Αρχική » Επικαιρότητα » ΟΒΣΘ: «Να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη, όπως θα λειτουργήσει σχεδόν για όλη την υπόλοιπη χώρα»

ΟΒΣΘ: «Να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη, όπως θα λειτουργήσει σχεδόν για όλη την υπόλοιπη χώρα»

Σε επιστολή της ΟΒΣΘ, αναφέρεται:

«Έπειτα από την  απόφαση της κυβέρνησης για την αναστολή του ανοίγματος της αγοράς της Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 5 Απριλίου 2021,  η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, στο πνεύμα αλληλεγγύης και συνοχής που την διακατέχει, είναι δίπλα στους ανθρώπους του λιανεμπορίου και τον εμπορικό κόσμο.
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου στην Θεσσαλονίκη θα είναι μια οικονομική ανάσα για όλους τους επαγγελματίες, οι οποίοι τήρησαν με ευλάβεια τα μέτρα όλο αυτό το διάστημα ιδιαίτερα ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει διαδικασίες ανοίγματος.
Να τονίσουμε επίσης, ότι το  λιανεμπόριο στην Θεσσαλονίκη έχει δείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να λειτουργήσει τηρώντας τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, χωρίς να ευθύνεται για αύξηση κρουσμάτων.
Για όλα αυτά λοιπόν, ζητάμε την ανάκληση της παραπάνω απόφασης και να επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη, όπως θα λειτουργήσει σχεδόν για όλη την υπόλοιπη χώρα».

Για τη Διοίκηση της Ο.Β.Σ.Θ.
Ο πρόεδρος, Αθανάσιος Νικολόπουλος
Ο γεν. γραμματέας,  Γιάννης Καραπινίδης