Αρχική » Αφιερώματα » Αερισμός - εξαερισμός χώρου » LUNOS GRECE: Συστήματα αποκεντρωμένου και κεντρικούαερισμού με ανάκτηση θερμότητας και συστήματα εξαερισμού κτιρίων

LUNOS GRECE: Συστήματα αποκεντρωμένου και κεντρικούαερισμού με ανάκτηση θερμότητας και συστήματα εξαερισμού κτιρίων

Η εταιρεία Lunos είναι γερμανική και εξάγει τα προϊόντα της σε πάνω από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο. Δραστηριοποιείται εδώ και 60 χρόνια στα συστήματα εξαερισμού και αερισμού με ανάκτηση θερμότητας. Το όνομά της, είναι ταυτισμένο με τον αποκεντρωμένο αερισμό, ενώ πλέον έχει εισέλθει με αξιώσεις και στο κομμάτι του κεντρικού αερισμού. Μάλιστα, πρόσφατα, της απονεμήθηκε το Plus X Award, το μεγαλύτερο βραβείο καινοτομίας στον κόσμο για την τεχνολογία και τον τρόπο ζωής.
Η Lunos Greece είναι η επίσημη αντιπροσωπεία της εταιρείας στη χώρα μας, εκπροσωπεί όμως την εταιρεία Lunos, εκτός από την Ελλάδα, για την Κύπρο και για το μεγαλύτερο μέρος των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Αλβανία, Σκόπια).
Όλες οι σειρές των μηχανημάτων της Lunos, διαθέτουν τα κατάλληλα ενεργειακά χαρακτηριστικά:
• Μπορούν να είναι επιλέξιμα στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».
• Διαθέτουν CE, DIBT, Ενεργειακή σήμανση, DOP.
Οι βασικές τους διαφορές με τον ανταγωνισμό, είναι ότι τηρούν όλες τις προδιαγραφές του DIN 1946-6 (το οποίο είναι το πρότυπο στο οποίο όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βασίζονται για την μελέτη των συστημάτων αερισμού, σε νέες κατοικίες ή ανακαινιζόμενες) και οι λειτουργία τους γίνεται ανά ζεύγη, έτσι ώστε να επιτυγχάνονται βέλτιστες συνθήκες θερμικής άνεσης. Ο αέρας που προσάγεται είναι ίσος με αυτόν που εξάγεται έτσι ώστε να μην δημιουργούνται κακές συνθήκες διαβίωσης και προβλήματα από την υπό πίεση στο εσωτερικό του χώρου.


Σειρά e2, e2 60, e2 short για χρήση σε σαλόνια και υπνοδωμάτια
Βασικό μοντέλο για αερισμό με ανάκτηση θερμότητας, που υπερκαλύπτει και τις απαιτήσεις του «Εξοικονομώ- Αυτονομώ», είναι η συσκευή e260. Το μοντέλο προσφέρει παροχή από 5-60 m3/h, ανάκτηση θερμότητας μέχρι 96%, στάθμη ηχητικής ισχύος από 18 db, κατανάλωση ρεύματος από 0,4w με ενεργειακή κλάση Α+.
Σειρά egο για χρήση σε κουζίνες και WC
Βασικό μοντέλο για αερισμό με ανάκτηση θερμότητας που επίσης υπερκαλύπτει και τις απαιτήσεις του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», είναι η συσκευή egο.
Διαθέτει τεχνολογία δύο ανεμιστήρων και ταυτόχρονη λειτουργεία αερισμού-εξαερισμού, με παροχή από 5-20 m3/h, για ανάκτηση θερμότητας μέχρι 82%, στάθμη ηχητικής ισχύος από 28 db και κατανάλωση ρεύματος από 1w με ενεργειακή κλάση Α.


Silvento ec για χρήση σε WC και χώρους όπου απαιτείται ο εξαερισμός
Βασικό μοντέλο για εξαερισμό είναι η συσκευή Silvento ec, που προσφέρει εξαερισμό με φυγόκεντρο ανεμιστήρα τεχνολογίας ec.
Βασικές λειτουργίες:
Παροχή αέρα από 5-90 m3/h, στάθμη ηχητικής ισχύος από 18 db, κατανάλωση ενέργειας από 1,8 W, χρονοκαθυστέρηση λειτουργίας, ενεργοποίηση κατά διαστήματα κάθε 2 ή 4 ώρες, ενεργοποίηση ανάλογα με το ποσοστό της υγρασίας στον χώρο μέχρι και την επαναφορά της στα επιθυμητά επίπεδα.
Περισσότερες πληροφορίες:
www.lunos.gr,
Email: info@lunos.gr