Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Ο ΣΕΥΘ τιμά την Ζωοδόχο Πηγή προστάτιδα των υδραυλικών

Ο ΣΕΥΘ τιμά την Ζωοδόχο Πηγή προστάτιδα των υδραυλικών

Την εορτή της προστάτιδας του επαγγέλματος, Ζωοδόχου Πηγής, τίμησε και φέτος ο Σύνδεσμος της Θεσσαλονίκης. Σε επιστολή που μας έστειλε ο γραμματέας του Συνδέσμου, Παναγιώτης Καράμπελας, αναφέρεται:
«Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σήμερα Παρασκευή 5 Μαΐου 2021, γιορτάζουμε την Αγία Ζωοδόχο Πηγή. Λόγω των μέτρων της πανδημίας για φέτος, ο Σύνδεσμος μας προσέφερε μια βοήθεια στο συσσίτιο του Ιερού Ναού Αγίου Ραφαήλ Μετεώρων Πολίχνης, καθώς επίσης θα διαβαστεί μια ευχή για όλους μας και για την εορτή του Συνδέσμου μας. Ευχόμενοι όλα αυτά τα μέτρα να λήξουν σύντομα, και να βγούμε αλώβητοι, έτσι ώστε του χρόνου να εορτάσουμε όλοι μαζί, όπως όλα αυτά τα χρόνια την γιορτή του Συνδέσμου μας. Χρόνια Πολλά υγεία σε όλους και στις οικογένειές σας.
Γιορτάζεται η ημέρα της Πηγής Ζωής που είναι η Κρήνη της Αιώνιας Ζωής. Είναι μεταβλητή γιορτή και εορτάζεται 5 ημέρες μετά το Πάσχα. Ο όρος «Ζωοδόχος» αποδόθηκε στην Θεοτόκο χαρακτηρίζοντας Την ως την δεξαμενή που κατέχει μέσα Της την ίδια την ζωή, τον Ιησού Χριστό που συνάμα αναβλύζει από την πηγή της το ύδωρ της αθανασίας και της ζωής.
Η Θεοτόκος Μαρία, ο πόκος ο ένδροσος, μας δώρισε πηγή των θαυμάτων, ο ποταμός των ιαμάτων, η άβυσσος των χαρίτων, η πηγή της ζωής, η βρύση των ιαμάτων, η νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
Η θαυματουργική χάρη Της σκεπάζει τον πιστό λαό ο οποίος με την σειρά του στο πρόσωπό Της βλέπει την μητέρα όλων μας, την μεσίτρια και προστάτιδα του. Για τον λόγο αυτό Την εξυμνεί και Την σέβεται, αφιερώνοντας Την Ιερά Θυσιαστήρια, Ιερές ακολουθίες Ιερές εικόνες, προσωνυμία και άσματα.
Για το Δ.Σ. του ΣΕΥΘ
Ο πρόεδρος
Φώτης Τσαπαδάς
Ο γεν. γραμματέας
Παναγιώτης Καράμπελας

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι