Ο νέος σχεδιασμός της MCE 2020 θα συνδέσει τον επισκέπτη με το μέλλον

Η MCE 2020, η οποία διοργανώνεται από 17-20 Μαρτίου στο Μιλάνο, εκπληρώνει την αποστολή της ως σημείο συνάντησης του Κλάδου με νέο σχεδιασμό στα περίπτερα και εκπαιδευτική διάθεση, στοιχεία που θα κορυφωθούν στο Hall 9/11.
Η «ενσωμάτωση» είναι η λέξη-κλειδί που επηρεάζει όλες της τις πλευρές της αγοράς HVAC & R και είναι μία από τις σημαντικότερες κατευθυντήριες γραμμές, που οδήγησαν στη νέα διάταξη της έκθεσης. Η MCE 2020 επιβεβαιώνει το γεγονός πως αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσετε και να δοκιμάσετε προηγμένες τεχνολογίες.
Ο κόσμος του HVAC & R αλλάζει ταχύτερα από ποτέ, η ενσωμάτωση τεχνολογιών και η ανάπτυξή τους αποτελούν δύο δυνάμεις που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Η ενεργειακή αποδοτικότητα και τα «έξυπνα» σπίτια είναι οι κύριοι τομείς που πλέον επηρεάζουν αποφασιστικά τον Κλάδο.


Η άνετη διαβίωση και η ευημερία είναι δύο αξίες που αποζητούνται από τον σύγχρονο άνθρωπο, γεγονός που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να δώσουν ώθηση στην αγορά, με σκοπό ο τελικός χρήστης να αντικαταστήσει τις υπάρχουσες συσκευές όχι μόνο στο τέλος της λειτουργικής τους ζωής, αλλά και για να επωφεληθεί από τις νέες υπηρεσίες και ανέσεις που προσφέρει η νέα τεχνολογία. Μια διαδικασία την οποία οι «παίκτες» του Κλάδου δεν μπορούν να υποτιμήσουν, καθώς σημαίνει ανάπτυξη της αγοράς και νέες ευκαιρίες για εξέλιξη.
Η σύνδεση των διαφόρων οικιακών συσκευών χάρη στο «Διαδίκτυο των πραγμάτων» γίνεται αναπόφευκτα μία πραγματικότητα που επηρεάζει ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού, από τους κατασκευαστές έως τους τελικούς χρήστες. Μια εξέλιξη, που στην Ιταλία το 2018 δημιούργησε κύκλο εργασιών 5 δισεκατομμυρίων ευρώ, 35% αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και μια ανάπτυξη που φαίνεται να παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Επιπλέον, αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για όλους τους επαγγελματίες του Κλάδου, αφού τους δίνει την δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν, επηρρεάζοντας ευκολότερα τον τελικό καταναλωτή και καθιστώντας τον πιο ενημερωμένο και πρόθυμο στο να ανακαλύψει τις πλέον καινοτόμες λύσεις, που θα του προσφέρουν άνετη διαβίωση.
Στην MCE 2020 θα παρουσιαστεί αναθεώρηση ολόκληρης της διάταξης του εκθεσιακού χώρου. Δημιουργήθηκε ένα «μονοπάτι», μια διαδρομή που επιτρέπει στους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογική πρόοδος, να τις ανακαλύψουν, να εμβαθύνουν σε αυτές αλλά και να συναντηθούν με επιχειρηματίες, συμβούλους και προγραμματιστές, αποκτώντας χρήσιμες πληροφορίες και επαφές που θα τους βοηθήσουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Ένας εκθεσιακός σχεδιασμός που μπορεί να φέρει πιο κοντά τις τεχνολογίες HVAC & R, ώστε να αξιοποιήσει στο έπακρο την έννοια του «κλίματος εσωτερικών χώρων»: Τα πάντα γύρω από τα εξαρτήματα στην αίθουσα 2/4. Την τεχνολογία ειδών υγιεινής, την επεξεργασία νερού, τον εξοπλισμό και τα εργαλεία στο Hall 14/18. Τον κόσμο της θέρμανσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των υπηρεσιών σχεδιασμού εγκαταστάσεων στις αίθουσες 1/3, 5/7 και 10 ως συνήθως, με ιδιαίτερη έμφαση στην παράλληλη διοργάνωση της «BIM». Τέλος, τα συστήματα HVAC & R θα καλύψουν όχι μόνο τα Hallς 13/15 και 22/24, αλλά και τo Hall 11/11, όπου θα παρουσιαστούν οι καλύτερες τεχνολογικές καινοτομίες. Aυτό θα συνδυαστεί απόλυτα με το «That’s Smart», ένα χώρο τόσο παρουσίασης προϊόντων όσο και δοκιμής τους, δημιουργώντας έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην θερμότητα και την ενέργεια.