Αρχική » Αφιερώματα » Λέβητες στερεών καυσίμων » MyTHERM: Πληθώρα λύσεων για κάθε ανάγκη θέρμανσης

MyTHERM: Πληθώρα λύσεων για κάθε ανάγκη θέρμανσης

Τα στερεά καύσιμα αποτέλεσαν την πρώτη πηγή θερμότητας του ανθρώπου. Η αφθονία του καυσίμου στη φύση καθώς και η ευκολία στο χειρισμό, οδήγησε σε μια εξέλιξη της τότε εστίας. Με τις πιο σύγχρονες απαιτήσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας, δόθηκαν λύσεις εξοικονόμησης χώρου των συσκευών, δυνατότητα μαγειρέματος παράλληλα με την θέρμανση του χώρου, καλαισθησίας αλλά και απόδοσης.
Για πολλά χρόνια οι καταναλωτές, εστιάζοντας στα μέχρι τότε μειονεκτήματα των συσκευών καύσης στερεών καυσίμων, στράφηκαν σε λύσεις θέρμανσης από ηλεκτρικό ρεύμα, πετρέλαιο αλλά και αέρια καύσιμα. Οι εναλλαγές των τιμών των καυσίμων καθώς και η τεχνολογική εξέλιξη που έχει επέλθει στα σύγχρονα προϊόντα, τα έχει φέρει στην κορυφή της ζήτησης του καταναλωτικού κοινού.
Τα βασικότερα μειονεκτήματα των τότε συσκευών, ήταν ο απαιτούμενος συχνός ανεφοδιασμός καυσίμων, η τοπική θέρμανση του χώρου (ανομοιόμορφη) που βρισκόταν η συσκευή καθώς και ο συχνός καθαρισμός της συσκευής, από τα κατάλοιπα της καύσης. Με την πάροδο των χρόνων και την εξέλιξη της τεχνολογίας η βιομηχανία κατάφερε να εξαλείψει τα παραπάνω μειονεκτήματα. Έτσι είδαμε την τοποθέτηση υδραυλικού κυκλώματος με όλες τις απαραίτητες ασφαλιστικές διατάξεις, κάνοντας έτσι λόγο πλέον για λέβητα. Δημιουργήθηκαν καυστήρες Pellet, που τοποθετήθηκαν σε λέβητες δίνοντας λύση στον συχνό ανεφοδιασμό μέσω του αυτόματου τροφοδότη (π.χ. κοχλίας). Ορθώς ξεκίνησε μια τάση εκμετάλλευσης της ενέργειας των καυσαερίων, φέροντας έτσι τους νέους καπνοθαλάμους αυλών με επιβραδυντές καυσαερίων και τους λέβητες πολλών διαδρομών. Η λογική είναι κοινή, σε κάθε περίπτωση και βασίζεται στην προσπάθεια να κρατήσουν το καυσαέριο όσο το δυνατόν περισσότερο στο εσωτερικό της συσκευής, ώστε να αποδώσει θερμική ενέργεια πριν καταλήξει στο περιβάλλον. Οι σύγχρονες καταναλωτικές απαιτήσεις και ανάγκες, έφεραν εκσυγχρονισμό στο ζήτημα του καθαρισμού. Πλέον όλες οι σύγχρονες μονάδες διαθέτουν έστω ως επιλογή το σύστημα αυτόματου καθαρισμού της εστίας ή των αυλών όπου υφίστανται. Φυσικά στις συσκευές που προορίζονται για το εσωτερικό μιας οικίας ή ενός χώρου εστίασης, ο σχεδιασμός καθώς και οι επιλογές χρωματισμού τείνουν να καλύψουν κάθε αισθητική απαίτηση.


