Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Ομόφωνα ψηφίστηκε η συμμετοχή του Ήφαιστου ως ιδρυτικό μέλος στην κλαδική Ομοσπονδία

Ομόφωνα ψηφίστηκε η συμμετοχή του Ήφαιστου ως ιδρυτικό μέλος στην κλαδική Ομοσπονδία


Από τη γενική συνέλευση στις 18 Μαρτίου

Πέντε ψηφοφορίες, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούσαν την υπό ίδρυση κλαδική ομοσπονδία, διεξήχθηκαν κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης του Ήφαιστου στις 18 Μαρτίου. Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του συνδέσμου εγκαταστατών ηλεκτρολόγων Αθήνας, στην πλατεία Ελευθερίας και εκτός του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού, συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν θέματα που αφορούν τη διαδικασία ίδρυσης της κλαδικής ομοσπονδίες.
Από τις ψηφοφορίες, οι δύο διεξήχθησαν με κάλπη και αυτές αφορούσαν την έγκριση του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού και τη συμμετοχή του Ήφαιστου ως ιδρυτικό μέλος στην ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, οι ψηφοφορίες και τα αποτελέσματά τους ήταν (οι τρεις πρώτες έγιναν φανερά με ανάταση της χειρός):
1. Έγκριση σχεδίου καταστατικού της υπό ίδρυση κλαδικής ομοσπονδίας. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
2. Εκπροσώπηση του Ήφαιστου από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα στην ιδρυτική διάσκεψη της ομοσπονδίας. Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, με μία λευκή ψήφο.
3. Εξουσιοδότηση του προέδρου και του γενικού γραμματέα για υπογραφή της ιδρυτικής πράξης της ομοσπονδίας. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
4. Συμμετοχή ως ιδρυτικού μέλους του Ήφαιστου στην κλαδική ομοσπονδία. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
5. Έγκριση του διοικητικού και του οικονομικού απολογισμού για το έτος 2006.
Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα ενώ για το διοικητικό απολογισμό βρέθηκε μία ψήφος «κατά».
Όπως αναφέρθηκε το σχέδιο του καταστατικού που έφερε προς ψήφιση η διοίκηση, έχει νομικά ελεγχθεί ότι είναι σύμφωνο με την ισχύουσα νομοθεσία και στηρίχθηκε σε καταστατικά που έχουν ομοσπονδίες άλλων κλάδων (υδραυλικών και ηλεκτρολόγων).

Τον οικονομικό απολογισμό και την έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής παρουσίασε στη συνέλευση ο ταμίας του σωματείου Γιώργος Αλεξανδρής. Σε όλους τους παρευρισκόμενους είχαν δοθεί αναλυτικοί πίνακες με τα έσοδα και τα έξοδα του ταμείου καθώς και σχετικό διάγραμμα που έδειχνε την πορεία των οικονομικών κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων.
Τη συνέλευση του Ήφαιστου χαιρέτησε ο πρόεδρος του συνδέσμου εγκαταστατών ηλεκτρολόγων Αθήνας, Γεράσιμος Χιόνης ο οποίος αναφέρθηκε στα κοινά προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών, όπως το ΜΗΚΙΕ, η εφαρμογή της οδηγίας Μπολκενστάιν και το ασφαλιστικό. Ο Γ. Χιόνης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή τους κλάδους σε αγώνες «αντίστασης κατά της καθιέρωσης πολιτικών που στόχο έχουν τον αφανισμό των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων».
Στο προεδρείο της συνέλευσης εκλέχθηκαν οι: Πέτρος Τσιαρικτσής, Τάκης Παπαδόπουλος και Αργύρης Ρίγκος οι οποίοι κράτησαν τη διαδικασία σε πολύ ψηλά επίπεδα.
Επίσης ο Πέτρος Οικονόμου εκλέχθηκε ψηφοσυλλέκτης και είχε την ευθύνη για την καταμέτρηση των ψήφων στις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν.
Επισημαίνεται, ότι εκτός από τα θέματα του οικονομικού και διοικητικού απολογισμού και της ομοσπονδίας, στη συνέλευση τόσο στην εισήγηση της διοίκηση όσο και στις ομιλίες συναδέλφων που ακολούθησαν, θίχτηκαν και συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Στη συνέχεια δημοσιεύουμε τον απολογισμό της διοίκησης που παρουσίασε ο πρόεδρος Θεόδωρος Χρυσολωράς και στο επόμενο τεύχος θα παρουσιάσουμε τα βασικότερα σημεία των τοποθετήσεων που έγιναν στη συνέλευση.

