Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Ολομέλεια του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου

Ολομέλεια του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου

Ύστερα από απόφαση του προεδρείου, συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
• Οι θέσεις και οι προτάσεις της ΟΒΥΕ για το ασφαλιστικό.
• Λήψη μέτρων για τη μη ανάληψη εργασιών από αδειούχους εγκαταστάτες υδραυλικούς.
• Ασφάλιση έργων και ασφάλεια ζωής των συναδέλφων.
• Συμμετοχή του κλάδου στην έκθεση Climatherm 2008.
• Διάφορα – τρέχοντας (επιμορφωτικά σεμινάρια κ.α.).
Αποφάσεις προεδρείου
Το προεδρείο της ΟΒΥΕ που συνεδρίασε στις 6/9 αποφάσισε επίσης:
1. Να γίνει ενημέρωση των συνδέσμων για την ασφάλιση έργων που ήδη λειτουργεί με ικανοποιητική συμμετοχή. Να εξεταστεί στο επερχόμενο Δ.Σ. πρόταση της ασφαλιστικής εταιρίας Interamerican, για την ασφάλιση των συναδέλφων σε περίπτωση ατυχήματος ή θανάτου.
2. Να προχωρήσουν οι επαφές με τον ΕΛΟΤ, για την επανέκδοση του Μητρώου υλικών. Να οριστεί επιτροπή για το θέμα αυτό όπου θα εξετάσει το ενδεχόμενο συνεργασίας μας με την ΠΟΣΕΥΔ.
3. Να εξεταστεί το ασφαλιστικό και να λάβει το Δ.Σ. συγκεκριμένη θέση. Οι προτάσεις που θα προκύψουν να συζητηθούν με τις υπόλοιπες κλαδικές ομοσπονδίες σε σύσκεψη που θα οργανώσει η ΟΒΥΕ.
4. Να πραγματοποιηθεί συνάντηση με την εταιρία Project, διοργανώτρια της έκθεσης Climatherm και να ζητηθεί η μείωση του κόστους του περιπτέρου. Και εν συνεχεία να καλεστούν οι συμμετέχοντες σύνδεσμοι, Αθηνών, Κορίνθου, Μεγάρων, Πειραιά σε σύσκεψη για τη συμμετοχή και οργάνωση της παρουσίας μας στην έκθεση Climatherm.
5. Να εξεταστεί στο επερχόμενο Δ.Σ. η λήψη δραστικών μέτρων, έτσι ώστε να μπορούν οι αδειούχοι εγκαταστάτες να δουλεύουν τα αέρια καύσιμα, και να σταματήσει η αρπαγή των αναφαίρετων δικαιωμάτων μας από ανειδίκευτους και παράνομους.
6. Να συσταθεί επιτροπή για το περιβάλλον. Να γίνουν προτάσεις και να βοηθήσουμε για την προστασία της ίδιας της ζωής μας.