Η βιομηχανία MyTherm παράγει και προσφέρει λέβητες όλων των καυσίμων. Πληθώρα λύσεων για κάθε ανάγκη θέρμανσης οικιών, χώρων εστίασης, βιομηχανικών χώρων, ξενοδοχεία, θερμοκήπια κλπ από λέβητες στερεών καυσίμων.
Ξεκινώντας την κατηγοριοποίηση με αύξουσα ισχύ, συναντούμε μια καλαίσθητη αερόθερμη σόμπα pellet εσωτερικού χώρου Angela και συνεχίζουμε με την αντίστοιχης ισχύος μονάδα που φέρει υδραυλικό κύκλωμα Ioli.
Συνεχίζοντας σε προϊόντα λεβητοστασίου υπάρχει η επιλογή του μοντέλου Thalia, καλύπτοντας τις ανάγκες οικιακών αλλά και επαγγελματικών χώρων ως compact μονάδα, δηλαδή ως πλήρης λέβητας pellet που φέρει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα (αποθήκη καυσίμου, καυστήρα, κυκλοφορητή, δοχείο διαστολής κλπ.) για την άμεση σύνδεση και λειτουργία με το κύκλωμα θέρμανσης. Ως λύση λεβητοστασίου υπάρχει το σετ λέβητα pellet MLS με εξωτερική αποθήκη καυσίμου και αυτόματο τροφοδότη (κοχλία) δίνοντας μεγάλη αυτονομία ανεφοδιασμού καυσίμου.
Σε λύσεις μικτής καύσης ξύλου – pellet – βιομάζας υπάρχουν τα μοντέλα λεβήτων WA/WD, MW PRO, MC/GS. Άλλη μια προσφορά της βιομηχανίας MyTherm για την κάλυψη σύγχρονων αναγκών είναι οι παραπάνω λέβητες οι οποίοι κατά την περίπτωση που η κύρια χρήση καυσίμου είναι το pellet και η επικουρική το καυσόξυλο προτείνεται ο WA/WD. Για την αντίθετη περίπτωση, δηλαδή κυρίως χρήση καυσόξυλων και επικουρική χρήση pellet σχεδιάστηκε και προτείνεται ο λέβητας MW PRO. Στην τελευταία οικογένεια προϊόντων, υπάρχει διαθέσιμη επιλογή της ύπαρξης εναλλάκτη θερμότητας για Ζ.Ν.Χ.
Λύσεις θέρμανσης υψηλών απαιτήσεων με στερεά καύσιμα, για βιομηχανικούς χώρους, προσφέρουν οι αερολέβητες pellet σταθερού τύπου ΤΜ και διαιρούμενου τύπου SK. Αξίζει να σημειωθεί πως όλοι οι παραπάνω λέβητες φέρουν καυστήρα pellet της σειράς MS – MS Bio μελέτης και κατασκευής της βιομηχανίας MyTherm.
Τέλος, η MyTherm ως πρωτοπόρα βιομηχανία πέρα των προαναφερθέντων λύσεων από λέβητες στερεών καυσίμων, δημιούργησε έναν υβριδικό λέβητα ο οποίος δέχεται και καυστήρα pellet. Ο υβριδικός λέβητας Hybosan HT, πέρα από τη συμβατική πηγή ενέργειας (καυστήρα), δέχεται θερμότητα από την ηλιακή ακτινοβολία και την μεταφέρει στον υδροθάλαμο του, ώστε να αποδοθεί στο εκάστοτε κτίριο. Συνδυάζοντας τα οφέλη ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος με όλες τις ασφαλιστικές διατάξεις και αυτοματισμούς προστασίας του χρήστη και της εγκατάστασης αλλά και μιας ηλιοθερμικής εγκατάστασης για την υποβοήθηση του συστήματος θέρμανσης, επιτυγχάνει μείωση του κόστους χρήσης (εξοικονόμηση καυσίμου), μείωση του απαιτούμενου όγκου εγκατάστασης (δεν χρειάζεται επιπλέον boiler / buffer με εναλλάκτες, γιατί υπάρχει ήδη στο εσωτερικό του), όπως επίσης και μείωση του κόστους εγκατάστασης, διότι ο ηλεκτρονικός πίνακας λειτουργίας του λέβητα λειτουργεί και σαν διαφορικός θερμοστάτης του ηλιοθερμικού συστήματος δεχόμενος πληροφορίες από τα αισθητήρια προσαρμόζει την λειτουργία του κυκλοφορητή του ηλιοθερμικού κυκλώματος βεβιασμένης λειτουργίας, για τα βέλτιστα αποτελέσματα.