Ο απολογισμός της διοίκησης

Τον απολογισμό της διοίκησης για τη χρονιά που πέρασε παρουσίασε ο πρόεδρος Θόδωρος Χρυσολωράς ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Το 2006 ήταν χρονιά εκλογών για το σωματείο μας, οι οποίες έγιναν τον περασμένο Μάιο. Σ’ αυτές ψήφισαν 204 συνάδελφοι, ενώ στις προηγούμενες ψήφισαν 94. Αυτή η μεγάλη προσέλευση στις αρχαιρεσίες δείχνει ότι το σωματείο μας έχει μεγάλες δυνατότητες να συσπειρώσει τον κλάδο σε επίπεδο Αττικής. Θέλω να τονίσω ότι μέσα στο 2006 επανεντάχθηκαν στον Ήφαιστο πάρα πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι κατά το παρελθόν είτε είχαν αποχωρήσει είτε είχαν ενταχθεί στο άλλο σωματείο…
Σαν διοίκηση στα οικονομικά εγκαινιάσαμε μια νέα συνδικαλιστική κουλτούρα. Στους χορούς που διοργανώνουμε δεν κάνουμε λαχειοφόρο αγορά, γιατί κρίναμε ότι το σωματείο μας δεν έχει ανάγκη από κάτι τέτοιο, αφού προς το παρόν δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα.
Κάνουμε χορούς για να βρεθούν οι συνάδελφοι και να διασκεδάσουν και όχι για να έχουμε σαν σωματείο οικονομικό όφελος…
Στο διάγραμμα που σας μοιράσαμε, βλέπετε ότι τα οικονομικά μας βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο, εδώ και δέκα χρόνια…
Στον προϋπολογισμό, για τη νέα χρονιά περιλαμβάνεται ένα αυξημένο κονδύλι για την γραμματειακή υποστήριξη. Πρέπει να ψηφίσετε στο σύνολό του τον προϋπολογισμό και ειδικά αυτό το κονδύλι, γιατί σχεδιάζουμε να προσλάβουμε μία κοπέλα που θα βρίσκεται στα γραφεία όλα τα απογεύματα. Στόχος μας είναι να εξυπηρετείστε καλύτερα για τα φύλλα ελέγχου, τις βεβαιώσεις και ό,τι άλλο χρειάζεστε.

Ίδρυση κλαδικής ομοσπονδίας

Θεωρούμε, ότι στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να εξετάσουμε το ενδεχόμενο τροποποίησης του καταστατικού μας, έτσι ώστε να προσαρμοσθούμε στις νέες συνθήκες.
Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί από τη συνάντηση των σωματείων που θα γίνει στη Λάρισα για την ίδρυση της Ομοσπονδίας…
Μέσα στο 2006 δημιουργήθηκε ένα ακόμα σωματείο, στη Νοτιοδυτική Ελλάδα με έδρα την Πάτρα. Εμείς βοηθήσαμε και οργανωτικά και οικονομικά για το στήσιμο αυτού του σωματείου, έτσι ώστε οι συνάδελφοι της περιοχής να έχουν εκεί το δικό τους συνδικαλιστικό φορέα. Στόχος είναι το νέο σωματείο να συσπειρώσει όλους τους συναδέλφους της περιοχής που καλύπτει και παράλληλα να βοηθήσει στο κτίσιμο της Ομοσπονδίας. Η Ομοσπονδία είναι μια αναγκαιότητα και επανειλλημένα έχουμε τονίσει ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην ίδρυσή της. Όμως εμείς έχουμε βάλει δύο προϋποθέσεις, που είναι απαραίτητες, και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.
Η πρώτη αφορά το ξεκαθάρισμα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Στο καταστατικό προτείνουμε να υπάρχει ένα σωματείο σε κάθε νομό.
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι να υπάρχει σωστός προσανατολισμός. Δεν θέλουμε μία ομοσπονδία που να συμβιβάζεται, όπως έγινε αυτόν τον καιρό με τη ΓΣΕΒΕΕ για το ασφαλιστικό. Θέλουμε μια ομοσπονδία που θα παλεύει για τα προβλήματα των συναδέλφων καυστηρατζήδων σε πανελλαδικό επίπεδο. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν στην προσεχή συνάντηση των σωματείων στη Λάρισα και εκεί θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα προχωρήσουμε ή όχι. Επαναλαμβάνω ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάμε σ’ ένα συνέδριο για Ομοσπονδία εάν δεν έχουν ξεκαθαρίσει ορισμένα σημαντικά πράγματα από την αρχή.

