Αρχική » Αφιερώματα » «Έξυπνες» τεχνολογίες θέρμανσης » ΜYTHERM: Έξυπνες τεχνολογίες θέρμανσης, κλιματισμού και ΖΝΧ

ΜYTHERM: Έξυπνες τεχνολογίες θέρμανσης, κλιματισμού και ΖΝΧ

Μετά το αίσθημα της επιβίωσης, σε σειρά προτεραιότητας για τον άνθρωπο ακολουθεί η εξασφάλιση της συνθήκης άνεσης. Με τον όρο συνθήκη άνεσης, εννοούμε την διαβίωση χωρίς τον επηρεασμό από τις καιρικές συνθήκες. Για την εξασφάλιση της εν λόγω συνθήκης, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός μικροκλίματος εξασφαλίζοντας ένα εύρος τιμών θερμοκρασίας της τάξεως 20 ~ 25°C και υγρασίας ποσοστού περίπου 60%, ανεξαρτήτως εποχής και καιρικών συνθηκών. Για την επίτευξη του στόχου αυτού, έχουν μπει στις ζωές μας οι έννοιες της θέρμανσης, του κλιματισμού και του ΖΝΧ.

Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει εξασφαλιστεί η σταθερή απόδοση, η αξιοπιστία των παραγόμενων προϊόντων συνθηκών άνεσης, με λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον. Η επίτευξη του στόχου αφορά τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, εξασφάλιση χαμηλών τιμών ρύπων και εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κατά το δυνατό περισσότερο. Βασιζόμενοι λοιπόν στις σύγχρονες ανάγκες για θέρμανση, κλιματισμό και ΖΝΧ χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις, στην εταιρεία Mytherm σχεδιάζουμε και υλοποιούμε λύσεις Ηλιοθερμίας. Πρόκειται για το νέο πλάνο έργων μας, που σκοπό έχει να προσφέρει την εγγυημένη ενεργειακή κάλυψη ενός κτιρίου σε θέρμανση, κλιματισμό, ΖΝΧ και ηλεκτρικό ρεύμα. Εκμεταλλευόμενοι την αιχμή της τεχνολογίας, χρησιμοποιούμε υβριδικούς ηλιακούς συλλέκτες συμπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και ΖΝΧ.

Το ηλεκτρικό ρεύμα συνδέεται με το δίκτυο διανομής Net metering. Για την αξιοποίηση της θερμικής ενέργειας που παράγεται από τους υβριδικούς ηλιακούς συλλέκτες είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός Boiler-Buffer Ηλιοθερμίας μεγέθους ανάλογο των αναγκών της εγκατάστασης και της εγκατεστημένης επιφάνειας ηλιακών συλλεκτών που αποθηκεύει και συναλλάσει θερμότητα με το εγκατεστημένο δίκτυο θέρμανσης εξασφαλίζοντας την θερμική άνεση εντός της κατοικίας. Λόγω όμως των περιορισμών της διάρκειας και της ισχύος της ηλιακής ακτινοβολίας κατά την διάρκεια της ημέρας, είναι απαραίτητη η χρήση ενός back up συστήματος θέρμανσης (λέβητας πετρελαίου, αερίου, ηλεκτρικές αντιστάσεις ή αντλία θερμότητας) το οποίο μπορεί να μας προσφέρει ταυτόχρονα και κλιματισμό, εξασφαλίζοντας θερμική άνεση χειμώνα καλοκαίρι.

Όλα τα προϊόντα που υλοποιούν τις λύσεις μας, κατασκευάζονται σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ποιότητας και εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ». Η εταιρεία Mytherm, μπορεί να σχεδιάσει και να προσφέρει συστήματα Ηλιοθερμίας και συμπαραγωγής ενέργειας για κάθε ανάγκη. Αντιλαμβανόμενη την ανάγκη για τα επόμενα έτη, σχεδιάζει εντός του πρώτου εξαμήνου 2023 να πολλαπλασιάσει τη δυνατότητα παραγωγής προϊόντων ηλιακής ενέργειας (ηλιακοί θερμοσίφωνες, υβριδικοί- φωτοβολταϊκοί / θερμικοί ηλιακοί συλλέκτες, Boiler – Buffer ηλιοθερμίας, δοχείο αδρανείας buffer και boiler ΖΝΧ), σε νέο εργοστασιακό χώρο.