Αρχική » Περιεχόμενα » Επαγγελματικό Αυτοκίνητο » NEO FIAT SCUDO PANORAMA ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

NEO FIAT SCUDO PANORAMA ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

Το νέο Fiat Scudo, που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sevel Nord στη Γαλλία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στη Fiat και την PSA και αποτελεί το διάδοχο ενός πετυχημένου μοντέλου, που πουλήθηκε σε 350.000 μονάδες από το 1995. Το νέο Scudo αποτελεί το νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, όσον αφορά την έκταση της γκάμας του (με αύξηση του ωφέλιμου όγκου/φορτίου, με δύο μεταξόνια και δύο ύψη), τις επιδόσεις, την ποιότητα, την άνεση και την ασφάλεια και αποτελεί την ιδανική λύση για ένα μεγάλο εύρος αποστολών και εφαρμογών.

Η φιλοσοφία του νέου Scudo Panorama είναι οι αυθεντικές γραμμές με εξαιρετική ισορροπία μεταξύ των εξωτερικών διαστάσεων και των γενναιόδωρων χώρων στο εσωτερικό. Στο εσωτερικό το ταμπλό έχει απόχρωση δύο τόνων, εξασφαλίζοντας ένα στυλ που μοιάζει περισσότερο σε κλασικό σεντάν. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες εξασφαλίζουν εξαιρετική περιφερειακή ορατότητα και άνεση. Η θέση οδήγησής του εστιάζει στην πρακτικότητα και στην ιδανική ρύθμιση, που δημιουργεί μία αίσθηση άριστης ασφάλειας. Ο οδηγός θα βρει όλους τους διακόπτες και τις πληροφορίες που χρειάζεται, μαζί στην κεντρική κονσόλα. Μία οθόνη πολλαπλών λειτουργιών προσφέρει όλες τις πληροφορίες για το ηχοσύστημα και τον κλιματισμό. Ειδικής αναφοράς αξίζουν τα καθίσματα στο νέο Scudo Panorama. Η σύλληψή τους και το στυλ τους είναι νέο και εξασφαλίζουν άριστο κράτημα και παράλληλα προσφέρουν μια εξαιρετική άνεση που σε συνδυασμό με την άριστη ηχομόνωση, προσφέρει ιδανικό ταξίδι στους επιβάτες του.

Κορυφαία ασφάλεια και δυναμική συμπεριφορά

Το νέο Scudo Panorama εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Το σύστημα φρένων διαθέτει αεριζόμενους δίσκους 304Χ28 mm μπροστά και δίσκους διαμέτρου 290Χ14 mm πίσω και συνδυάζεται με ABS, EBD και HBA. Το νέο Scudo Panorama προσφέρει επίσης ένα άριστο ESP με ASR. Το νέο μοντέλο προσφέρεται με μετωπικούς (100 λίτρων) αερόσακους. Το αμάξωμα έχει επίσης ενισχυμένο πλαίσιο με ειδικές ζώνες παραμόρφωσης, ενώ είναι ειδικά σχεδιασμένο για να απορροφά μικρές συγκρούσεις, ώστε να εξασφαλίζει την ελάχιστη ζημιά στο αυτοκίνητο.

 Δυνατοί, ευέλικτοι και οικονομικοί κινητήρες

Το νέο Scudo είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες Multijet που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 4 και εγγυώνται εξαιρετική οδηγική ικανοποίησης (και εξαιρετική ελαστικότητα), δυναμικές επιδόσεις και πολύ χαμηλά κόστη (σε καύσιμο και συντήρηση), ενώ ταυτόχρονα είναι και πολύ φιλικοί στο περιβάλλον. Οι κινητήρες, που συνδυάζονται με μηχανικά κιβώτια 5 ή 6 ταχυτήτων είναι: Ο 1,6 Multijet με 90 ίππους (κιβώτιο πέντε σχέσεων) και ο 2.0 Multijet με 120 ίππους (κιβώτιο 6 σχέσεων).
Ο 90 ίππων Multijet αποδίδει τη μέγιστη ισχύ στις 4.000 στροφές και διαθέτει ροπή 180 Nm στις 1.750 στροφές, εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα 145 χλμ/ώρα και μέση κατανάλωση 7,2 λίτρα/100 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα ο δίλιτρος κινητήρας αποδίδει 120 ίππους στις 4.000 στροφές (ροπή 300 Nm στις 2.000 στροφές). Το νέο Scudo στην ελληνική αγορά διατίθεται από το Μάιο με μεγάλη γκάμα για την κάλυψη πολλών διαφορετικών αναγκών. Αυτή η γκάμα προσφέρει:
– Κλειστά φορτηγά μεταφοράς εμπορευμάτων με ωφέλιμο φορτίο 1.000 kg και 1.200 kg.
– Οχήματα μεταφοράς προσώπων (combi-panorama), 6-9 θέσεων.
– Δύο κινητήρες Multijet: 1,6, 90 ΗΡ και 2,0, 120 ΗΡ.
– Δύο μεταξόνια: κοντό 3 m και μακρύ 3,12 m.
– Δύο ύψη: κανονική οροφή 1.942 mm και υπερυψωμένη οροφή 2.276 mm.
Το νέο Scudo είναι συνώνυμο με την αποτελεσματικότητα και την παραγωγικότητα, που μεταφράζεται σε χαμηλό κόστος χρήσης (κατανάλωση καυσίμου, διαστήματα μεταξύ σέρβις, κόστος επισκευών), καλές επιδόσεις και ελαστικότητα σε χαμηλές στροφές, ακόμα και με πλήρες φορτίο. Επισημαίνεται, επίσης, ότι στην κατασκευή του έχει δοθεί εξαιρετική προσοχή στην εργονομία και στη βελτίωση της άνεσης με τον περιορισμό των θορύβων και των κραδασμών. Με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά το νέο Scudo μπορεί να καλύψει πολλών ειδών μεταφορικές ανάγκες (φορτίου ή προσώπων) προσφέροντας πολλές δυνατότητες στον επαγγελματία για να επιλέξει τον τύπο του οχήματος που θα καλύπτει ακριβώς τις ανάγκες του.

Πλούσιος εξοπλισμός

Το Scudo Van περιλαμβάνει στο βασικό του εξοπλισμό κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ABS με EBD, σταθερό διαχωριστικό καμπίνας – χώρου φόρτωσης με τζάμι, επένδυση χώρου φόρτωσης ως τη μέση, αερόσακο οδηγού και υδραυλικό τιμόνι. Το Scudo Combi περιλαμβάνει επιπλέον κλιματισμό, ενώ το Scudo Panorama Family είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένο με ηλεκτρικούς θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, προβολείς ομίχλης και αερόσακο συνοδηγού.