Αρχική » Επικαιρότητα » ΟΒΥΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΟΒΥΕ: Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Το γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας καλεί σε σευμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της ΟΒΥΕ:

Συνάδελφοι,
Οι εξελίξεις λόγω της Πανδημίας,  έχουν προκαλέσει   βαθιά οικονομική κρίση που δυστυχώς  φαίνεται ότι θα οδηγήσει  στο κλείσιμο πολλών μικρών  και πολύ μικρών Επιχειρήσεων,  και ως συνέπεια αυτής της δραματικής κατάστασης σε  απώλεια χιλιάδων θέσεων απασχόλησης.
Η  Κυβέρνηση οφείλει και πρέπει  να προχωρήσει στην εξαγγελία και στην  άμεση υλοποίηση  επαρκών  μέτρων  στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων και των  επαγγελματιών.
Ως εκ τούτων και με τον κίνδυνο της περαιτέρω ύφεσης και το κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων, Καλούμε όλα τα Σωματεία – Μέλη της Ομοσπονδίας, να προχωρήσουν  σε άμεση επικοινωνία και συνεργασία με τις Τοπικές Ομοσπονδίες(ΕΒΕ) της περιοχής τους και  να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΒΕΕ στις 31 Μαρτίου 2021(ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ), οι οποίες μπορούν να  έχουν την μορφή: αποκλεισμού ΔΟΥ – ΕΦΚΑ, Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κ.λ.π (σύμφωνα και με το συν/νο έγγραφο της ΓΣΕΒΕΕ).
Συνάδελφοι,  η παρατεταμένη διακοπή της λειτουργίας σε μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες της αγοράς, έχει αρνητικές επιπτώσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  τους αυτοαπασχολούμενους και τους  επαγγελματίες.
Τα κυβερνητικά μέτρα δεν είναι επαρκή και ουσιαστικά για να διασωθούν οι πολύ μικρές-  & μικρές επιχειρήσεις,  οι οποίες έχουν επηρεασθεί δυσανάλογα από το διαρκές απαγορευτικό που ισχύει στη χώρα λόγω της Πανδημίας.
Ολοκληρώνοντας, επισυνάπτονται:  έγγραφο της ΓΣΕΒΕΕ για τις κινητοποιήσεις της 31/3/2021, καθώς και τα  Μέτρα στήριξης που έχουν διαμορφωθεί από την ΓΣΕΒΕΕ και αυτά περιγράφονται στους οκτώ (8) Άξονες Πολιτικής της ΓΣΕΒΕΕ για την διάσωση των επιχειρήσεων, την διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής την περίοδο του COVID19.

                            ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ

ΔΗΜ. ΒΑΡΓΙΑΜΗΣ                                                           ΜΙΧ. ΚΑΤΣΑΡΟΣ

https://obye.gr/wp-content/uploads/2021/03/45817-γσεβεε.pdf

https://obye.gr/wp-content/uploads/2021/03/Άξονες-ΓΣΕΒΕΕ-.pdf