Μας ευχήθηκαν…

Σπύρος Αναγνωστόπουλος – Eπίτιμος πρόεδρος ΟΒΥΕ
Το σημερινό φύλλο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι το 1500ό φύλλο της εφημερίδας – ή του περιοδικού, όπως την λένε σήμερα. Ας γράψουμε λοιπόν, ή ας ξαναγράψουμε το πιο σωστό, δυο λόγια γι’ αυτή την εφημερίδα.
«Και τι μας ενδιαφέρει εμάς μια ιδιωτική επιχείρηση»; Θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος. Μα δεν θα γράψουμε για τη επιχείρηση. Για τον Κλάδο θα γράψουμε. Αλήθεια, μπορούν να καταλάβουν σήμερα οι συνάδελφοι τι σήμαινε για εμάς τότε η έκδοση της εφημερίδας;
Ή μάλλον όχι. Δεν θα το θέσω υπό μορφή ερωτήματος. Θα το πω με βεβαιότητα.
Οι συνάδελφοι δεν ξέρουν, δεν μπορούν να κατανοήσουν, τι σήμαινε για εμάς αυτό τότε. Και δεν μπορούν να το κατανοήσουν, γιατί υπάρχουν δυο μεγάλες διαφορές στο σήμερα από το τότε.
– Σήμερα, οι συνάδελφοι έχουν χίλιους τρόπους να επικοινωνούν μεταξύ τους εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόστος. (Ή μάλλον το κόστος το πληρώνουν διαφορετικά).
– Η δεύτερη διαφορά, είναι ότι αυτή τη δυνατότητα την έχουν οι συνάδελφοι σήμερα, γιατί μπορούν να δουλέψουν πάνω σε μια βάση δεδομένων που τους παραδώσαμε εμείς.
Η ΟΒΥΕ, π.χ., έχει την δυνατότητα να επικοινωνεί, εύκολα και γρήγορα, με τον Κλάδο, γιατί έχει μπροστά της μια κατάσταση με 75 μέλη – συνδέσμους και ακόμα μια κατάσταση με όλα τα ονόματα των συναδέλφων – μελών των συνδέσμων, αν θέλει.
Τότε, εμείς, για να κάνουμε έναν σύνδεσμο στην Λαμία, ας πούμε, έπρεπε να ψάξουμε στον τηλεφωνικό κατάλογο να βρούμε έναν συνάδελφο και μέσω αυτού, του ενός συναδέλφου, να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι.
Ή, να κάνουμε αυτό που πραγματικά κάναμε: Πηγαίνοντας για την Θεσσαλονίκη, εγώ, ο Ρόζης, ο Μπίμπης και ο Ανδρουλάκης λοξοδρομήσαμε και μπήκαμε στην πόλη «μπας και βρούμε κανέναν συνάδελφο». Και πράγματι βρήκαμε τον Ηλία (δυστυχώς δεν θυμάμαι το επώνυμό του). Του μιλήσαμε, ανέλαβε να φωνάξει και κάποιους άλλους, τους φώναξε, ξαναπήγαμε και έγινε ο Σύνδεσμος.
Σε αυτές τις συνθήκες έπρεπε να κάνουμε εμείς κάτι τότε.
Και ξαφνικά παρουσιάζεται ο «υδραυλικός» που ο Λούης ο Δάνος και ο Γιάννης ο Παπαδόπουλος, είχαν φροντίσει να πηγαίνει σε 5.000 συναδέλφους, τότε, σε όλη την Ελλάδα. Καταλαβαίνετε τι όπλο στα χέρια μας ήταν αυτό τότε;
Δηλαδή εγώ είχα την δυνατότητα να γράψω κάτι και σε 5 μέρες να το διαβάσουν 5.000 συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα! Πραγματική επανάσταση.
Μια επανάσταση, μια δυνατότητα, που εμείς, που θέλαμε τότε να οργανώσουμε τον Κλάδο, την εκμεταλλευτήκαμε στο έπακρον.
Έχω γράψει πολλές φορές, ότι αν θέλαμε να κάνουμε μια δουλειά σε μια πόλη, μαθαίναμε πότε θα κυκλοφορήσει ο «υδραυλικός», υπολογίζαμε πότε θα φθάσει και βάζαμε 5 μέρες μετά την δουλειά, για να προφτάσουν να διαβάσουν την πρόσκληση που είχαμε, εννοείται, δημοσιεύσει.
Δεν είχαμε όμως μόνο αυτή την δυνατότητα. Είχαμε την δυνατότητα να προβάλουμε και τις ιδέες μας, και τα όνειρά μας για το αύριο και αυτά να τα διαβάζουν χιλιάδες συνάδελφοι σε όλη την χώρα.
Μην υποτιμάτε αυτή την δυνατότητα.
Γιατί όλα αυτά τα πολλά και τα μεγάλα που κατακτήσαμε μετά, σαν ιδέες και σαν όνειρα ξεκίνησαν. Και η συμβολή της εφημερίδας στο να γίνουν όλα αυτά πράξη, ήταν ανεκτίμητη.
Είχαμε όμως και μια άλλη δυνατότητα που επίσης εκμεταλλευτήκαμε. Την δυνατότητα να προβάλουμε τις επιτυχίες που σημειώναμε σε μια πόλη με την ίδρυση ενός συνδέσμου ή ενός συνεταιρισμού, ας πούμε, ή τα βήματα προόδου ή και τις κατακτήσεις που είχαμε σε άλλους τομείς δραστηριότητας του Κλάδου.
Και αυτό δεν ήταν καθόλου λίγο.
Γιατί έτσι, οι συνάδελφοι που μαζί προσπαθούσαμε, έβλεπαν ότι οι κόποι μας δεν πάνε χαμένοι αλλά πιάνουν τόπο. Όμως και όσοι δεν ήταν κοντά, αλλά έβλεπαν τα θετικά βήματα που κάναμε, γράφονταν στα σωματεία τους. Έτσι, οι σύνδεσμοί μας από 15 – 20 άτομα που τους ξεκίναγαν, έφταναν να αγκαλιάζουν όλους σχεδόν τους συναδέλφους, κυρίως στις μικρές πόλεις.
Αυτή όμως η προβολή των επιτυχιών, που γινόταν από την εφημερίδα, δεν μας βοηθούσε μόνο στα οργανωτικά αλλά, προβάλλοντας την επιτυχία ενός συνεταιρισμού, ας πούμε, βοηθούσε και τον ίδιο τον συνεταιρισμό να πάει καλύτερα… Θυμάμαι την αυστηρή εντολή του Ρόζη:
– «Εσύ που τα πας καλά με τα γραψίματα, δεν θέλω να κυκλοφορήσει ούτε ένα φύλλο του «υδραυλικού» που να μην γράφει κάτι για τον συνεταιρισμό».
Και εγώ ο φουκαράς τι να κάνω. Αν και πρόεδρος, και μάλιστα… ανώτερος υποτίθεται, πειθαρχούσα στην προεδρική εντολή. Ευτυχώς βέβαια που υπήρχαν ειδήσεις. Αλλά και να μην υπήρχαν, έβρισκα εγώ χίλιους λόγους να τις δημιουργώ σαν καλός μαθητής του Λούη του Δάνου.
Α, τώρα που είπα του Δάνου, μην ξεχάσω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον «υδραυλικό» για την βοήθεια που μας πρόσφερε όλα αυτά τα πολλά χρόνια της μεγάλης προσπάθειας και να του ευχηθώ χρόνια πολλά για τα 1.500 φύλλα του.

Παναγιώτης Θ. Γεμενής – Τέως πρόεδρος Συνδέσμου Λαμίας
Μοιάζει σαν χθες όταν το 1978, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μου στην Αθήνα, έπεσε για πρώτη φορά στα χέρια μου ένα φύλλο του «υδραυλικού». Ξεφυλλίζοντάς τον, διαπίστωσα οτι ήταν μια αξιόλογη και φιλότιμη προσπάθεια, που σκοπό είχε να ενημερώσει τους υδραυλικούς όλης της χώρας για τα φλέγοντα θέματα του Κλάδου μας, γι’ αυτό και έγινα συνδρομητής.
Από το 1962, επί 56 χρόνια, ξεκινώντας από τους Λούη Δάνο και Γιάννη Παπαδόπουλο, και συνεχιζόμενο απο την εξίσου άξια κα Χρυσούλα Δάνου και την κόρη της, Λουίζα Ψυχογιού, οι οποίες με προσήλωση και μεράκι συνεχίζουν το έργο των προκατόχων τους, ο «υδραυλικός» εκδίδεται ακατάπαυστα. Ενημερώνει τους συναδέλφους, και όχι μόνο, για τα προβλήματα, τις εξελίξεις, το συνδικαλιστικό κίνημα και ό,τι άλλο αφορά καθαρά και μόνο το επάγγελμά μας. Ένα έντυπο που φτάνει και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας προσφέροντας έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση. Ένας συνδετικός κρίκος που μας κρατά ενωμένους, πέρα από τις διαφωνίες κσι συγκρούσεις που κατά καιρούς προκύπτουν. Πάντα παρών στις γενικές συνελεύσεις της Ομοσπονδίας και υποστηρικτής του συνεταιριστικού κινήματος.
Με αφορμή την επετειακή αυτή έκδοση του 1.500ού φύλλου θα ήθελα καταρχήν να ευχηθώ, σαν παλαίμαχος πλέον υδραυλικός, ό,τι καλύτερο σε όλους τους συναδέλφους. Κουράγιο και δύναμη για τις δύσκολες συνθήκες που περνά το επάγγελμα μας και η χώρα. Επίσης να ευχαριστήσω τον «υδραυλκό» για όσα έχει προσφέρει μέχρι τώρα, και να ευχηθώ στην εκδοτική του ομάδα να συνεχίσει το έργο της με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση στις αρχές της!
Με τη δέσμευση ότι στην έκδοση του 3.000ού φύλλου, θα πω πολλά περισσότερα, σας στέλνω τους φιλικούς μου χαιρετισμούς!

