Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Οικολογικά τα μηνύματα στη φετινή «γιορτή του παιδιού» των Αθηναίων συναδέλφων

Οικολογικά τα μηνύματα στη φετινή «γιορτή του παιδιού» των Αθηναίων συναδέλφων

theat22.jpg

«Σταματήστε τη γη να κατέβω»
Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά των συναδέλφων, μαζί με παιδιά από το σύλλογο «Το Χαμόγελου του Παιδιού» βρέθηκαν στο θέατρο «Περοκέ» για να παρακολουθήσουν το έργο «Σταματήστε τη γη να κατέβω», της Κέλλυς Σταμουλάκη.
Για άλλη μια χρονιά, ο Σύνδεσμος Αθηνών, ο ΣΕΥΔΑΠ και το Ταμείο Αλληλοβοήθειας οργάνωσαν μια εκδήλωση για τα παιδιά με μεγάλη επιτυχία.
Το κουδούνι χτυπάει, η παράσταση αρχίζει. Ησυχία, τα μάτια των παιδιών καθηλωμένα στη σκηνή.
Το έργο αναφερόταν στο περιβάλλον που καταστρέφεται, στις «κακές» ενέργειες και συνήθειες των πολιτών της γης, και στους τρόπους διάσωσής του.
Τα οικολογικά μηνύματα συνεχόμενα. Διάλογος των ηθοποιών με τα παιδιά για την ανακύκλωση και τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται στη διάσωση του περιβάλλοντος.
Τα μεταλλαγμένα προϊόντα στο στόχαστρο.
theat22.jpgΤους στίχους των τραγουδιών έγραψε η Κέλλυ Σταμουλάκη, που είναι και η συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου. Τη μουσική του επιμελήθηκε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηνών Θανάσης Στρουμπούλης ευχαρίστησε, εκ μέρους των συνδιοργανωτών τους συναδέλφους και τα παιδιά τους για τη συμμετοχή. Και η οποία ήταν τεράστια. Το θέατρο γέμισε ασφυκτικά.
Επισήμανε ότι σε όλα τα παιδιά, ως είθισται, στο τέλος της παράστασης θα δοθεί από ένα βιβλίο δώρο, ως μία προσπάθεια για να αγαπήσουν το διάβασμα και να ξεφύγουν από την τηλεόραση.
Ζήτησε ένα μεγάλο χειροκρότημα «για τα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που είναι και φέτος μαζί μας», ενώ προέτρεψε τα μεγάλα παιδιά, δηλαδή τους συναδέλφους, να δώσουν δυναμικό παρών στις συγκεντρώσεις της 12ης Δεκεμβρίου για το ασφαλιστικό. «Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί», είπε.
Στο διάλειμμα προσφέρθηκαν γλυκά και πορτοκαλάδες, ενώ στο τέλος, όλα τα παιδιά πήραν από ένα καλό βιβλίο, ανάλογο της ηλικίας τους και ένα γαρύφαλλο.
Όλα τα παιδιά ήταν χαρούμενα.
Στο πρόσωπό τους ήταν ζωγραφισμένο ένα μεγάλο χαμόγελο.
Όλοι τους ήταν ευχαριστημένοι, και όπως λέει και στο έργο:
«Κι εξουσία
να ‘ναι η φαντασία
και τα όνειρα αλήθεια
να γίνουν παραμύθια»

Έτσι τέλειωσε ένα ευχάριστο πρωϊνό, με φαντασία… και πολύ αγάπη για τα παιδιά.