Αρχική » Αφιερώματα » ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΣΤΗΝ MCE 2014 » ΜOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

ΜOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

mce-2014

Καινοτομία, ποιότητα και διεθνής απήχηση τα κλειδιά της επιτυχίας της 39ης διοργάνωσης

mce-2014H 39η Μostra Convegnio Expocomfort επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον ηγετικό της ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο, στους τομείς των εγκαταστάσεων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον βιομηχανικό τομέα, στον κλιματισμό και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Περισσότεροι από 2000 εκθέτες, από τους οποίους το 43% προερχόταν από 59 χώρες εκτός Ιταλίας, συμμετείχαν στην MCE που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 18 – 21 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Ro. Οι 155.987 επαγγελματίες που επισκέφτηκαν την Έκθεση την είδαν σαν μια μοναδική ευκαιρία για παραπέρα ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους μέσω νέων συνεργασιών.
Κατά 3% αυξήθηκαν φέτος οι ξένοι επισκέπτες σε σχέση με αυτούς του 2012, εκπροσωπώντας 146 χώρες. Ο συνολικός αριθμός των ξένων έφτασε τους 36,311. Αυξημένοι ήταν οι επισκέπτες που προέρχονταν από ασιατικές χώρες, την Κίνα, την Τουρκία, το Ισραήλ, την Νότια Κορέα, την Αλγερία. Αυξημένη ήταν η συμμετοχή επισκεπτών προερχόμενοι από χώρες με στρατηγικής σημασίας αγορές όπως η Ηνωμένες Πολιτείες, η Αργεντινή, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης εκ των οποίων ξεχώριζε η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή της Πολωνίας. Αυξημένη συμμετοχή κατέγραψαν και ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ελβετία επιβεβαιώνοντας την προτίμηση των δυτικοευρωπαίων για συμμετοχή σε μια κορυφαία εξειδικευμένη ευρωπαϊκή Έκθεση.
H ΜCE 2014 προσήλκυσε 119,676 εμπορικούς επισκέπτες από την Ιταλία.
Ένα διεθνές ακροατήριο ειδικευμένων επαγγελματιών, στράφηκαν στην MCE, ως μια έκθεση με δραστηριότητες που στοχεύουν σε λειτουργικά και ενεργειακά κτίρια μέσω καινοτόμων τεχνολογιών, νέων τεχνολογιών, νέας τεχνολογίας ή ολοκληρωμένων συστημάτων που εμπλουτίζουν την άνεση της διαβίωσης.
Η θετική ανταπόκριση στην MCE 2014 -δήλωσε ο Massimiliano Pierini, διευθυντής των εκθέσεων Reed στην Ιταλία, ενισχύθηκε από ένα γενικό κλίμα αισιοδοξίας που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης και που έδειξε μια εύρωστη ανάκαμψη στις ξένες αγορές. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές πίσω από αυτή την επιτυχία, είναι οι εκθέτριες εταιρίες.
Η MCE θα μείνει στις μνήμες όλων, σαν ένα διεθνές ορόσημο, που παρουσίασε τις πιο καινοτόμες λύσεις σ’ ολόκληρο το βιομηχανικό και εμπορικό τομέα για τον κλιματισμό, την ψύξη, τη θέρμανση, τα εργαλεία, τα μηχανήματα, την τεχνολογία της υγιεινής, την επεξεργασία του νερού, τα δομικά υλικά, καθώς και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μια σταθερή πλατφόρμα για την καλύτερη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης όπου οι προσωπικές επαφές επιβεβαιώνουν την εμφανώς αυξανόμενη αξία της έκθεσης για την προώθηση ενός προϊόντος ή την αξιοποίηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών.
Τέσσερις γεμάτες μέρες έκθεσης, που παρουσίασαν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα επιστημονικών συνεδριών. Τρία θεσμικά συνέδρια εστιασμένα στο τρέχον θεματικό ζήτημα «Έξυπνα φυτά και έξυπνη πόλη», το κοινό νήμα που διατρέχει όλες τις πρωτοβουλίες της MCE 2014.
Επιπλέον το πρόγραμμα των συνεδρίων ολοκληρώθηκε με μια σειρά 197 εκπαιδευτικών συναντήσεων, που οργάνωσαν οι κυριότερες επαγγελματικές οργανώσεις και οι συνεργάτες της MCE, καθώς και εργαστήρια που στήθηκαν από τις εκθέτριες εταιρίες στους νέους χώρους «Επιχείρηση και Συνέδρια» που δημιουργήθηκαν σε διάφορες αίθουσες και από την ημερήσια διάταξη του THAT’S SMART ενός νέου τομέα της έκθεσης αφιερωμένου στον αυτοματισμό κτιρίων.
Το πρώτο συνέδριο της MCE 2014, ήταν το ιδανικό σκηνικό για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της ΑΝΙΜΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Μηχανολόγων, Μηχανικών και συναφών βιομηχανιών Ιταλίας), την οποία παρακολούθησαν ο βιομηχανικός κόσμος, τα θεσμικά όργανα, ιταλικοί και διεθνείς φορείς και ο Τύπος.
Η Percorso efficienza & Innovazione και OLTRE LA CLASSE A 2014, κατέγραψαν μεγάλη επιτυχία για άλλη μια φορά. Δύο πρωτοβουλίες που διοργανώθηκαν χάρη στην υποστήριξη της επιστημονικής επιτροπής της MCE, της οποίας προεδρεύει αντιπρόσωπος του Πολυτεχνείου του Μιλάνου, για την αναλυτική παρουσίαση των πρωτοποριακών λύσεων στους γενικούς τομείς των τεσσάρων κλάδων που εμφανίστηκαν στην MCE.
 Ένα σύστημα πινακίδων οδηγούσε τους επισκέπτες να βρουν και να αγγίξουν 87 προϊόντα από 56 εταιρίες που είχαν επιλεγεί για την Percorso efficienza & Innovazione. Μια εικονική διαδρομή που παρουσιαζόταν στην ιστοσελίδα : www.mcexpocomfort.it, παρείχε μια εκτενή επισκόπηση των πιο καινοτόμων προϊόντων και συστημάτων σύμφωνα με τα νέα κριτήρια σχεδιασμού. Η κορυφαία στιγμή αυτής της πρωτοβουλίας ήταν η OLTRE LA CLASSE A, όπου παρουσιάστηκε ένας κατάλογος των 32 καλύτερων λύσεων αναφορικά με την καινοτόμο τεχνολογία για την επίτευξη υψηλής αποδοτικότητας, που έγιναν δεκτές στην Percorso efficienza & Innovazione.
Εντυπωσιακή επιτυχία παρουσίασε και το THAT’S SMART, μια νέα πρωτοβουλία της MCE που είναι αφιερωμένη στις λύσεις οικοδομικού αυτοματισμού, ελέγχου και διαχείρισης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στοχεύοντας στις συνεργασίες ανάμεσα στις αρμόδιες αρχές, το HVAC και τις βιομηχανίες υγιεινής, με ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο προγραμματισμό και σχεδιασμό για να επιτύχουν: ένα υψηλό επίπεδο ενεργειακής απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και την πραγματική άνεση. Το THAT’S SMART προσέφερε επίσης ένα πλούσιο πρόγραμμα εργαστηρίων που οργανώθηκαν από την επιστημονική επιτροπή και επικεντρώθηκε στους αυτοματισμούς κτιρίων.