Αρχική » Αφιερώματα » Αναλυτές Καυσαερίων 2019 » Oι σύγχρονες απαιτήσεις στην ανάλυση καυσαερίων

Oι σύγχρονες απαιτήσεις στην ανάλυση καυσαερίων

Της Δήμητρας Μουρατίδου – Επιμέλεια: Αντώνης Βούλτσιος

Κάθε ειδικός του χώρου γνωρίζει ήδη τη σημαντικότητα ενός καλού αναλυτή καυσαερίων κατά τη συντήρηση σε εγκαταστάσεις συστημάτων θέρμανσης. Είναι ένας απαραίτητος βοηθός σε αυτήν την αναγκαία διαδικασία, η οποία πρέπει να διεξάγεται ετησίως, καθώς προσφέρει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη, όπως:
• Εξοικονόμηση ενέργειας.
• Χαμηλότερο κόστος επισκευών.
• Αυξημένα επίπεδα άνεσης.
• Μειωμένη πιθανότητα κατάρρευσης του συστήματος.
• Βελτιωμένη ποιότητα εσωτερικού αέρα.
• Επέκταση του χρόνου ζωής του εξοπλισμού.
• Αυξημένη ασφάλεια λειτουργίας.
• Αξιοπιστία συστήματος.
Επιπλέον, η σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης, μειώνει κατά πολύ τα επίπεδα εκπομπών συνεισφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στη συμμόρφωση με τις νομικές απαιτήσεις.
Ένας αναλυτής καυσαερίων εν έτει 2019 πρέπει να ακολουθεί τις ανάγκες μας, να εξελίσσεται μαζί μας, να εκσυγχρονίζεται, να μας καθοδηγεί με σαφήνεια και ασφάλεια σε κάθε βήμα της διαδικασίας, να έχει εξατομικευμένα μενού για κάθε μέτρηση αλλά και οδηγίες χρήσης. Και φυσικά, όλα στα ελληνικά!
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Με τις τόσο γρήγορα αυξανόμενες απαιτήσεις στον κλάδο της θέρμανσης, απαιτείται ταχύτητα και ακρίβεια. Απαιτούνται αξιόπιστες αναλύσεις, γρήγορο σέρβις και απομακρυσμένη βοήθεια στη στιγμή.
Ένας σύγχρονος αναλυτής καυσαερίων οφείλει να υιοθετεί τεχνολογίες και από άλλους τομείς. Για παράδειγμα, να λειτουργεί όπως ένα SmartPhone, με έγχρωμη οθόνη αφής, με δυνατότητα αποθήκευσης επαφών, ακόμη και με τη δυνατότητα εξ αποστάσεως σύνδεσης με έναν εκτυπωτή για να έχετε στη στιγμή σε έντυπη μορφή τα πρωτόκολλα μέτρησής σας, όπου και αν είστε.
Και φυσικά, διάρκεια. Οποιοσδήποτε αναλυτής καυσαερίων σήμερα θα έπρεπε να μπορεί να σας εγγυηθεί διάρκεια. Με ανθεκτικούς αισθητήρες, με δυνατότητες αναβάθμισης με NO, με εγγυήσεις.
Ο testo 300 κατασκευάστηκε με όλα αυτά κατά νου και είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης και βοηθός σας κατά την εγκατάσταση και συντήρηση των συστημάτων θέρμανσης.