Αρχική » Περιεχόμενα » Εκθέσεις » Η MCE επιστρέφει το 2022 ως ζωντανή εκδήλωση με απόλυτη ασφάλεια

Η MCE επιστρέφει το 2022 ως ζωντανή εκδήλωση με απόλυτη ασφάλεια

Η Mostra Convegno Expocomfort 2022 θα πραγματοποιηθεί ξανά στο εκθεσιακό κέντρο και θα καταλάβει ολόκληρο τον εκθεσιακό χώρο της Fiera Milano, έκτασης 325.000 τετραγωνικών μέτρων. Στην «ζωντανή» έκδοση, επαναπρογραμματίζονται τα προγράμματα εκδηλώσεων, συνεδρίων και συναντήσεων του Κλάδου.
Οι επικοινωνιακές και προωθητικές δραστηριότητες με στόχο τη συμμετοχή ξένων επισκεπτών, που αποτελούν ένα από τα κοσμήματα στο στέμμα της MCE, έχουν ήδη ξεκινήσει. «Αυτή τη στιγμή διοργανώνουμε 2 roadshows για να παρουσιάσουμε τη νέα έκδοση της MCE σε ξένους επαγγελματίες με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο» δήλωσε ο Massimiliano Pierini, Διευθύνων Σύμβουλος των εκθέσεων καλαμιών στην Ιταλία. «Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο, πρώτα στην Ευρώπη (Μεγάλη Βρετανία και Γαλλία) και στη συνέχεια στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, στη συνέχεια στη Νότια Αμερική και τέλος στη Νοτιοανατολική Ασία, με μια καινοτόμο φόρμουλα που εκμεταλλεύεται τις ψηφιακές ευκολίες και αναπτύξαμε πρόσφατα».
Στο πλαίσιο της επανεκκίνησης των εμπορικών εκθέσεων, η MCE υπενθυμίζει τις μεθόδους που υπάρχουν για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ξένων επαγγελματιών στο ιταλικό έδαφος, όπως περιγράφονται από τη Γενική Διεύθυνση Προώθησης του Εθνικού Οικονομικού Συστήματος του Υπουργείου Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, μέσω των λεγόμενων «πράσινων διαδρόμων». Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες από το εξωτερικό θα πρέπει να συμμορφωθούν στα εξής κριτήρια:
• Ισχύουν οι σχετικοί γενικοί κανόνες για άτομα από χώρες που υπάγονται στις λίστες Α, Β και Γ (ενημερωμένοι κατάλογοι στην πύλη του Υπουργείου Υγείας).
• Οι επισκέπτες και οι επαγγελματίες του εμπορίου που προέρχονται από χώρες των καταλόγων Δ και Ε, μπορούν να επωφεληθούν από την τροποποίηση που απαλλάσσει όποιον εισέλθει στην Ιταλία για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τις εκατόν είκοσι ώρες (5 ημέρες), από την υποχρέωση να υποβληθεί σε τεστ αντιγόνου Covid 19 και καραντίνα. Η υποχρέωση για self-test και ενημέρωση της αρμόδιας υγειονομικής αρχής για είσοδο στην Ιταλία από το εξωτερικό, εξακολουθεί να ισχύει.
Εάν είναι απαραίτητο να μείνετε στην Ιταλία για περισσότερες από 120 ώρες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την τροποποίηση των μέτρων,που σας απαλλάσσει από την υποχρέωση καραντίνας για λόγους που δεν μπορούν να αναβληθούν. Σχετική αίτηση πρέπει να αποσταλεί απευθείας στο Γραφείο 3 της Γενικής Διεύθυνσης Πρόληψης Υγείας του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας (coordinamento.usmafsasn@sanita.it), το οποίο, εάν αποδεχθεί την αίτηση, θα διαβιβάσει τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για να εξαιρεθείτε από την υποχρέωση της καραντίνας. Για να διεκδικήσετε αυτή την μέθοδο, πρέπει να στείλετε τα έγγραφα τουλάχιστον 7 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία εισόδου στην Ιταλία.
Η επιλογή της εκμετάλλευσης των όρων για απαλλαγή από την καραντίνα, ισχύει για είσοδο στην Ιταλία μέσω πτήσεων «ελεγμένων για COVID», δηλαδή πτήσεις που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας, το οποίο επεκτείνει αυτήν τη στιγμή τα τεστ στα διεθνή αεροδρόμια της Ρώμης Fiumicino, Milan Malpensa, Naples Capodichino και Venice Marco Polo για συνδέσεις με τον Καναδά, την Ιαπωνία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
«… Η δέσμευση της MCE για τη διατήρηση του διεθνούς χαρακτήρα της βιομηχανίας των εκθέσεων, συμβαδίζει με την επιθυμία για συνάντηση, φυσική παρουσία και ανταλλαγή ιδεών σε ένα δυναμικό περιβάλλον, γεμάτο ευκαιρίες για επαφές» καταλήγει ο κ. Pierini. «Έχουμε ήδη επαρκές επίπεδο συμμετοχής εκθετών, σύμφωνα με την ίδια περίοδο της προηγούμενης έκδοσης, και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με αντιπροσωπευτικό δείγμα επισκεπτών σε διεθνές επίπεδο, ποσοστό συμμετοχής 87%. Οι κανόνες τριών πρωτοκόλλων θα εφαρμοστούν για να διασφαλίσουν τη μέγιστη ασφάλεια: το πρωτόκολλο Fiera Milano, το διεθνές πρωτόκολλο RX και το εθνικό Ιταλικό πρωτόκολλο, το οποίο αναφέρεται στα ιταλικά πρότυπα και έχει ήδη εφαρμοστεί στις άλλες εκθέσεις ».
Η Reed Exhibitions Italia έχει ήδη προβλέψει την ύπαρξη όλου του τεχνικού και ανθρώπινου δυναμικού που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη και την προστασία της υγείας των εκθετών και των επισκεπτών ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο εκθεσιακό κέντρο: Από τον έλεγχο της θερμοκρασίας του σώματος σε όλες τις πύλες πρόσβασης πεζών και οχημάτων, έως την προφανή υποχρέωση χρήσης μασκών προσώπου.
Σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες, η πρόσβαση στην έκθεση θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η διοργάνωση θα παρέχει επίσης κόμβους για rapid tests κοντά στις εισόδους.
Επιπλέον, το προσωπικό θα παρακολουθεί και θα προωθεί τη συμμόρφωση με τα μέτρα πρόληψης, ενώ θα πραγματοποιεί εντατικό καθαρισμό όλων των χώρων του εκθεσιακού κέντρου, ιδιαίτερα πριν από την έναρξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον, συσκευές απολύμανσης χεριών θα βρίσκονται κοντά στους χώρους πρόσβασης, τους κοινόχρηστους χώρους, τις αίθουσες συνεδριάσεων και τις τουαλέτες.
Περισσότερες πληροφορίες: www.mcexpocomfort.it, κα Gloria Gualdi
E-mail gloria.gualdi@reedexpo.it

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Εκθέσεις