Κλαδικά αιτήματα

Έχουν περάσει δεκαοκτώ μήνες από τότε που ξεκίνησαν οι εξετάσεις για τις άδειες αερίου και όμως λίγοι συνάδελφοι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν σ’ αυτές. Από τον Ήφαιστο έχουν πάρει άδεια αερίων καυσίμων μόνο τριάντα συνάδελφοι. Αυτό για εμάς που παλέψαμε για να συγκροτηθεί η εξεταστική επιτροπή, είναι απαράδεκτο.
Καλώ όλους όσους πληρούν τις προϋποθέσεις να πάνε αύριο το πρωί να καταθέσουν την αίτηση και τα δικαιολογητικά στις νομαρχίες. Το Προεδρικό Διάταγμα αλλάζει και με τις νέες διατάξεις προβλέπονται επιπλέον δικαιολογητικά, γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσουν τώρα την κατάθεση των αιτήσεων…
Σε συνεργασία με το ΕΛΚΕΔΕ διοργανώνουμε και φέτος το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των 150 ωρών για τα αέρια καύσιμα. Ήδη έχει συγκροτηθεί μια ομάδα, με υπεύθυνο το συν. Στέφανο Τσίρη, που ξεκινά στις 26 Μαρτίου. Αν συμπληρωθεί και δεύτερη ομάδα, θα αρχίσει την εκπαίδευση, τέλη Απριλίου. Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν παρακολουθήσει αυτό το πρόγραμμα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή κάθε δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα στα γραφεία του σωματείου.
Τροποποίηση Π.Δ. 362: Στη γενική μας συνέλευση το Μάιο του 2005 αποφασίσαμε να προωθήσουμε την τροποποίηση του Π.Δ. 362/01. Κύριος στόχος μας ήταν να μπορέσουν να πάρουν την άδεια του εγκαταστάτη αερίων καυσίμων και οι νέοι συνάδελφοι, αυτοί που πήραν την άδεια για τα υγρά καύσιμα μετά το 2001. Είναι γεγονός ότι αυτό δεν το ήθελε το υπουργείο Ανάπτυξης, έτσι όπως φάνηκε στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε. Στο διάστημα αυτών των δύο χρόνων έγιναν και παρεμβάσεις από άλλους κλάδους, από διάφορα σωματεία και ομοσπονδίες, οι οποίες δεν καρποφόρησαν λόγω δικών μας ενεργειών. Στη συνάντηση των σωματείων του κλάδου, το περασμένο καλοκαίρι στα γραφεία μας ένα από τα βασικά θέματα συζήτησης ήταν η τροποποίηση του Π.Δ. 362. Συμφωνήσαμε και υπογράψαμε, όλα τα σωματεία, ένα σχετικό κείμενο. Δυστυχώς στη συνέχεια, απ’ ότι διαβάσαμε στον κλαδικό Τύπο, ένα σωματείο αναίρεσε την υπογραφή του και έκανε του κεφαλιού του. Αυτό δυσκόλεψε τη διαδικασία τροποποίησης. Σήμερα όμως, το σχέδιο τροποποίησης είναι έτοιμο. Εμάς αυτό το σχέδιο δεν μας ικανοποιεί πλήρως, ικανοποιεί όμως το αίτημα των νέων συναδέλφων οι οποίοι με κάποιες προϋποθέσεις θα μπουν στη διαδικασία να πάρουν την άδεια του εγκαταστάτη αερίων καυσίμων. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, κάναμε κάποιους συμβιβασμούς γιατί κρίναμε ότι έτσι πρέπει να ενεργούμε όταν θέλουμε να εξυπηρετούμε κάποιες καταστάσεις συναδέλφων.
Τροποποίηση ΚΥΑ 10315: Έχουμε συμφωνήσει όλα τα σωματεία για την αλλαγή της ΚΥΑ 10315 του 93 που αφορά τη λειτουργία και τους ρύπους των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης. Είναι απαραίτητη αυτή η αλλαγή γιατί πρέπει να συμπεριληφθούν και τα αέρια καύσιμα. Εμείς λέμε ότι πρώτα πρέπει να κλείσει το θέμα του Π.Δ. 362 και μετά να ανοίξουμε το θέμα της ΚΥΑ…
Φύλλο Ελέγχου: Είναι γνωστό ότι, όπως έχουμε συμφωνήσει, υπάρχει ένα κοινό φύλλο ελέγχου για όλα τα σωματεία, που διακινείται από την Κρήτη έως τον Έβρο.