Δημήτρης Βαργιάμης – Πρόεδρος ΟΒΥΕ
Η μακρόχρονη πορεία του περιοδικού «ο Υδραυλικός», 56 χρόνια λειτουργίας με 1.500 τεύχη, αναμφίβολα έχει μια ιδιαίτερη σημασία και διαδρομή στην πορεία του χώρου μας. Η συμβολή του περιοδικού, όλο αυτό το διάστημα, μέσα από την προβολή των συνδικαλιστικών προτάσεων, διεκδικήσεων και πάσης φύσεως τεχνικών γνώσεων και τεχνολογικών εξελίξεων, ήταν και είναι σημαντική.
Από την πλευρά μας να ευχηθούμε, το περιοδικό να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο, να τα εκατοστήσει τα χρόνια λειτουργίας του συνεχίζοντας να ενημερώνει ουσιαστικά.
Με τιμή,
Για την ΟΒΥΕ,
Ο πρόεδρος, Δημήτρης Βαργιάμης

Αθανάσιος Στρουμπούλης – Πρόεδρος Συνδέσμου Υδραυλικών Αθήνας
Αφού ευχηθώ τη μακροημέρευση του περιοδικού, την αντοχή του σε κρίσεις -όπως αυτή που βιώνουμε τα δέκα τελευταία χρόνια, και η οποία είναι συνυφασμένη και με τη δική μας πορεία, δηλαδή του Κλάδου της οικοδομής, επισημαίνω τη μέγιστη συμβολή και τον καθοριστικό του ρόλο στην εδραίωση και ανάπτυξή μας.
Εξ’ αφορμής της έκδοσής του και μόνο, το περιοδικό, σ’ ένα τοπίο έρημο από κλαδικά έντυπα ενημέρωσης, μετέφερε τη φωνή μας στο χαρτί, δημιούργησε το διάλογο (με θέσεις και αντιθέσεις) των συναδέλφων ανά την Ελλάδα, βοηθώντας, μέσα από τις δράσεις όλων των παρατάξεων στην ανάπτυξη του κινήματός μας, συνδικαλιστικού και συνεταιριστικού.
Αναμφισβήτητα, ουδείς μπορεί να υποτιμήσει το ρόλο του, ειδικά τις τρεις πρώτες δεκαετίες από το ξεκίνημά του το 1962, καθώς αποτελούσε το μόνο μέσο επικοινωνίας των συναδέλφων. Μέσα από τον «υδραυλικό», παρακινήθηκαν συνάδελφοί μας να καταπιαστούν με τα κοινά, ακόμα- ακόμα και στην ίδρυση συνδέσμων και συνεταιρισμών.
Οι δράσεις μας πάνω στα προβλήματα που μας ταλανίζουν, οι προτάσεις και οι ενστάσεις μας επί των ζητημάτων που απασχόλησαν τον Κλάδο, αποτυπώνονταν στις σελίδες του «Υ», μεταφέροντας τα μηνύματα στους συναδέλφους ανά τη χώρα.
Με γνώμονα το «ουδείς αλάθητος», τα όποια ενδεχομένως λάθη και παραλείψεις, στις οποίες μπορεί να υπέπεσε, δεν προσδίδουν αρνητικό πρόσημο στη συνολική παρουσία και υπόστασή του.
Εύχομαι τη συνέχιση της αδιάλειπτης έκδοσης του περιοδικού για… τουλάχιστον άλλα 56 χρόνια, και πάνω από όλα υγεία σε όλους τους συντελεστές του «υδραυλικού».

