Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Όλος ο κόσμος της οικοδομής στην έκθεση BAU 2009 στο Μόναχο

Όλος ο κόσμος της οικοδομής στην έκθεση BAU 2009 στο Μόναχο

bau.jpg

bau.jpg

Από τη συνέντευξη Τύπου στις 18 Σεπτεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου για την παρουσίαση της BAU 2009.
Από αριστερά: Αθηνά Θεοφανίδου από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, N. Bargman διευθυντής
του Εκθεσιακού Οργανισμού Μονάχου και
J. Benitz-Wildenburg διευθυντής δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Διεθνούς Ινστιτούτου  Εργαστηριακών Δοκιμών Κουφωμάτων


Στις 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της Διεθνούς Έκθεσης του Οικοδομικού Κλάδου και Αρχιτεκτονικής, BAU 2009, την οποία διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, αποκλειστικός αντιπρόσωπος του εκθεσιακού οργανισμού του Μονάχου για την Ελλάδα και την Κύπρο, στην Αίγλη Ζαππείου.
Την έκθεση παρουσίασε ο διευθυντής του Εκθεσιακού Οργανισμού του Μονάχου,   κ. Norbert Bargmann και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του διευθυντή δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του Διεθνούς Ινστιτούτου Εργαστηριακών Δοκιμών Κουφωμάτων, Jürgen Benitz-Wildenburg.
Στη συνέντευξη τύπου πήραν μέρος, όχι μόνο κλαδικά περιοδικά, αλλά και ενδιαφερόμενοι του κλάδου – μελλοντικοί επισκέπτες της έκθεσης.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών και αφού έγινε αναφορά στην εξέλιξη και τη σταδιακή άνοδο της BAU από τα πρώτα χρόνια της διοργάνωσης μέχρι σήμερα, οι ομιλητές παρέθεσαν αριθμούς, δομή και τοπ χώρες προέλευσης εκθετών και επισκεπτών, ομάδες στόχους, καθώς και προφίλ, κεντρικά θέματα, υπάρχοντες και νέους τομείς της έκθεσης. Η Ελλάδα είναι από πλευράς επισκεπτών στη δέκατη θέση (877 επισκέπτες, για το 2007), ενώ φέτος έχουν δηλώσει συμμετοχή ως εκθέτες οι εξής εταιρίες: Alumil Milonas S.A., Cospico S.A., ETEM S.A., Kleemann Hellas S.A, Maris Polymers S.A. και Zamil Industrial Investment Co.
Το συμπέρασμα είναι, ότι η BAU συνεχίζει την επιτυχία της, γιατί εμφανίζεται συνεχώς ανανεωμένη και αναπτύσσεται με βάση τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την αγορά και είναι καθοριστικά για το μέλλον του κλάδου. Ως αποτέλεσμα: στην BAU παρουσιάζονται νέοι τομείς, όπως για παράδειγμα οι αρχιτεκτονικές επιφάνειες από φυσική πέτρα ή τεχνητή πέτρα, ηλιακή τεχνολογία – εξοικονόμηση ενέργειας, φωτοβολταϊκά κ.α. με σκοπό να δώσουν λύσεις και καινοτόμες ιδέες, χωρίς όμως να αδιαφορούν για ασφάλεια, άνεση και design.
Στα πλαίσια της BAU πραγματοποιούνται ειδικές παρουσιάσεις κάθε φόρα με ειδικά σεμινάρια, διαλέξεις και workshops. Κάποια θέματα της BAU 2009 θα είναι οικοδομικές εργασίες σε υπάρχον κτίριο, όπως η αναγνώριση βλαβών και οι οδηγίες και νόμοι για εκσυγχρονισμό των κτιρίων, ξυλοκατασκευές, «δόμηση χωρίς εμπόδια» για άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, το μέλλον της οικοδόμησης, μακροαρχιτεκτονική κ.α.
Τέλος, απονέμονται πλήθος βραβείων αρχιτεκτονικής και μηχανικής, όπως το βραβείο καινοτομιών και λαμβάνουν χώρα διαγωνισμοί σε συνδυασμό και με άλλους φορείς του οικοδομικού κλάδου. Φέτος θα απονεμηθούν για πρώτη φορά βραβεία «Πράσινο Σπίτι» με ξεχωριστό βραβείο για φοιτητές αρχιτεκτονικής, «προσόψεις» και «εσωτερική διακόσμηση». Καινούρια είναι και τα ARCHI-CLIPS AWARDS για αρχιτέκτονες και φοιτητές. Βραβεύονται βιντεοκλίπ για κτίρια και άλλα αρχιτεκτονικά έργα. Τα καλύτερα βιντεοκλίπ θα προβληθούν στη BAU.
Περισσότερες πληροφορίες για την BAU στην ιστοσελίδα:
www.bau-muenchen.com
Η BAU περιμένει να καλωσορίσει τον Ιανουάριο του 2009 (από τις 12 έως τις 17 στο Μόναχο) εκθέτες και επισκέπτες για να βιώσουν αυτοπροσώπως το «μέλλον της οικοδόμησης».