Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Νίκος Χαϊδός: Το επάγγελμα πρέπει να αναβαθμιστεί

Νίκος Χαϊδός: Το επάγγελμα πρέπει να αναβαθμιστεί

Με ευκαιρία την εκλογή του στη θέση του προέδρου της ΠΟΕΤΕΚ, ο Νίκος Χαϊδός μας απαντά σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με την πορεία του αλλά και το όραμά του για το επάγγελμα και τον Κλάδο:
Από πότε ασχολείστε με τα συνδικαλιστικά του Κλάδου σας και ποιο ήταν το ερέθισμα που σας έκανε να βάλετε υποψηφιότητα για την Διοίκηση της ΠΟΕΤΕΚ;
Με τα συνδικαλιστικά ασχολούμαι από το 2010 και ενεργά με την συμμετοχή μου από το 2015 στο σωματείο «Ήφαιστος«, στο οποίο είμαι και γραμματέας από τότε ως και σήμερα. Αυτό που με ώθησε να βάλω υποψηφιότητα στην ΠΟΕΤΕΚ, είναι ότι αντιλήφθηκα ότι το επάγγελμα πρέπει να αναβαθμιστεί – και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εμπλοκή όλων όσων το αγαπούν και το σέβονται πραγματικά, ώστε να δημιουργηθεί μια Ομοσπονδία χωρίς «βαρίδια.»
Ποιο είναι το όραμα σας σαν νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας;
Το όραμά μας, όλων των ανθρώπων που πλαισιώνουν την ΠΟΕΤΕΚ- και σαφώς και το δικό μου, είναι η Ομοσπονδία αυτή να δώσει στο επάγγελμα ώθηση και να δηλώσει το «παρών». Είναι το μοναδικό νόμιμο επάγγελμα που μπορεί δικαιωματικά να συντηρεί και να επισκευάζει τα μηχανήματα θέρμανσης. Υπάρχει γνώση, συνεχής εκπαίδευση, εμπειρία που μας δίνουν αυτό το δικαίωμα.
Τέλος, στόχος μας είναι να δημιουργηθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις για τους νέους που βρίσκονται ήδη στο επάγγελμα – αλλά και αυτούς που σκέφτονται να το ακολουθήσουν.
Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Συντηρητών Καύσης;
Το βασικό πρόβλημα του Κλάδου μας, είναι η παράνομη εργασία. Δεν μπορεί να νομίζει ο καθένας ότι μπορεί να ασκεί το επάγγελμα του εγκαταστάτη εγκαταστάσεων καύσης, εφόσον δεν έχει την απαιτούμενη Άδεια και όλα τα νόμιμα παραστατικά. Ούτε οι εταιρείες επιτρέπεται να κάνουν χρήση ανθρώπων οι οποίοι δεν κατέχουν την νόμιμη Άδεια. Γι’ αυτό υπάρχουν τα σωματεία και κατά προέκταση η Ομοσπονδία: Για να υπενθυμίζει ότι όλα πρέπει να γίνονται σε νόμιμα πλαίσια.
Πόσο επηρεάζεται η δουλειά σας από την ακρίβεια της θέρμανσης;
Η αύξηση του κόστους για θέρμανση σίγουρα επηρεάζει τον Κλάδο μας, όπως επηρεάζει όλους τους κλάδους. Εμείς από τη μεριά μας, προσπαθούμε να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές τόσο στην παροχή των υπηρεσιών μας, όσο και στην πώληση. Στόχος μας πάντα είναι να βοηθάμε και πάντα είμαστε πραγματικά κοντά στον καταναλωτή.

To νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΤΕΚ
Μετά τις εκλογές που έγιναν στις 15 Μαΐου 2022 για την ανάδειξη των οργάνων της Ομοσπονδίας (ΠΟΕΤΕΚ), το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι το εξής:
Πρόεδρος: Νίκος Χαϊδος (Aθήνα -« Ήφαιστος»)
Αντιπρόεδρος Α’: Κωνσταντίνος Σπανουδάκης (Θεσσαλονίκη – «Προμηθέας»)
Αντιπρόεδρος Β’: Φώτης Νανάς (Αθήνα – «Εστία»)
Γενικός Γραμματέας: Γιώργος Ζυγούμης (Αθήνα -«Εστία»)
Βοηθός γεν. γραμματέα: Νικόλαος Νικολόπουλος (Θεσσαλονίκη – «Προμηθέας»)
Υπεύθυνος δημόσιων σχέσεων: Γιώργος Καλύβας (Αθήνα – «Ήφαιστος»)
Ταμίας: Δημοσθένης Μπουλγκούρας (Αθηνα – «Εστία»)
Μέλη: Δημήτριος Τσίνης (Ιωάννινα – «Φλόγα»), Ευθύμιος Τοσιούδης (Λάρισα – «Θέρμανση»)

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σωματεία