Μιχάλης Κατσαρός – Πρόεδρος Συνδέσμου Υδραυλικών Πειραιά
Καταρχήν, θα ήθελα να ευχηθώ τα έτη κυκλοφορίας να γίνουν χίλια και ακόμη περισσότερα, προσφέροντας και στις επόμενες γενιές υδραυλικών, πιστεύοντας ότι το περιοδικό «ο υδραυλικός», έχει συμβάλει ουσιαστικά, τόσο στην προβολή του Κλάδου, όσο και στην αναδειξη των προβλημάτων του.
Η πρώτη μου επαφή με το περιοδικό (με την κυρία Δάνου – Ψυχογιού) ήταν το 1991, στη γ.σ. του Συνδέσμου μου. Έκτοτε η κυρίες Ψυχογιού, είτε η μάνα, είτε η κόρη, είναι κάθε χρόνο παρούσες – και όχι μόνο στις γ.σ .
Πιστεύω ακόμη, ότι ο «υδραυλικός» συνέβαλε πάρα πολύ στο να έρθουν οι συνάδελφοι κοντά στους συνδέσμους και οι σύνδεσμοι κοντά στην ΟΒΥΕ, προβάλλοντας το έργο τους. Σημαντικός ο ρόλος του επίσης όσον αφορά την προβολή νέων προϊόντων αλλά και καινοτόμων ιδεών, για να είμαστε πάντα πιο κοντά στις νέες τεχνολογίες.
Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την μέχρι τώρα προσφορά του στο Κλάδο μας και να είναι πάντα κοντά μας.

Φώτιος Τσαπαδάς – Πρόεδρος Συνδέσμου Ν. Θεσσαλονίκης
Πού να το φαντάζονταν οι δημοσιογράφοι Λούης Δάνος και Γιάννης Παπαδόπουλος όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τότε το 1962 «ο υδραυλικός» με μορφή εβδομαδιαίας εφημερίδας και με τις κατόπιν αλλαγές στην μορφή του, ότι θα δημιουργούσαν ένα μεγάλο δημοσιογραφικό και ιστορικό περιοδικό για τον Kλάδο μας. Ύστερα από 56 έτη και 1.500 τεύχη συνεχόμενης και αδιάκοπης κυκλοφορίας, «ο υδραυλικός» μας, παραμένει πάντα πιστός στο πλευρό όλων των επαγγελματιών συναδέλφων μας.
Παρουσιάζοντας ένα τόσο σημαντικό και παράλληλα πολύπλευρο έργο, καταγράφοντας όλες τις σημαντικές εξελίξεις του Κλάδου μας και αναδεικνύοντας όλα τα πρόσωπα τα οποία προσέθεσαν ένα λιθαράκι είτε μικρό είτε μεγάλο. Ενημερώνοντάς μας επίσης για όλα τα νομικά – θεσμικά πλαίσια τα οποία αφορούν το επάγγελμά μας.
Παράλληλα δημοσιεύονται στις σελίδες του, πληροφορώντας όλους εμάς, κείμενα για κάθε εξέλιξη – επίτευγμα της τεχνολογίας σε νέα προϊόντα και υλικά. Κράτησε ανοικτά τα φύλλα του και έδωσε βήμα σε όλους εμάς να εκφράσουμε και να δημοσιοποιήσουμε την άποψή μας και τις προτάσεις μας, για όλα τα φλέγοντα θέματα που μας απασχόλησαν και μας απασχολούν.
Εύχομαι και ευελπιστώ «ο υδραυλικός» να συνεχίσει να είναι μέρος τις ιστορίας μας, αρωγός σε όλα όσα αφορούν τον Κλάδο μας και εργαλείο για να υλοποιήσουμε το έργο μας. Η αμφίπλευρη συνεργασία μας να συνεχίσει έτσι ώστε όλοι μας να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι συντελούν για την δημιουργία και έκδοση του περιοδικού!

Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος – Πρόεδρος Συνδέσμου Νομού Ηλείας
Aγαπητή Λουίζα, αγαπητή Χρυσούλα
Εκ μέρους των συναδέλφων του Συνδέσμου Υδραυλικών Νομού Ηλείας και εμού, εύχομαι από τα βάθη τις καρδιάς μου να έχετε υγεία και να ξεπεράσετε πολύ περισσότερα χρόνια από ό,τι έχετε προγραμματίσει, την έκδοση του «υδραυλικού».
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την βοήθειά σας, μέσω του «υδραυλικού», στα πρώτα τότε συνδικαλιστικά μου βήματα, στο μεγάλο Πανεπιστήμιο, που λέγεται ΟΒΥΕ, με αυτούς τους δασκάλους, τα «ιερά συνδικαλιστικά τέρατα», όπως τους έλεγα εγώ, που πρώτα μας έμαθαν πώς να συμπεριφερόμαστε, και που τους είχα γνωρίσει μέσα από τις σελίδες του «υδραυλικού».
Αγαπητή Λουίζα, η προσφορά του «υδραυλικού» στον Κλάδο μας, ήταν καθοριστική, διότι μετέφερε και εξακολουθεί να μεταφέρει τα προβλήματά μας και στα πιο απόμερα σημεία της χώρας μας, όπου βρίσκεται συνάδελφος, δίνοντάς του τη δυνατότητα να μαθαίνει όλα τα νέα του Κλάδου.
Ο συνάδελφος, παίρνει τον «υδραυλικό» και ενημερώνεται για όλα όσα τον αφορούν. Έγραφε, και γράφει πάντα, τα πράγματα με το όνομά τους, όπως είναι, χωρίς λογοκρισίες και ιδιαιτερότητες.
Αγαπητή Λουίζα, αγαπητή Χρυσούλα, σας εύχομαι υγεία και να είστε πάντα, είμαι σίγουρος ότι θα είστε, όπως σας γνώρισα, πάντα κοντά μας προβάλλοντας τα αιτήματα μας και τις απόψεις μας.

Ζαχαρίας Σταματάκης – Πρόεδρος Συνδέσμου Ν. Χανίων
Ο Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Ν. Χανίων και εγώ προσωπικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον «υδραυλικό» που στάθηκε δίπλα στον Κλάδο όλα αυτά τα χρόνια, ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε συνάδελφο.
Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς και, μέσα από τις σελίδες του περιοδικού, παρακολουθούμε και ζούμε μαζί την εξέλιξη του επαγγέλματος και του συνδικαλιστικού κινήματος.
Θα θέλαμε να ευχηθούμε ο «υδραυλικός» να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να μας παρέχει εξειδικευμένη ενημέρωση στα κλαδικά και συνδικαλιστικά ζητήματα. Το περιοδικό σας συμβάλλει τα μέγιστα στην ενδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος που είναι τόσο απαραίτητο για την τελική διέξοδο από τη δύσκολη οικονομική περίοδο που μας βασανίζει.
Πολλές ευχές από τα Χανιά, και το Δ.Σ του Συνδέσμου Θερμοϋδραυλικών Ν. Χανίων

Μανώλης Γαϊτάνος – Πρόεδρος Συνεταιρισμού και Συνδέσμου Κορινθίας
Ο «υδραυλικός» όλα αυτά τά χρόνια έχει κάνει αρκετά για την ενημέρωση των συναδέλφων. Και του οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Εύχομαι να συνεχίσει με την ίδια θέρμη για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.