Όμως διαπιστώσαμε, μέσω του ΠΕΡΠΑ που μας ενημέρωσε για προβλήματα μετρήσεων, διακινούνται φωτοτυπίες φύλλων ελέγχου. Εμείς βέβαια υποστηρίξαμε στο ΠΕΡΠΑ όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από τι φύλλα ελέγχου είχαν. Όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι για να έχουμε την καλύτερη δυνατή στήριξη από το σωματείο, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το σεβόμαστε. Αντιλαμβάνεστε τη θέση μας όταν έχουμε φύλλα ελέγχου φωτοτυπίες και πηγαίνουμε στο ΠΕΡΠΑ να στηρίξουμε το συνάδελφο που τα διαθέτει…
Εγώ είμαι απ’ αυτούς που υποστηρίζουν ότι το φύλλο ελέγχου δεν πρέπει να το επιβάλλουμε με αστυνομικά μέτρα. Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο σοβαρό είναι αυτό το θέμα και ότι θα πρέπει να περνάμε από το σωματείο να παίρνουμε τα φύλλα ελέγχου. Είναι εντελώς απαράδεκτο να διακινούν συνάδελφοι φύλλα ελέγχου φωτοτυπίες…
Η κατάσταση στα λεβητοστάσια: Όλοι μας γνωρίζουμε σε τι κακή κατάσταση βρίσκονται πολλά λεβητοστάσια στην Αθήνα. Δουλεύοντας σε τέτοια λεβητοστάσια το όπλο προστασίας μας είναι το φύλλο ελέγχου. Αυτό μας βοηθάει να γράφουμε τις παρατηρήσεις μας έτσι ώστε να μπορούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας. Δεν πρέπει να υπάρχει η λογική ότι για να μην χάσουμε τους πελάτες μες ή για να μην τους δυσαρεστήσουμε δεν γράφουμε π.χ. ότι λόγω καζανιού δεν μπορούμε να κάνουμε μετρήσεις κ.λπ. Σκεφτείτε το γεγονός στην Ηλεία. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα μας, αν πήγαινε στα γρήγορα για μια συντήρηση και δεν έπεφτε στην αντίληψή του το βούλωμα της καμινάδας. Είχαμε και το δυστύχημα της Κέρκυρας όπου και εκεί υπάρχουν μεγάλες ευθύνες. Υπάρχουν ευθύνες στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο δεν ακούει τίποτα. Εμείς μιλάμε, γράφουμε γι’ αυτές τις καταστάσεις, όμως τίποτα, συνεχίζεται η ασυδοσία. Το υπουργείο Ανάπτυξης θέλει ασυδοσία στα λεβητοστάσια. Αυτό είναι σίγουρο. Διαφορετικά, θα είχε πάρει κάποια μέτρα.
Είχαμε τέσσερις νεκρούς, μέσα σε δύο μήνες. Μας φώναξε το υπουργείο Ανάπτυξης να μας ζητήσει τη γνώμη μας γι’ αυτά τα ατυχήματα;
Υπάρχει σκέψη να δημιουργήσουμε στο σωματείο μας μία επιτροπή η οποία σε τέτοιες περιπτώσεις να μπορεί να κάνει παρεμβάσεις και να βγάζει κάποια συμπεράσματα ώστε να ξέρουμε όλοι τι συμβαίνει. Με αφορμή τα δύο αυτά δυστυχήματα, εγώ και οι συν. Λάμπογλου και Μπόλιαρης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπερασπιστήκαμε, όσο μπορούσαμε, τα συμφέροντα του κλάδου…
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου: Το πρόβλημα με τα τηλεφωνήματα στους πελάτες μας από διάφορες εταιρίες, μόλις κατατεθεί η αίτηση για παροχή αερίου, παραμένει. Αυτό το εκθέσαμε σε εκπρόσωπο της ΕΠΑ Αττικής που συναντηθήκαμε πρόσφατα. Επίσης έχουμε θέσει και το θέμα ενός φυλλαδίου που μοιράζει η ΕΠΑ και σ’ αυτό υποτιμάται το επάγγελμά μας…
Όσοι κάνετε ρυθμίσεις καυστήρων αερίου γνωρίζετε ότι η πίεση του δικτύου κυμαίνεται από 18 έως 40 mbar. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ρυθμίζεις τον καυστήρα με κάποια mbar, να φεύγεις και μετά από δύο ημέρες να αλλάζει η πίεση εισόδου και να παρουσιάζεται πρόβλημα στις μετρήσεις. Η απορρύθμιση του καυστήρα οφείλεται στην αλλαγή της πίεσης εισόδου.
Σύντομα, θα κάνουμε μία έγγραφη παρέμβαση στην ΕΠΑ Αττικής, για να δούμε τι μπορεί να γίνει μ’ αυτό το θέμα…».

