Αρχική » Νέα απο Επιχειρήσεις » Ειδήσεις » Παρουσίαση συστημάτων γεωθερμίας από την Ergon Equipment

Παρουσίαση συστημάτων γεωθερμίας από την Ergon Equipment

ergon 011.jpg

ergon 011.jpgΣε εκδήλωση στο κτήμα των ιδιοκτητών της εταιρίας στο Μαρκόπουλο Αττικής

Μια καινοτόμα εκδήλωση έξω από τις συνηθισμένες, ήταν η παρουσίαση στις αρχές Οκτωβρίου, των συστημάτων γεωθερμίας Ergon στο κτήμα των ιδιοκτητών της εταιρίας Ergon Equipment στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σ’ ένα χώρο που πραγματικά σέβεται το περιβάλλον παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, οι δήμαρχοι Γέρακα και Μαρκόπουλου Θανάσης Ζούτσος και  Φώτης Μαγουλάς, αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας τουΤΕΕ Ηρακλής Δρούλιας, πολλοί εκπρόσωποι του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου και κυρίως μεγάλο πλήθος κορυφαίων μηχανικών, αρχιτεκτόνων και μεγάλων κατασκευαστών του χώρο.
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η στιγμή της προβολής μίας ειδικά για την εκδήλωση σκηνοθετημένης ταινίας που κατέληξε στην «αποκάλυψη του χώρου» όπου έχει γίνει εφαρμογή των συστημάτων και οι καλεσμένοι τον «ζούσαν» ακριβώς εκεί που παρευρίσκονταν.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ergon Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης καλωσόρισε τους καλεσμένους και έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στις καινοτομίες της εταιρίας. Αμέσως μετά ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό:
Κ. Αβαρικιώτης:
Η Ergon γίνεται το μέσον για το «ευ ζην»

