Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Ειδήσεις » «Οι τοποθετήσεις μετρητών να γίνονται με την παρουσία των υδραυλικών»

«Οι τοποθετήσεις μετρητών να γίνονται με την παρουσία των υδραυλικών»

TONIZEI O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Επιστολή στην ΕΥΔΑΠ για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρατηρούνται κατά την τοποθέτηση των μετρητών στις νεόδμητες πολυκατοικίες, απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αθηνών. Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο Θανάση Στρουμπούλη και τον γενικό γραμματέα Γιώργο Κωνσταντέλλο, αναφέρεται:

«Κύριοι
Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε το αίτημά μας για καλύτερη επικοινωνία μεταξύ του αντίστοιχου τμήματος της ΕΥΔΑΠ και των υδραυλικών κατά τη φάση τοποθέτησης των μετρητών στις νέες οικοδομές, προκειμένου να εξαλειφθούν οι περιπτώσεις διακοπής νερού σε διαμερίσματα που έχουν κατοικηθεί και υδροδοτούνται από το κοινόχρηστο ρολόι. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, μια νεόδμητη πολυκατοικία/ή διαμερίσματα αυτής, κατοικούνται, στις περισσότερες των περιπτώσεων, προτού η ΕΥΔΑΠ τοποθετήσει τους μετρητές. Στο διάστημα αυτό, η παροχή νερών στα διαμερίσματα που έχουν κατοικηθεί, γίνεται από το κοινόχρηστο ρολόι κι αφού έχουν προηγηθεί σχετικές εργασίες των υδραυλικών, οι περισσότερες εκ των οποίων οποίες έχουν και μόνιμο χαρακτήρα.
Το πρόβλημα ανακύπτει από τη μη φυσική παρουσία του υδραυλικού της πολυκατοικίας τη μέρα που οι τεχνικοί της ΕΥΔΑΠ τοποθετούν τους μετρητές και κόβουν τις προσωρινές παροχές νερού προς τα διαμερίσματα. Η απουσία του υδραυλικού, λόγω της μη ενημέρωσής του, έχει ως συνέπεια τα διαμερίσματα να μένουν από λίγες ώρες έως και μία μέρα χωρίς νερό, μέχρι ο υδραυλικός να μπορέσει να μεταβεί στην πολυκατοικία για τη σύνδεση των σωληνογραμμών με τους μετρητές.
Θα θέλαμε λοιπόν να εξετάσετε το ζήτημα και να βρεθεί τρόπος έγκαιρης ενημέρωσης των συναδέλφων μας για τη μέρα τοποθέτησης των μετρητών σε κάθε νεόδμητη πολυκατοικία, ούτως ώστε να παρευρίσκονται εκεί για τις δικές τους εργασίες. Στα πλαίσια αυτά θα μπορούσατε να απαιτείται από τον κάθε κατασκευαστή πολυκατοικίας, που έρχεται στην εταιρία σας για να καταθέσει αίτηση για μετρητές, το τηλέφωνο του υδραυλικού, έτσι ώστε να τον ενημερώνετε ανάλογα με τον προγραμματισμό σας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική διευκρίνιση».