Γενικά θέματα

Με την επισήμανση ότι η φιλοσοφία της διοίκησης είναι εκτός από τα κλαδικά αιτήματα να ασχολείται και με θέματα γενικότερης σημασίας, που απασχολούν τους συναδέλφους, ο πρόεδρος του Ήφαιστου αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό και στην επαγγελματική εκπαίδευση.
Για το ασφαλιστικό έκανε μία εκτενή αναφορά στα προβλήματα που παρουσιάζονται από την ενοποίηση των τριών ταμείων, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ, στον ΟΑΕΕ.
Αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που έγιναν και κάλεσε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε ετοιμότητα γιατί «το θέμα είναι σε εξέλιξη και ο αγώνας θα συνεχιστεί για να μην περάσει η λογική για αύξηση των εισφορών, μείωση των συντάξεων και μεγαλύτερα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης».
Επαγγελματική εκπαίδευση: «Γνωρίζετε ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποια σχολή με ειδικότητα εγκαταστάτη καυστήρων.
Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι οι νέοι θα πρέπει να παρακολουθούν δώδεκα χρόνια, υποχρεωτική ενιαία εκπαίδευση για να έχουν μία γενική μόρφωση. Αφού τελειώνουν το Λύκειο όσοι επιθυμούν θα πηγαίνουν στα ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα και οι υπόλοιποι να πηγαίνουν σε μεταλυκειακές επαγγελματικές σχολές για να παίρνουν μία ειδίκευση σε επαγγέλματα που έχει ανάγκη η αγορά. Όλα αυτά βέβαια στα πλαίσια της ενιαίας και δωρεάν δημόσια εκπαίδευσης. Όπως είναι η κατάσταση σήμερα, υπάρχει το ενδεχόμενο, σε λίγο, ο κάθε δήμος να ιδρύει ένα δικό του ΚΕΚ ή ΙΕΚ και να βγάζει επαγγελματίες…
Το θέμα της παιδείας είναι σοβαρό και πρέπει να μας απασχολεί όλους μας»…
Τελειώνοντας την εισήγησή του ο Θ. Χρυσολωράς, τόνισε:
«Το σωματείο, ήταν και θα είναι δίπλα σε κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο των συναδέλφων. Καλώ όλους σας να συμμετέχετε ενεργά στη δράση και τη ζωή του σωματείου.
Θέλω να καλέσω, ιδιαίτερα, τους συναδέλφους που αποχώρησαν, ή που έμειναν στην άκρη για κάποιο χρονικό διάστημα για διάφορους λόγους, να επανέλθουν στο σωματείο μας. Ήδη συνάδελφοι από το άλλο σωματείο της Αττικής έχουν αρχίσει να έρχονται και καλώ και τους υπόλοιπους να έρθουν να ενταχθούν στον Ήφαιστο.
Εάν κάποιοι συνδικαλιστικοί ηγέτες δεν θέλουν την ενοποίηση των σωματείων της Αττικής, αυτή θα την επιβάλλουν οι μεμονωμένοι συνάδελφοι, ισχυροποιώντας τον Ήφαιστο.
Τέλος, θέλω να καλέσω τους αδειούχους τεχνίτες αερίων καυσίμων να έρθουν σε επαφή με το σωματείο μας, να κουβεντιάσουμε μαζί τους, γιατί είναι οι αυριανοί συνάδελφοί μας και πρέπει από τώρα να είναι κοντά μας».
Σε απάντηση σχετικής ερώτησης, μετά την εισήγηση, για τη θέση της διοίκησης σχετικά με τους τεχνίτες αερίων καυσίμων, ο Θ. Χρυσολωράς επισήμανε:
«Το θέμα αυτό μας απασχολεί σε συνδικαλιστικό επίπεδο και υπήρξε μία διένεξη στο πλαίσιο της τροποποίησης του Π.Δ. 362. Τα παιδιά που τελειώνουν τα ΙΕΚ περνούν από μία διαδικασία πιστοποίησης και παίρνουν χωρίς εξετάσεις την άδεια του τεχνίτη αερίων καυσίμων. Τα παιδιά αυτά που έχουν την πρώτη άδεια, του τεχνίτη, εφόσον κάνουν έναρξη επιτηδεύματος στην εφορία και είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούν να εγγραφούν στο σωματείο. Αυτή είναι η θέση μας σε αντίθεση με άλλους που λένε ότι τα παιδιά αυτά δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με τα σωματεία του κλάδου μας».