Αρχική » Επικαιρότητα » ΟΒΣΘ: Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε δύναμη

ΟΒΣΘ: Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε δύναμη

Με πολύ μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαρτίου 2022 η εκδήλωση της Ο.Β.Σ.Θ. ενόψει της κοπής της βασιλόπιτας, αλλά και της συζήτησης που ακολούθησε με θέμα: «Οι επιπτώσεις της πανδημίας, ακρίβεια & πληθωρισμός».


Ο πρόεδρος της Ο.Β.Σ.Θ. κ. Αθ. Νικολόπουλος, ευχαρίστησε τα μέλη της για την παρουσία τους αλλά και για την πολύ μεγάλη προσέλευση τους στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο που μας πέρασε. Ο κ. Νικολόπουλος έκανε μια σύντομη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σε τοπική αλλά και παγκόσμια κλίμακα και τις επιπτώσεις που έχει αυτή στους ΕΒΕ.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι ήδη εξουθενωμένες επιχειρήσεις, έχοντας βγει από μια 10ετη κρίση και μια πανδημία, αυτή τη στιγμή έρχονται αντιμέτωπες όχι μόνο με τον Γολγοθά της ακρίβειας και του πληθωρισμού αλλά και με την απειλή ενός παγκοσμίου πολέμου. Η υπομονή, η πειθάρχηση και οι θυσίες των επαγγελματοβιοτεχνών, έχουν πλέον εξαντληθεί. Η ΓΣΕΒΕΕ ολοκληρώνοντας την 6μηνιαία έρευνα του 2021, έδειξε δείγμα πληθωρισμού που φτάνει το 5,1% και, έπειτα από την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ ότι ο πληθωρισμός φτάνει το 6,2%, δυστυχώς επαναφέρονται καταστάσεις που ζήσαμε πριν 25 χρόνια είτε με την εναρμόνιση της χώρας μας στο ευρώ, είτε με την 10ετή κρίση που βιώσαμε. Στόχος μας, ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, πρέπει να είναι η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός, για να γίνουν οι επιχειρήσεις μας βιώσιμες και ανταγωνιστικές. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της Ομοσπονδίας ότι το ΔΣ της ΟΒΣΘ έχει αποφασίσει μια σειρά συναντήσεων με το ΥΜΑΘ,με την Περιφέρεια και με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και με τους βουλευτές της πόλης για να επικοινωνήσει όλα τα παραπάνω θέματα.


Σύντομους χαιρετισμούς απήυθυναν ο Α’ αντιπρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Δημ. Βαργιάμης, ο πρόεδρος του Β.Ε.Θ. κ. Αναστ. Καπνοπώλης, ο πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Θ. κ. Γεωργ. Μουτσογιάννης και η υπεύθυνη του παραρτήματος ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλονίκης, κα Ελ. Τεζαψίδου.
Τέλος, αφού πήραν το λόγο και μέλη της Ο.Β.Σ.Θ., ο κ. Νικολόπουλος κάλεσε τα σωματεία – μέλη της να βρίσκονται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε κινητοποίηση προκύψει και έκλεισε την εκδήλωση με ένα μήνυμα προς τους συναδέλφους: Να είναι κοντά στα σωματεία τους γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε δύναμη για να διεκδικήσουμε τα συμφέροντά μας αλλά και ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Για τη Διοίκηση της Ο.Β.Σ.Θ.
Ο πρόεδρος, Αθ. Νικολόπουλος
Ο γεν. γραμματέας, Ιωαν. Καραπινίδης