Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » Παρουσίαση έρευνας στη Λάρισα για τα καυσαέρια στις εστίες καύσης φυσικού αερίου

Παρουσίαση έρευνας στη Λάρισα για τα καυσαέρια στις εστίες καύσης φυσικού αερίου

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της έρευνας με θέμα «Έρευνα για τα καυσαέρια στις εστίες καύσης φυσικού αερίου» σε συνδιασμό με παρουσίαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ειδικοτήτων του Θεσσαλικού ΙΕΚ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Ντίνος Μπάρδας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών Τρικάλων, Νικόλαος Βαλομάνδρας. Εισηγητές ήταν, για την έρευνα ο Ιωάννης Μπετούνης Μηχ/γος Μηχ/κος ερευνητής, και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των τεχνικών ειδικοτήτων η Ελένη Ιωσηφίδου, υπάλληλος του τμήματος επαγγέλματος της Περιφέρειας Λάρισας.


Το ανεξάρτητο ερευνητικό έργο που πραγματοποίησε ο κ. Μπετούνης, ανέδειξε την αναγκαιότητα για την λήψη μέτρων, όσον αφορά τις εστίες καύσης, για την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης θα πρέπει να παρθούν και κάποια μέτρα, όσον αφορά τους επίτοιχους λέβητες φυσικού αέριου, καθώς αυτοί φαίνεται, βάση κατασκευαστή, να εξάγουν καυσαέρια με τιμές μεγαλύτερες από τα επιτρεπόμενα όρια της ελληνικής νομοθεσίας. Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα, για την ετήσια συντήρηση των συσκευών καύσης, συνοδευόμενη πάντα όμως, με την μέτρηση καυσαερίων, ώστε να διασφαλισθεί η ποιότητα των εξαγόμενων καυσαερίων, με γνώμονα πάντα την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Ντίνος Μπάρδας στην ομιλία του, εξέφρασε την σημαντικότητα και την αναγκαιότητα νέων καταρτισμένων τεχνικών όλων των ειδικοτήτων στην αγορά εργασίας, καθώς και την σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω δράσεων που πρέπει να ληφθούν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκε.
Ο Νικόλαος Βαλομάνδρας, πρόεδρος του Συνδέσμου υδραυλικών Τρικάλων, στην δική του ομιλία τόνισε και αυτός με την σειρά του το μεγάλο κενό που υπάρχει στην αγορά εργασίας για νέους, καταρτισμένους τεχνικούς και την αναγκαιότητα για την λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, όσον αφορά τις εστίες καύσης.
Το ζήτημα είναι πολύ κρίσιμο και απασχολεί ιδιαίτερα τους τεχνικούς – συντηρητές καύσης, όπως σημειώνει και ο Κων. Μπαϊλός, μηχανικός – συντηρητής καύσης από τον Σύνδεσμο της Πάτρας, τονίζοντας πως πέραν της συντήρησης, ρύθμισης και της λήψης μετρήσεων, απαιτείται και έλεγχος από τον κρατικό μηχανισμό. Θα πρέπει, τονίζει, να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ή κάποιος φορέας που θα ελέγχει εάν έχει πραγματοποιηθεί συντήρηση, εάν οι μετρήσεις είναι καλές, εάν η συντήρηση πραγματοποιήθηκε από αδειούχο τεχνικό, εάν έχουν ελεγχθεί οι ασφαλιστικές δικλίδες, κλπ. Πολλές εστίες καύσης μένουν ασυντήρητες για χρόνια και όσες συντηρούνται, είναι με πρωτοβουλία και υπευθυνότητα του εκάστοτε πολίτη που έχει οικολογική συνείδηση.
Σε συνέχεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα, επίκειται νέα συνάντηση στην Αθήνα.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Ειδήσεις