Αρχική » Περιεχόμενα » Τεχνική Ενημέρωση » Nέα σειρά λεβήτων της Ariston

Nέα σειρά λεβήτων της Ariston


Ένα εξελικτικό άλμα στη βιομηχανία θέρμανσης

Τη νέα σειρά λεβήτων παρουσίασε η Ariston σε δύο εκδηλώσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που έγιναν στα πλαίσια των εκθέσεων EnergyTech και Aerion 2007.
Τα στελέχη της εταιρίας Κώστας Αλβανός, Νίκος Βερί, Francesco Stefanelli (μόνο στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης), Daniela Meletani και Giampaolo Provedi, μπροστά σε ένα πολυπληθές ακροατήριο και στις δύο εκδηλώσεις ανέλυσαν τη φιλοσοφία παραγωγής της νέας σειράς λεβήτων και παρουσίασαν τα χαρακτηριστικά τους.
Όπως επισημάνθηκε χαρακτηριστικά, η νέα σειρά λεβήτων της Ariston σχεδιάστηκε με γνώμονα την ευελιξία και την απόδοση, με αποτέλεσμα την εξατομικευμένη άνεση και τη μείωση από 15 έως 35% στην κατανάλωση ενέργειας.
Κοινή πεποίθηση όλων όσων παρακολούθησαν αυτές τις δύο εκδηλώσεις, συνεργάτες της Ariston, μηχανολόγοι, εγκαταστάτες κ.ά., ήταν ότι αυτή η νέα σειρά των λεβήτων αποτελεί ένα εξελικτικό άλμα στη βιομηχανία θέρμανσης.

H μέγιστη ενεργειακή απόδοση, η ελάχιστη περιβαλλοντολογική επίπτωση, και η ακόμα μεγαλύτερη άνεση, μπορούν να επιτευχθούν χάρη σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργίας. Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των καινούργιων λεβήτων σχεδιάστηκαν από την Ariston με συγκεκριμένο σκοπό τη μέγιστη προσφορά απόδοσης και ευελιξίας. Στην πραγματικότητα, η καινούργια αυτή σειρά προσφέρει δύο δυνατότες: σύνδεση με αξεσουάρ ρύθμισης θερμοκρασίας (περιλαμβανομένων ασύρματων συσκευών) και διασύνδεση με σύστημα θέρμανσης ηλιακής τεχνολογίας. Αυτό συμβαδίζει με την πρόσφατη ρύθμιση σχετικά με τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας, και ως εκ τούτου εγγυάται μία σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας καθώς τα επίπεδα άνεσης παραμένουν υψηλά.
Η καινούργια σειρά είναι επίσης ένα σχεδιαστικό επίτευγμα, επιδεικνύοντας τις απαλές γραμμές και ένα προσεκτικά ερευνημένο οπτικό αποτέλεσμα το οποίο ταιριάζει εύκολα σε κάθε τύπο διακοσμητικού σχήματος.

Εξοικονόμηση ενέργειας και μέγιση άνεση

Αυτό είναι το αποτέλεσμα που εγγυάται η νέα λειτουργία AUTO, ένα σύστημα ελέγχου που επιτρέπει την προσαρμογή του λέβητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνθήκες περιβάλλοντος μέσα και έξω από το σπίτι. Ο λέβητας ενεργοποιείται με το πάτημα ενός πλήκτρου και μετά μπορεί να επιλέξει, με συνεχή τρόπο, την βέλτιστη θερμοκρασία για την παραγωγή ζεστού νερού. Αυτό εγγυάται μία ελάχιστη εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 11 με 12%, μέχρι το μέγιστο του 35% σε περίπτωση αντικατάστασης ενός παλιού παραδοσιακού λέβητα (με 1-2 αστέρια απόδοση καύσης) με ένα λέβητα συμπύκνωσης (μοντέλο Genus Premium).
Η άριστη απόδοση στην παραγωγή ζεστού νερού της συσκευής, διασφαλίζεται από το νέο Comfort System. Το σύστημα αυτό που διατίθεται με δύο τρόπους λειτουργίας, επισπεύδει την παροχή του ζεστού νερού, μειώνοντας έτσι το χρόνο αναμονής σε μόλις 5".