Δημήτρης Καϊλάρης – Πρόεδρος Σύνδεσμου Καβάλας
Αγαπητή κυρία Ψυχογιού
Είναι τιμή μου που μου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχω σε ένα γεγονός εορταστικό, το οποίο αφορά εσάς αλλά και εμάς τους υδραυλικούς, τα πενήντα έξι χρόνια συνεχούς έκδοσης, και τα 1.500 τεύχη του περιοδικού «υδραυλικός».
Το περιοδικό «υδραυλικός», το οποίο εσείς εκδίδετε, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Κλάδο μας, μιας και το έτος που άρχισε η έκδοσή του, είναι και το έτος που και ο Κλάδος μας ξεκίνησε επίσημα την συνδικαλιστική του δράση, με την δημιουργία της ΟΒΥΕ, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας μας. Είναι τυχαίο; Προφανώς όχι. Το περιοδικό «υδραυλικός», πενήντα έξι χρόνια, στηρίζει τον Κλάδο μας. Τα άρθρα των καταξιωμένων συνεργατών σας, επιστημόνων μηχανολόγων μηχανικών, μας μεταφέρουν όλα αυτά τα χρόνια γνώσεις τεχνικού περιεχομένου. Επίσης το περιοδικό σας είναι το μέσο ενημέρωσης για την παρουσίαση προϊόντων νέας τεχνολογίας, προβάλλοντας και πολλές ελληνικές βιομηχανίες που παράγουν προϊόντα που μας αφορούν.
Επιπλέον μέγιστο όφελος του περιοδικού για τον Κλάδο μας είναι η δημοσιογραφική κάλυψη της συνδικαλιστικής δράσης της Ομοσπονδίας μας ΟΒΥΕ και των πρωτοβάθμιων σωματείων, με αποτέλεσμα την άμεση ενημέρωση όλων των συναδέλφων σε όλη την χώρα, μια και οι αναγνώστες του «υδραυλικού», » είναι όλοι οι τεχνίτες υδραυλικοί σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Κλείνοντας, θέλω να ευχηθώ σε εσάς προσωπικά αλλά και στους συνεργάτες σας καλή δύναμη, μια και η συνέχιση έκδοσης του περιοδικού «ΜΑΣ» αν μου επιτρέπεται να εκφραστώ έτσι, είναι δεδομένη.
ΥΓ. Για τους περισσότερους από εμάς τους αναγνώστες, το περιοδικό είναι ηλικιακά μεγαλύτερο μας, οπότε ανάλογα σημαντικότερη και μέγιστη η προσφορά του στον Κλάδο. Καλή συνέχεια λοιπόν.

Κων/νος Φυσαράκης – Πρόεδρος Συνδέσμου Νομού Ηρακλείου
Ως πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Εγκαταστατών Υδραυλικών Νομού Ηρακλείου και εκπρόσωπος των συναδέλφων του νομού, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχές μου για την συμπλήρωση του 56ου έτους και 1.500 τευχών συνεχούς κυκλοφορίας του περιοδικού «ο υδραυλικός».
Το περιοδικό αποτελεί βασικό σύμμαχο στο πλευρό των υδραυλικών όλα αυτά τα χρόνια με την αδιάκοπη προβολή θεμάτων που αφορούν τον Κλάδο μας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενημέρωσή μας για διάφορες εκδηλώσεις, σεμινάρια και προϊόντα που σχετίζονται με το επάγγελμά μας.
Ως «συνεργάτης» είναι πάντα πρόθυμο στη δημοσίευση άρθρων, απόψεων και εν γένει γεγονότων που απασχολούν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό κάθε υδραυλικό.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους όλων των συναδέλφων του νομού Ηρακλείου για άλλη μια φορά το περιοδικό «ο υδραυλικός» για την συνεχή προσφορά του στην προώθηση και διάδοση του επαγγέλματός μας.
Επιθυμούμε και ευχόμαστε να εξακολουθήσει την επιτυχή πορεία του καθώς και την άψογη συνεργασία με όλους όσους απαρτίζουν τον Κλάδο μας , όπως συνέβαινε έως σήμερα.

Νικήτας Αθανασόπουλος – Πρόεδρος ΣΕΥΔΑΠ
Από μόνα τους τα χρόνια και τα τεύχη, μαρτυρούν την ποιότητα της εργασίας που απαιτείται για αυτή την αντοχή στο χρόνο…
Το περιοδικό «υδραυλικός» είναι φάρος ενημέρωσης του Κλαδου σε όλα τα επίπεδα και του εύχομαι να συνεχίσει αυτή την πορεία, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και αποτυπώνοντάς τες στις σελίδες του.

