Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ

Οι αποφάσεις του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ συνεδρίασε στην Αθήνα το διήμερο 22 και 23 Σεπτεμβρίου. Κατόπιν διαλογικής συζήτησης αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
1. Η ΟΒΥΕ μαζί με τους όμορους συνδέσμους του νομού Αττικής και Κορίνθου να συμμετάσχει στην έκθεση Climatherm, που θα πραγματοποιηθεί το Φλεβάρη του 2008. Οι τελικές αποφάσεις για την οργάνωση της παρουσίας μας θα ληφθούν σε σύσκεψη που θα διεξαχθεί με τους συνδέσμους άμεσα. Επίσης επισημάνθηκε να ερευνηθεί η προοπτική βοήθειας από την ΠΟΣΕΥΔ και τον ΣΕΥΔΑΠ.
2. Να πραγματοποιηθεί σε διάστημα 10 ημερών διευρυμένο προεδρείο για την επανεξέταση της τελικής θέσης που θα λάβει η ΟΒΥΕ για την κοινωνική ασφάλιση.
3. Να ενημερωθούν οι σύνδεσμοι για την προοπτική ασφάλισης των συναδέλφων σε προγράμματα ζωής και ατυχήματος.
4. Να εξεταστούν άμεσα οι επόμενες κινήσεις της ΟΒΥΕ σε συνεργασία με νομικούς συμβούλους, για την εφαρμογή του Π.Δ. 38/1991.
5. Να επισημανθεί σε όλους τους συναδέλφους πως για κάθε οικονομική συναλλαγή, για κάθε έξοδο του εκάστοτε σωματείου προς υπαλλήλους συνεργάτες, να υπάρχει νόμιμο παραστατικό παροχής υπηρεσιών.
6. Επισημαίνεται πως από το επόμενο Δ.Σ., τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΒΥΕ για κάθε έξοδό τους, θα πληρώνονται αφού πρώτα προσκομίζουν παραστατικά και αποδείξεις. Όπως επίσης και από 1/1/2008 όλοι οι αντιπρόσωποι θα πληρώνονται όταν έρχονται στη γ.σ. με το ίδιο σύστημα. Σημειώνεται όμως ότι τα έξοδά τους θα πρέπει να είναι σε λογικά οικονομικά πλαίσια.
7. Να σταλεί στους συνδέσμους αφού πρώτα επεξεργαστεί ενδελεχώς έκθεση του φοροτεχνικού, για τις νέες φοροτεχνικές διατάξεις.
8. Να δοθεί μεγάλη προσοχή στον τομέα των αερίων καυσίμων και να ενημερώνεται η ΟΒΥΕ άμεσα για την εξέλιξη στον τομέα αυτό.
9. Να αποφεύγονται οι ακραίες θέσεις κάποιων συνδέσμων προς το Δ.Σ. της ΟΒΥΕ. Να σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας  στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στον κ. Πρωθυπουργό, όπου θα επισημαίνεται ότι πυρόπληκτες περιοχές είναι και δήμοι των νομών Ηλείας, Εύβοιας, Αιγιαλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρώσει η ΟΒΥΕ ανάλογα με τις ανάγκες των πληγέντων θα μοιραστούν κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα που έρχεται, από μέλη του προεδρείου παρουσία και νομικού συμβούλου.
11. Επισημαίνεται πως σύμφωνα με αυτά που ορίζει το Π.Δ. 38/91, οι τεχνίτες Α’ δεν έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν σεμινάρια αερίων καυσίμων.
12. Να μας ενημερώνουν οι σύνδεσμοι όταν ξεκινούν τα σεμινάρια κοστολόγησης εργασιών.
13. Να καταγγείλει την ανυπαρξία της αστυνομίας, να προστατεύσει τους πολίτες, και τους επαγγελματίες συναδέλφους, όπου καθημερινά βιώνουν το αρνητικό φαινόμενο κλοπής των εργαλείων τους.
14. Να γίνει έρευνα για το απαράδεκτο γεγονός πώλησης υπογραφών Υπεύθυνων Δηλώσεων, από μηχανικούς και συναδέλφους προς 150 έως 300 ευρώ, ύστερα από καταγγελία συμβούλων στο Δ.Σ. της ΟΒΥΕ.
15. Να έρθουμε σε επαφή με το ΤΕΕ, για το θέμα των υπογραφών και γενικότερα για τις Υπεύθυνες Δηλώσεις του Π.Δ. 38/91.
16. Ανακοινώνεται πως κάθε συνάδελφος υποχρεούται να έχει τιμοκατάλογο αναρτημένο στο μαγαζί του.
17. Οι τομεάρχες άμεσα να ενεργοποιηθούν και να ερευνήσουν την εξέλιξη των αερίων καυσίμων. Σε όσες πόλεις υπάρχει δίκτυο, να διαπιστωθεί αν οι εργασίες αναλαμβάνονται από αδειούχους υδραυλικούς και αν εφαρμόζεται η νομοθεσία.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο πρόεδρος, Αριστοτέλης Παπακονδύλης
Ο γενικός γραμματέας, Διονύσης Σβορώνος