Αρχική » Συνδικαλιστικά Νέα Υδραυλικών » ΟΒΥΕ » ΜΕΡΙΜΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Π.Δ. 38/91

ΜΕΡΙΜΝΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Π.Δ. 38/91

Τονίζει το υπουργείο Ανάπτυξης στους εμπλεκόμενους φορείς
Με επιστολή της η διοίκηση της ΟΒΥΕ ενημερώνει τους συνδέσμους, για έγγραφο της διεύθυνσης βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης προς τη ΔΕΠΑ, τη ΔΕΣΦΑ, την πυροσβεστική υπηρεσία και τις νομαρχίες, αναφορικά με την εφαρμογή του Π.Δ. 38/91 στις εσωτερικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου.
Η επιστολή της ΟΒΥΕ, που υπογράφεται από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα Αριστοτέλη Παπακονδύλη και Γιώργο Κωνσταντέλλο, έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι,
Για εμάς, η υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των συναδέλφων είναι πρωταρχικός σκοπός και ύψιστος στόχος.
Για αυτά παλεύουμε αδιάκοπα, αγωνιζόμαστε! Και όπως φαίνεται η πολιτεία δείχνει διάθεση να υποστηρίξει το σωστό, να υποστηρίξει τους νόμους που η ίδια έχει θεσπίσει.
Σας κοινοποιούμε έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης που εστάλη ύστερα από απαίτηση της ΟΒΥΕ, έπειτα από πολλές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο.
Για εμάς η κίνηση αυτή του υπουργείου είναι σημαντική για τον κλάδο. Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα να απαιτούμε όσα δικαιούμαστε σύμφωνα με τη νομοθεσία, και να είστε σίγουροι πως θα κερδίσουμε και άλλες μάχες. Η ΟΒΥΕ αγωνίζεται για τον κλάδο. Και έχει αποτελέσματα χειροπιαστά».
Τι λέει το υπουργείο
Στην επιστολή του προς τους ανωτέρω φορείς, ο νέος προϊστάμενος της διεύθυνσης υποστήριξης βιομηχανιών, κ. Ουέρκνεχ Αγιάλεω (αντικατέστησε τον κ. Ζηκογιάννη), αναφέρει τα εξής:
«Με το ως άνω υπόμνημα (σ.σ. δημοσιεύεται σε άλλες σελίδες), αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται, η ΟΒΥΕ διαμαρτύρεται για τη μη εφαρμογή των διατάξεων των Π.Δ. 38/91, 48/95, 55/2000. Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε να μεριμνήσετε για την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων των εν λόγω Π.Δ. και ειδικότερα των διατάξεων του Π.Δ. 38/91 (ΦΕΚ 21/Α/91) όπου για σύνδεση εγκαταστάσεων με δίκτυα φυσικού αερίου απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του αδειούχου υδραυλικού (άρθρο 4 παρ. 2.3).
Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης
Ουέρκνεχ Αγιάλεω»