Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Με έμφαση στα οικοδομικά υλικά η φετινή διοργάνωση της Infacoma

Με έμφαση στα οικοδομικά υλικά η φετινή διοργάνωση της Infacoma

inf.jpg

inf.jpgΠραγματοποιήθηκε από 22 έως 25 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Με νέο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Helexpo, εμπορικών επισκεπτών ολοκλήρωσε τις εργασίες της η 24η Infacoma που πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 25 Φεβρουαρίου στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ήταν η πρώτη φορά που η Infacoma περιελάμβανε μόνο τους τομείς δομικών υλικών, μονωτικών, κουφωμάτων, ειδών υγιεινής και προκατασκευών, δεδομένου ότι ο τομέας της ενέργειας (θέρμανση – ψύξη – κλιματισμός – φυσικό αέριο) έχει αποσπαστεί σε αυτόνομη έκθεση (1η Energy Tech, 29 Μαρτίου – 1 Απριλίου).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Helexpo AE οι εμπορικοί επισκέπτες έφτασαν στους 9.987, σημειώνοντας αύξηση 24% σε σύγκριση με την περυσινή διοργάνωση. Ο αριθμός των εκθετών έφτασε στους 1.031 εκ των οποίων οι 517 Έλληνες και οι 524 προέρχονταν από 30 χώρες.
Παράλληλα με την 24η Infacoma στον ίδιο χώρο διεξήχθη και η πρώτη επίσης διεθνής επαγγελματική έκθεση «Real Estate» στην Ελλάδα, που «γεννήθηκε» κατόπιν σχετικού αιτήματος και προτροπής των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου προς τη Helexpo.
Ανάμεσα στις πολλές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν στα πλαίσια της Infacoma ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και ο ΕΛΟΤ με θέμα: «Πιστοποίηση και τυποποίηση ως προϋπόθεση διεθνούς ανταγωνιστικότητας ελληνικών προϊόντων».
Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση συζητήθηκαν τεχνικά και επιχειρησιακά θέματα που άπτονται του κρίσιμου ρόλου που επιτελεί η διασφάλιση ποιότητας ως ουσιαστική (απαίτηση της αγοράς) και τυπική προϋπόθεση.
Παράλληλα στην εκδήλωση ο ΣΕΒΕ παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας που έχει διενεργήσει σχετικά με την απόκτηση, διατήρηση και αναγνωρισιμότητα «σημάτων συμμόρφωσης» (πιστοποίηση μέσω «ελέγχου τύπου»).