Δημήτρης Μπόμπος – Πρόεδρος ΠΟΕΤΕΚ
Θέλω να ευχαριστήσω το περιοδικό «υδραυλικός» που κλείνει 1.500 τεύχη και 56 χρόνια προσφοράς στον χώρο των εγκαταστατων καυστήρων για την συμπαράσταση του στα προβλήματα του Κλάδου.

Κωνσταντίνος Σπανουδάκης – Πρόεδρος «Προμηθέα»
Ένα επαγγελματικό περιοδικό, που τόσα χρόνια παρουσιάζει, διαφημίζει και επιμορφώνει πολλές φορές μπορώ να πω, με διάφορα άρθρα τους επαγγελματίες του Kλάδου γενικότερα – και όχι μόνο, δε θα μπορούσε να είναι παρά απαραίτητο.
Ευελπιστώ πως μετά την ίδρυση της νέας Ομοσπονδίας, της ΠΟΕΤΕΚ, σε ακόμη καλύτερη συνεργασία, γιατί ομολογώ πως ο Κλάδος έμεινε λίγο πίσω όλα αυτά τα χρόνια.
Ελπίζω και εύχομαι να συνεχίσετε να στηρίζετε και να παρουσιάζετε, όπως κάνετε τόσα χρόνια το επάγγελμα του συντηρητή καυστηρων και του υδραυλικού.
Τα τεύχη κυκλοφοριας να γίνουν τουλάχιστον 3000 και ακόμα περισσότερα. Και αν είναι δυνατόν, το υλικό που θα έχουν απο εδω και πέρα, να είναι μόνο ευχάριστο, χωρίς προβλήματα στα επαγγελματικά θέματα των τεχνικών καύσης και των φίλων συνεργατών υδραυλικών.
Ευχαριστώ πολύ

Ευθύμιος Σπανός – Πρόεδρος ΕΒΗΕ
Το 1962 η Ελλάδα βρισκόταν σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Από τη μία έπρεπε να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τις σημαντικές ανάγκες της από τα προπολεμικά της χρέη υπογράφοντας τα μνημόνια της εποχής και από την άλλη ήταν η χρονιά που θεμελιώθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, με τη συμφωνία σύνδεσης της με την ΕΟΚ των 6.
Εκείνη τη χρονιά ο ελληνικός τύπος καλωσόρισε ένα νέο κλαδικό έντυπο, από τα μαροβιότερα μέχρι σήμερα. Ο «υδραυλικός», θεωρείται πρωτοπόρος για την εποχή του, δεδομένου ότι τότε δεν υπήρχε ούτε σύνδεση με πόσιμο νερό σε όλη την επικράτεια. 56 χρόνια και 1.500 τεύχη μετά, το όραμα των ιδρυτών του αποδείχθηκε διαχρονικά επίκαιρο.
Το περιοδικό «υδραυλικός», στη μακρά αυτή πορεία του ήλθε αντιμέτωπο με πολιτειακές ανακατατάξεις, με οικονομικές ανθίσεις αλλά και κρίσεις, με επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, με νέες πολιτικές στον τομέα της διαχείρισης ενεργειακών και φυσικών πόρων, με πολεοδομικούς κανονισμούς και άλλους παράγοντες, όμως παρέμεινε συνεπές στην αποστολή του.
Η ΕΒΗΕ, από το 1979 που ιδρύθηκε ως η πρώτη πανευρωπαϊκά Ένωση στον χώρο των ΑΠΕ, συμπορεύτηκε με τον «υδραυλικό» και στο έντυπο αυτό βρήκε βήμα, προβολή αλλά και ενημέρωση.
Στην εποχή των ηλεκτρονικών μέσων, ευχόμαστε ο «υδραυλικός» να συνεχίσει να ενημερώνει, να προβάλλει και να ενώνει επαγγελματίες και καταναλωτές για πολλές δεκαετίες ακόμη.
1.500 και πλέον ευχές για όλους του συντελεστές του.

