Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » Σύνδεσμοι » Ν. Βαλομάνδρας: Ανάγκη επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση

Ν. Βαλομάνδρας: Ανάγκη επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση

Σε επιστολή του προς το περιοδικό μας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδραυλικών ν. Τρικάλων και περιχώρων, Ν. Βαλομάνδρας, τονίζει την ανάγκη για άμεση επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και την ένταξη των σχετικών εγκαταστάσεων σε νέα επιδοτούμενα προγράμματα. Συγκεκριμένα, αναφέρει:
«Το φυσικό αέριο αποτελεί μια αξιόπιστη, καθαρή και ασφαλή μορφή ενέργειας, απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, είναι αναγκαία η δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου υποστήριξης των νοικοκυριών, μέσω κατασκευής ή επέκτασης των δικτύων του φυσικού αερίου, με ένταξη των εγκαταστάσεων σε προγράμματα π.χ. ΕΣΠΑ, όπου επιδοτείται το 70% της εγκατάστασης και των υλικών που απαιτούνται.
Οι πολίτες όμως, θα πρέπει να ενημερωθούν ότι για τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, πλην των μηχανικών, υπεύθυνοι για την κατασκευή τους είναι βάσει του ΠΔ. 112/2012 οι αδειούχοι εργοδηγοί υδραυλικοί, οι οποίοι μπορούν και έχουν το έννομο δικαίωμα να κατασκευάσουν μια εσωτερική εγκατάσταση φυσικού αερίου, αλλά και να εκδώσουν Υπεύθυνη Δήλωση Καλής Εκτέλεσης, αναγράφοντας τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου 2ης ειδικότητας, με βάση το Π.Δ. 112/2012.
Θα πρέπει να υπάρξει άμεση κυβερνητική νομοθετική ρύθμιση, ώστε να ενταχθούν εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε νέα επιδοτούμενα προγράμματα, για να το απολαμβάνουν όλο και περισσότερα νοικοκυριά.
Για τα Τρίκαλα θεωρώ επιτακτική την ανάγκη επέκτασης του δικτύου του φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Θεσσαλίας και σε περιοχές και συνοικίες που σήμερα δεν υπάρχει, ώστε να μπορούν όλα τα νοικοκυριά να έχουν εύκολη και άμεση πρόσβαση σ΄ ένα καύσιμο οικονομικό και απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γενικό. διευθυντή της ΕΔΑ-ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα και την διευθύντρια κα Έφη Καλογήρου, για την καλή συνεργασία τους και την εν γένει ενημέρωσή μας.
Νικόλαος Βαλομάνδρας
Πρόεδρος Συνδέσμου Υδραυλικών νομού Τρικάλων και περιχώρων».

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Σύνδεσμοι