Είναι πολύ δύσκολο για μένα να μιλήσω απόψε από αυτό το βήμα. Με τους περισσότερους από εσάς, εδώ και είκοσι χρόνια, βρισκόμαστε σε γραφεία και σε γιαπιά. Κύριε υπουργέ, κύριοι δήμαρχοι, φίλοι και συνεργάτες.
Όταν πριν από 21 χρόνια ξεκίνησε το επαγγελματικό μας ταξίδι, στόχος ήταν να προσφέρουμε με τις προτάσεις μας κάτι το διαφορετικό και καινοτόμο.
Η έρευνα μας οδήγησε στη θέρμανση δαπέδου, η οποία ήταν για την εποχή εκείνη η εξέλιξη των γνώσεων και των τεχνικών πάνω σε συστήματα θέρμανσης. Έτσι λοιπόν προτείναμε θέρμανση δαπέδου αντί των συμβατικών τρόπων θέρμανσης και η επικοινωνίας μας εστιαζόταν σε δύο στοιχεία: στη θερμική άνεση και την εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό ήταν καινοτομία. Στην πορεία όμως τα πράγματα έγιναν πιο απαιτητικά.
Από τη μία η άνοδος των θερμοκρασιών στον πλανήτη και τη χώρα μας, οδήγησε στην ανάγκη ψύξης το καλοκαίρι. Από την άλλη η ανάγκη για καλύτερη ποιότητα ζωής ήταν για εμάς πρόκληση στο να μην καταφεύγουμε σε εύκολες λύσεις. Δεν πήγαμε στην Κίνα να φέρουμε μια καραβιά air condition και να «στολίσουμε» τις προσόψεις των κτιρίων μας. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν στη φιλοσοφία της Ergon.
Έτσι από το 1996 και μετά προτείναμε την ψύξη δαπέδου σαν τον εναλλακτικό τρόπο για τον δροσισμό των χώρων που ζούμε. Αυτό ήταν καινοτομία. Μία καινοτομία που εφαρμόσαμε, πρώτα, στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας στον Γέρακα. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζεται το ταξίδι μας, με μία και μοναδική φιλοσοφία. Όχι απλά «το ζήν» αλλά «ευ ζην», και η Ergon γίνεται το μέσον γι’ αυτό. Αυτό ήταν καινοτομία.  Όπως είδαμε και στην παρουσίαση προηγουμένως, τα παραδοσιακά καύσιμα στερεύουν. Η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται συνεχώς.
Το περιβάλλον υποφέρει από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακος. Οι Έλληνες βοηθάνε σ’ αυτό. Η ανησυχία για της οικολογικές καταστροφές κυριαρχεί στη ζωή μας. Έτσι αλλάζουν και οι απαιτήσεις των πελατών μας. Θέλουν το «ευ ζην», το οποίο όμως να λειτουργεί μέσα σε οικολογικά πρότυπα και ακόμα να είναι πιο οικονομικό στη λειτουργία του. Και τώρα η Ergon έχει την πρόταση, έχει τη λύση: Συστήματα γεωθερμίας Ergon. Αυτό είναι καινοτομία.
Αυτά τα συστήματα έχουμε την τιμή να σας παρουσιάζουμε απόψε, σε εσάς, τους φίλους και συνεργάτες συνοδοιπόρους σ’ αυτό το εικοσάχρονο ταξίδι. Σ’ εσάς που με την εμπιστοσύνη σας, μας δείχνετε όλα αυτά τα χρόνια πόσο μας αγαπάτε και μας δίνετε μεγάλη χαρά και τη δύναμη να συνεχίζουμε το ταξίδι μας.
ergon 003.jpgΘέλω σ’ αυτό το σημείο να μοιραστώ μαζί σας τους τρεις πυλώνες, πάνω στους οποίους στηρίχθηκε αυτή μας η προσπάθεια:
1. Επιλέξαμε να συνεργαστούμε με ένα κορυφαίο γερμανικό οίκο, τον «Hautec», ο οποίος δραστηριοποιείται 29 χρόνια στα συστήματα γεωθερμίας. Θέλαμε πίσω μας ένα δυνατό khow how και το έχουμε.
2. Υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας και συνεργαζόμαστε αρμονικά με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας το γνωστό ΚΑΠΕ. Είναι ένα πείραμα. Δουλέψαμε ένα πείραμα που μπορεί να συνδεθεί η επιστημονική γνώση με την επιχειρηματικότητα. Το κερδίσαμε. Το ΚΑΠΕ λοιπόν, στηρίζει αυτή την προσπάθειά μας, με τη σημαντική επιστημονική γνώση και εμπειρία που έχει.
3. Για μια ακόμη φόρα στηριχθήκαμε στα άξια στελέχη της εταιρίας μας, και που απόψε είναι εδώ, έτοιμα να κουβεντιάσουν μαζί σας και να λύσουν της όποιες απορίες σας δημιουργήθηκαν από την παρουσίαση των συστημάτων που έγινε προηγούμενα.
Έτσι, προχωρώντας, φτάσαμε να κάνουμε και την πρώτη μας εφαρμογή. Αυτή έγινε από πέρυσι, και την βλέπετε εδώ σήμερα, σ’ αυτό το χώρο που είμαστε και μας φιλοξενεί.
Αφού μετρήσαμε τα αποτελέσματα και τις δυνάμεις μας, είμαστε σήμερα μπροστά σας, έτοιμοι να σας πούμε ότι είμαστε εδώ, η Ergon είναι εδώ και ότι θέλετε να μάθετε για τα συστήματα γεωθερμίας μπορούμε να δώσουμε απάντηση.
Αύτη λοιπόν είναι η πρώτη επίσημη παρουσίαση των συστημάτων γεωθερμίας της Ergon.
Η δεύτερη μεγάλη συνάντησή μας θα γίνει στην έκθεση climatherm που αποτελεί τόπο συνάντησης των ανθρώπων του χώρου και θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στις εγκαταστάσεις του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού.
Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να καλέσω στο βήμα το νέο υφυπουργό Ανάπτυξης που του ευχόμαστε «καλορίζικος» και καλή επιτυχία στο έργο του.
Γιώργος Βλάχος ( υφ. Ανάπτυξης):
Όλοι πρέπει να έχουμε την ίδια αγωνία για τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος…

Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να είμαι στην επίσημη παρουσίαση των νέων συστημάτων της εταιρίας Ergon,. Σαν πολίτης, σαν κάτοικος της Ανατολικής Αττικής, χαίρομαι γιατί στην περιφέρεια Αττικής μία νέα εταιρία αναπτύσσει πλούσια δραστηριότητα. Μεταφέρω τους χαιρετισμούς του υπουργού Χρήστου Φώλια, που δεν μπόρεσε απόψε να είναι εδώ, και δηλώνω εκπροσωπώντας τον υπουργό και γενικότερα την κυβέρνηση, τη στήριξή μας στις νέες τεχνολογίες, που θα δόσουν λύσεις στο μέλλον.  
Επειδή απόψε βρίσκεται εδώ, απ’ ότι πληροφορήθηκα, ότι το καλύτερο από πλευράς επιστημονικού δυναμικού της περιοχής, θα ήθελα να πω ότι αξίζει πραγματικά τον κόπο, να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και να πριμοδοτήσουμε προσπάθειες προς μία διαφορετική κατεύθυνση.
Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ανήκει σ’ όλους μας και πρέπει όλοι να έχουμε την ίδια αγωνία για τη διαφύλαξή του. Τα πράγματα όσο πάνε και  δυσκολεύουν. Εμείς που βρισκόμαστε ή που λέμε ότι είμαστε στην πρώτη γραμμή για τη διαφύλαξη ή τη διάσωσή του, έχουμε χρέος να δώσουμε στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον. Απόψε, λοιπόν εδώ σ’ αυτή την επίσημη παρουσίαση, συμμετέχω με όλους εσάς καταθέτοντας την ίδια αγωνία, που έχει ο καθένας για την επόμενη μέρα. Αυτό νομίζω ότι είναι το στοίχημα όλων μας, η κοινή αγωνία για την επόμενη μέρα. Εύχομαι καλή επιτυχία στην Ergon  και καλή δύναμη σε όλες και όλους που δραστηριοποιούνται σ’ αυτόν τον τομέα.
Στη συνέχεια ο κ. Αβαρικιώτης αφού ευχαρίστησε τον υφυπουργό, ανακοίνωσε ότι ξεκινά ο χειμερινός κύκλος σεμιναρίων της Ergon. Επισήμανε ότι ο καθένας μπορεί να δηλώσει ποια σεμινάρια θέλει να παρακολουθήσει από τα θέματα: Γεωθερμία, θέρμανση –  ψύξη δαπέδου, συστήματα Viega.
Τελειώνοντας ο κ. Αβαρικιώτης τόνισε:
«Ίσως κάποιοι μας κατηγορήσουν ότι όλα αυτά τα λέμε και τα κάνουμε τώρα που η προστασία του περιβάλλοντος έγινε μόδα. Ήταν κάτι, δεν σας κρύβω, που φοβόμουνα όταν στήσαμε αυτή την εκδήλωση. Όμως για να υπάρχει μόδα, χρειάζεται πάνω απ’ όλα, η ζωή. Και εμείς στην Ergon φιλοδοξούμε να κάνουμε τη γεωθερμία μόδα για να έχουμε ζωή, για να παραδόσουμε στα παιδιά μας το περιβάλλον που τους αξίζει. Για άλλη μία φορά θέλω να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μας κάνατε».
Η βραδιά κύλησε μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα με την άψογη φιλοξενία των οικοδεσποτών όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα συστήματα γεωθερμίας της Ergon. Στις σελίδες που ακολουθούν παρουσιάζονται αυτά τα συστήματα με βάση το έντυπο υλικό που διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Ergon.