ΕΝΕΕΠΙΘΕ
Η Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας (ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.) και το περιοδικό «ο υδραυλικός», έχουν δύο κοινούς βασικούς σκοπούς: Να ενώσουν και να πληροφορήσουν τον Κλάδο της θέρμανσης στη χώρα μας. Ο «υδραυλικός», έχει ξεκινήσει την προσπάθεια και έχει εκπληρώσει, σε μεγάλο βαθμό, τους σκοπούς του, πολύ νωρίτερα από εμάς.
Η πληροφόρηση την οποία παρέχει ανελλιπώς από το 1962 αποτελεί πολύτιμη προσφορά στον Κλάδο, ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν περιορισμένες πηγές πληροφόρησης.
Το σημαντικότερο δε, είναι ότι με την στάση και το ύφος του, ο «υδραυλικός» καταφέρνει, όλα αυτά τα χρόνια, να μας εμπνέει την κλαδική συνείδηση με την καλή έννοια της λέξης, την έννοια που τόσο ανάγκη έχει η αγορά μας και η χώρα μας.
Το Δ.Σ., και κατ’ επέκταση, και όλα τα μέλη της Ένωσης, εύχονται στον «υδραυλικό» να συνεχίσει να μας συντροφεύει πάντα, να μας ενημερώνει σωστά και να μας βοηθάει να παίρνουμε τις σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις για εμάς, την αγορά και την κοινωνία.
Ευχαριστούμε θερμά.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης και Ενέργειας

Ideal Standard
• Αλέξιος Κιτρομηλίδης – Γενικός Διευθυντής Ελλάδας & Μεσογείου
Η δημοσιογραφική συνέπεια και το ήθος, είναι αξίες που, όταν υπάρχουν, πρέπει να επιβραβεύονται. Ο «υδραυλικός», επί χρόνια υπηρετεί με αυτές τις αξίες τον Κλάδο των επαγγελματιών μας. Η συνέχεια της επιτυχημένης και αναγνωρισμένης από όλους μας πορείας του, ειναι αναμφισβήτητη. Ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμβολή του στην ενημέρωση του Κλάδου.
• Γιώργος Θεοδοσίου – Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Ελλάδας & Μεσογείου
Γνωρίζουμε τον «υδραυλικό» πάνω από 20 χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια, είναι παρών σε κάθε σημαντική δραστηριότητα του Κλάδου, με σοβαρότητα και ενδιαφέρον.
Πάντοτε, ο ουσιαστικός του ρόλος υπήρξε η έγκυρη και έγκαιρη αντικειμενική ενημέρωση του επαγγελματία. Αποτελεί ένα σταθερό και συνεπέστατο περιοδικό του Κλάδου των υδραυλικών, τόσο προς τους αναγνώστες του, όσο και προς τους συνεργάτες διαφημιζόμενους, ακόμα και στην μεγάλη περίοδο της κρίσης, όπου τα περισσότερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν άντεξαν.
Έχει κερδίσει την αναγνώριση όλων μας. Ευχόμαστε μία αξιόλογη συνέχεια για πολλά χρόνια ακόμα.

Ελένη Καραμούντζου Υπεύθυνη Marketing, ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ Α.Ε.
Αγαπητό περιοδικό,
Σε ευχαριστούμε για την προσφορά σου όλα αυτά τα χρόνια. Η αδιάλειπτη παρουσία σου όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει την ποιότητα της παροχής σου και την αποδοχή των αναγνωστών σου.
Η ΘΕΡΜΟΓΚΑΖ σου εύχεται να συνεχίσεις να προσφέρεις υψηλές υπηρεσίες και αντικειμενική ενημέρωση σε όλο τον κλάδο της θέρμανσης για τουλάχιστον ακόμα 1500 τεύχη.

Κώστας Μπέλλος – Εκδότης εφημερίδας «Ο Εγκαταστάτης»
1.500 τεύχη δυναμικού ρεπορτάζ, έγκυρης ενημέρωσης, αληθινής δημοσιογραφίας! Με πίστη στο όραμα και το δρόμο που χάραξε ο αείμνηστος δάσκαλος Λούης Δάνος! Εύχομαι ολόψυχα να είστε πάντα γεροί και να συνεχίζετε με το ίδιο πάθος και το ίδιο μεράκι το σπουδαίο έργο σας, αλλά και να περιβάλλεστε με την ίδια αγάπη και αφοσίωση από τον Κλάδο που επί 56 συναπτά έτη υπηρετείτε πιστά και τίμια!