Πληροφορίες, έλεγχος και απλότητα λειτουργίας

Το νέο κουμπί INFO επιτρέπει την πρόσβαση σε όλες τις σχετικές πληροφορίες για τη λειτουργία του λέβητα και τις λειτουργίες/παροχές που διατίθενται με έναν απλό και άμεσο τρόπο. Η οθόνη LCD χρησιμοποιείται από τον λέβητα για να επικοινωνεί τις θερμοκρασίες (εσωτερική, εξωτερική, ζεστού νερού, θέρμανσης και μπόιλερ ηλιακού συστήματος), τα επίπεδα πίεσης, τις ημέρες που απομένουν έως την επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη συντήρησης και τον τρόπο ελέγχου των διαφορετικών ζωνών, έτσι ώστε το σύστημα να λειτουργεί και να ελέγχεται με τον πιο κατάλληλο και αποτελεσματικό τρόπο.
Όσον αφορά στη θέρμανση, το κλίμα μπορεί να ελέγχεται σύμφωνα με τις προσωπικές απαιτήσεις χρησιμοποιώντας τη λειτουργία χρονοπρογραμματισμού: οι περίοδοι λειτουργίας κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορούν να προγραμματισθούν και να αναγράφονται στην οθόνη απευθείας χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου χωρίς άλλες συμπληρωματικές συσκευές.
Οι νέοι λέβητες Ariston επισημαίνουν τις περιβαλλοντολογικές αυξομειώσεις και αν κριθεί απαραίτητο τροποποιούν τις ρυθμίσεις. Με τη λειτουργία ημιαυτόματης πλήρωσης, αν η πίεση του νερού στο σύστημα θέρμανσης μειωθεί, θα εμφανιστεί μία ένδειξη στην οθόνη και έτσι το ιδανικό επίπεδο πίεσης μπορεί να αποκατασταθεί εύκολα και με ασφάλεια, πατώντας απλά ένα κουμπί.
Το σύστημα Αυτο-διάγνωσης δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε τυχόν προβλήματα, λύνοντάς τα απλά και γρήγορα, εμφανίζοντας καθαρά κείμενα στην οθόνη που υποδεικνύουν το σωστό τρόπο ενέργειας.

Καινοτόμες συσκευές και θερμορύθμιση

Ο πιο ολοκληρωμένος άνετος χειρισμός με τη μέγιστη απλότητα λειτουργίας. Ανάλογα με τις απαιτήσεις, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ασύρματων ή ενσύρματων συσκευών θερμορύθμισης για τον έλεγχο όλων των συστημάτων, ακόμη και για τις υψηλές και/ή χαμηλές θερμοκρασίες των πολυζωνικών συστημάτων. Χρησιμοποιώντας την πιο ολοκληρωμένη σύνθεση ρυθμίσεων, μεγιστοποιείτε την εξοικονόμηση ενέργειας και την περιβαλλοντολογική άνεση ταυτόχρονα.
Το τηλεχειριστήριο Clima Manager επιτρέπει τον έλεγχο του λέβητα από οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας βρίσκεστε. Θα έχετε υπό έλεγχο τις κλιματικές ρυθμίσεις εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού. Χάρη στον εξωτερικό αισθητήρα, το Clima Manager ρυθμίζει τον ψηφιακό χρονοθερμοστάτη με εβδομαδιαίο προγραμματισμό, το ψηφιακό θερμόμετρο, την αυτόματη λειτουργία, το κουμπί Info και τη λειτουργία Αυτο-διάγνωσης του λέβητα.

Οφέλη για τον χρήστη

Χάρη στην αυτόματη λειτουργία και στο Comfort System, ο χρήστης μπορεί να επωφεληθεί από μια πιο ολοκληρωμένη αίσθηση ευημερίας, τα οποία μπορούν και να προσαρμοστούν στις ατομικές ανάγκες του χρήστη. Επιπλέον, το νέο σύστημα INFO TOP, το οποίο ενεργοποιείται χρησιμοποιώντας το κουμπί INFO, περιγράφει αδιάκοπα την κατάσταση λειτουργίας του λέβητα, εγγυώμενο έτσι ότι χρησιμοποιείται σωστά.

Οφέλη για τον εγκαταστάτη

Η νέα σειρά Ariston καθιστά εύκολη την αντικατάσταση όλων των άλλων λεβήτων για τον εγκαταστάτη, χάρη στη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των υδραυλικών ενώσεων και του τοίχου (150 mm), και στο μειωμένο πλάτος στερέωσης μεταξύ του σωλήνα αερίου απαγωγής και των υδραυλικών εξαρτημάτων (μόλις 830 mm). Το μικρό μέγεθος και το μειωμένο βάρος της συσκευής επιτρέπει να εγκατασταθεί ακόμα και σε μέρη που δεν ενδείκνυνται ιδιαίτερα.

Οφέλη για τους τεχνικούς

Οι νέοι λέβητες προσφέρουν στους τεχνικούς την εύκολη πρόσβαση συντήρησης από μπροστά και την απλοποιημένη συντήρηση των περισσοτέρων εξαρτημάτων, δίχως την χρήση εργαλείων.
Το καινοτόμο σύστημα Αυτο-διάγνωσης, αξιοποιώντας την οθόνη LCD στο μέγιστο, διευκολύνει την αναγνώριση των αιτιών της δυσλειτουργίας.