Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » ΟΒΥΕ: «Ενότητα – Συναδελφικότητα – Συλλογικότητα»

ΟΒΥΕ: «Ενότητα – Συναδελφικότητα – Συλλογικότητα»

Σε εξαιρετικό, γόνιμο αλλά και συγκινησιακό κλίμα συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στην Αθήνα, ενώ πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η Ομοσπονδία έκοψε την πίτα για το 2023.
Ο πρόεδρος, Δ. Βαργιάμης ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη των διοικήσεων των συνδέσμων όλης της χώρας για τον αγώνα που δίνουν για τον Κλάδο. Στη συνέχεια έκοψε την πίτα της Ομοσπονδίας για το 2023, δηλώνοντας:
«Είμαστε εδώ για να πούμε “Καλή Χρονιά” για όλο τον κόσμο, για τον Κλάδο και όλα τα μέλη, αλλά και να σκεφτούμε παράλληλα τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, που δίνουν αγώνα για να επιβιώσουν».


Το φλουρί βρέθηκε μεταξύ του κομματιού του προέδρου και αυτού της Ομοσπονδίας, γεγονός που «σημειολογικά» επαληθεύει κατά κάποιον τρόπο το μήνυμα της συλλογικότητας και της ενότητας που χαρακτηρίζει την Ομοσπονδία. Πριν την έναρξη των εργασιών της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή για την πρόσφατη και αδόκητη απώλεια του συνάδελφου Ηλία Κωνσταντινίδη, σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο… Αιωνία του η μνήμη.
Κατά τις εργασίες της συνεδρίασης, το Δ.Σ. συζήτησε θέματα όπως το επαγγελματικό περίγραμμα, το οποίο βρίσκεται υπό επικαιροποίηση. Υπενθυμίζεται δε ότι η ΟΒΥΕ έχει αποστείλει το υφιστάμενο περίγραμμα σε ολά τα μέλη – συνδέσμους προς ενημέρωσή τους.
Επίσης, συζητήθηκε διεξοδικά η ΥΔΚΕ και η εξέλιξή της, ενώ, επισημάνθηκε η συνεχής προσπάθεια του προέδρου και του Δ.Σ. για την εφαρμογή της ΥΔΚΕ από όλες τις αρμόδιες αρχές. Επιπλέον, συζητήθηκε και η διαδικασία μετεξέλιξης της ΥΔΚΕ, μέσα από μια διαδικασία που θα συμμετέχουν και οι επαγγελματικές ενώσεις σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.
Τα μέλη του Δ.Σ. με τις τοποθετήσεις τους βοήθησαν να αναπτυχθεί πολύ ουσιαστικός διάλογος και προτάσεις, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε με ομόφωνες αποφάσεις και κλίμα ενωτικό.

Από το γραφείο τύπου της ΟΒΥΕ