Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του δ.σ. της ΟΒΥΕ την Πέμπτη, 23 Ιουλίου

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 2020, μέσω τηλεδιάσκεψης, τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας – Ο.Β.Υ.Ε., υπό την προεδρία του Δημήτρη Βαργιάμη (προέδρου Δ.Σ. ΟΒΥΕ).
Η συνεδρίαση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος και εξαιρετικές τοποθετήσεις μελών του Δ.Σ., σε σχέση με τις τρέχουσες εξελίξεις και τα κλαδικά θέματα.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι τα Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, τόνισαν την ανάγκη, αλλά, και την έντονη διάθεσή τους για συνεχείς συνδικαλιστικούς αγώνες σε σχέση με όλα τα σημαντικά κλαδικά θέματα και τις τρέχουσες εξελίξεις στην κοινωνία και τη χώρα.
Ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος απηύθυνε εγκάρδιους συναδελφικούς χαιρετισμούς στις διοικήσεις όλων των συνδέσμων υδραυλικών της χώρας ευχαριστώντας τους – παράλληλα – για τις συνεχείς προσπάθειές που κάνουν, και τους συνεχείς αγώνες τους όσον αφορά στον Κλάδο. Επιπλέον, ευχήθηκε υγεία στα Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και σε όλους τους συνάδελφους της χώρας.

Δημόσιες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας κατά την  τηλε-συνεδρίασή  του, και κατόπιν πρότασης μέλους του Δ.Σ., δημοσίευσε δελτίο τύπου, εκφράζοντας την αντίθεση  του Κλάδου στο νόμο του κράτους ν.4703/2020  σχετικά με τις απαγορεύσεις  και τους περιορισμούς, που ψηφίστηκαν όσον αφορά στις δημόσιες συναθροίσεις – κινητοποιήσεις – διαμαρτυρίες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΟΒΥΕ, εκπροσωπώντας δεκάδες  μικρές & ατομικές επιχειρήσεις, έχει γνώση και εμπειρία για το ρυθμιστικό πλαίσιο των διαδηλώσεων και συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, το οποίο πλέον  αλλάζει  εκ βάθρων με τον προσφάτως ψηφισθέντα νόμο 4703/2020 «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».
Ειδικότερα η ΟΒΥΕ δηλώνει την αντίθεσή  της στα εξής σημεία του νόμου :
Η υποχρέωση γνωστοποίησης που προβλέπεται (άρθρο 3)για  κάθε συνάθροιση στην αστυνομία,  ισοδυναμεί με αίτηση προγενέστερης άδειας που ουσιαστικά εκχωρεί στην κάθε κυβέρνηση το δικαίωμα να αποφασίζει ποιες συναθροίσεις θα επιτρέπονται και ποιες όχι.

– Όπως επίσης και  η υποχρέωση του «οργανωτή» (άρθρο 4 του νόμου)να μεριμνά για την ομαλή διεξαγωγή της συνάθροισης και να συνεργάζεται άμεσα με την αρμόδια αστυνομική αρχή, συμμορφούμενος με τις υποδείξεις της, μετατρέπει εκλεγμένους συνδικαλιστές και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όργανα του νόμου, βάλει  την ανεξαρτησία τους κι αλλάζει το χαρακτήρα τους.
Ως εκ τούτων, η ΟΒΥΕ δηλώνει ότι το Σ.Κ. δεν αποτελεί απειλή για καμία κυβέρνηση, αντίθετα, εκφράζει την αγωνία χιλιάδων μικρών επιχειρηματιών, αυτοαπασχολούμενων, που αγωνίζονται καθημερινά για την επιβιώσή τους, και η ελεύθερη έκφραση της διαμαρτυρίας τους και των αγώνων τους, δεν πρέπει να μπαίνει σε περιορισμούς,  οι οποίοι δεν είναι απαραίτητοι, καθώς,  το Σ.Κ. ποτέ δεν προκάλεσε αναστάτωση ή επεισόδια στην Αθήνα ή σε άλλη μεγάλη πόλη.
Η κυβέρνηση  και κάθε κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να μεριμνήσει για την πάταξη του «φαινομένου»  των διαχρονικών «μπαχαλάκηδων» και των «γνωστών – άγνωστων», τόσο για την προστασία των επιχειρήσεων και της κοινωνίας, όσο και για την προστασία των ανθρώπων που εκπροσωπούν  νόμιμα το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας και διαδηλώνουν για το δίκαιο των αιτημάτων τους”.

Από το γραφείο τύπου της ΟΒΥΕ