio1.jpg

Έρευνα του Συνδέσμου Αθηνών και του Ταμείου Αλληλοβοήθειας για τη λειτουργία του Ταμείου, σε νέες βάσεις
Την άποψη των συναδέλφων για τη «σχεδιαζόμενη» προοπτική λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της Αθήνας σε νέα βάση, ζήτησε ο Σύνδεσμος και το Ταμείο.
Στα πλαίσια αυτά, όλοι οι συνάδελφοι της Αθήνας (πάνω από 2.500) έλαβαν το προηγούμενο διάστημα ένα ερωτηματολόγιο, προκειμένου να δηλώσουν εάν επιθυμούν ή όχι, να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Το ερωτηματολόγιο που εστάλη στους συναδέλφους από το Σύνδεσμο και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, έχει ως  εξής:

«Αγαπητέ συνάδελφε
Ο Σύνδεσμος της Αθήνας και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας προσπαθούν να βάλουν σε μία άλλη βάση το τελευταίο, με την προσδοκία και την επιδίωξη να βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων σε μια δύσκολη στιγμή.


tameio1.jpg
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας με τις διοικήσεις του Συνδέσμου Αθηνών
και του Ταμείου Αλληλοβοήθειας, στις 2 Οκτωβρίου

Στην προσπάθειά μας αυτή και πριν προχωρήσουμε σε οτιδήποτε, θα θέλαμε και τη δική σου άποψη.
Σε ρωτάμε λοιπόν αν θα ήθελες, πληρώνοντας 120 ευρώ το χρόνο, να συμμετέχεις στις παρακάτω απολαβές που θα έχουν τα μέλη του Ταμείου.
α. Για το θάνατο συναδέλφου 2.00 ευρώ.
β.. Για το θάνατο της συζύγου ή παιδιού 1.000 ευρώ.
γ. Σε περίπτωση σοβαρής αρρώστιας, επίδομα μέχρι 40 ημερών το χρόνο προς 50 ευρώ την ημέρα.
δ. Αν παραμείνεις στο Ταμείο 30 χρόνια και με 3.600 ευρώ συνδρομές που θα έχεις δώσεις, θα πάρεις “εφάπαξ” παροχή κατά τη συνταξιοδότησή σου (χωρίς να υπολογίζονται αυτά που σήμερα έχεις στο Ταμείο).
– 3.000 ευρώ αν το Ταμείο λειτουργεί μόνο με τις εισφορές των μελών του (χωρίς επιχορήγηση).
– 4.800 αν το Ταμείο επιχορηγηθεί με 10.000 ευρώ το χρόνο (όπως σήμερα).
– 6.300 αν το Ταμείο Επιχορηγηθεί με 20.000 ευρώ το χρόνο.
tameio 2.jpgΣε παρακαλούμε συμπλήρωσε την απάντηση τώρα και επέστρεψε το χαρτί.
– Θα ήθελα να ήμουν μέλος σε ένα τέτοιο ταμείο.
– Δεν με ενδιαφέρει το θέμα.
Υ.Γ.
1. Η συμπλήρωση του εντύπου αποτελεί μια έρευνα για τη διάθεση των συναδέλφων και δεν είναι δεσμευτική.
2. Την απάντησή σου μπορείς να δώσεις και τηλεφωνικά στο 210-3451025 και 210-3422204».
Σημειώνουμε ότι για τη διατύπωση της πρότασης του νέου  τρόπου λειτουργίας του Ταμείου συγκροτήθηκε, με απόφαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από τους: Σπύρο Αναγνωστόπουλο, Μανώλη Γιακουμάτο, Βαγγέλη Διαμάντη, Δημήτρη Θηλυκό, Γιώργο Κατημερτζή, Διονύση Σβορώνο και Χαράλαμπο Χριστοφορίδη.
Συμπληρώθηκε δε, με πρόσκληση της ιδίας και από τον συν. Γιώργο Αβρά, πρώην πρόεδρο του Ταμείου. Η ομάδα επιφορτίστηκε με την υποχρέωση να υποβάλει πρόταση λειτουργίας του Ταμείου σε νέες βάσεις, εξετάζοντας το σημερινό τρόπο λειτουργίας του και την πρόταση που κατέθεσε στη γενική συνέλευση ο οικονομολόγος κ. Σωτήρης Χρυσάφης. Για το λόγο αυτό συνεδρίασε αρκετές φορές, και με τη συμμετοχή των διοικήσεων του Συνδέσμου και του Ταμείου.
Σημειώνουμε, τέλος, ότι για τη Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή πολλών συναδέλφων, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση, πριν την κατάθεσή της στη γενική συνέλευση.