Αρχική » Περιεχόμενα » Θέμα » Η «ΔΕΚΥ» πλειοψήφησε στις εκλογές του Συνδέσμου Αθηνών

Η «ΔΕΚΥ» πλειοψήφησε στις εκλογές του Συνδέσμου Αθηνών

gs athinas 1.jpg

gs athinas 1.jpg• Κατέλαβε 5 έδρες στο Δ.Σ. έναντι 4 της «ΑΔΕΚΥ», που συμμετείχε με ενιαίο ψηφοδέλτιο με την «Ενότητα Υδραυλικών»
• Ο Θανάσης Στρουμπούλης επανεξελέγη πρόεδρος, γενικός γραμματέας ο Γιώργος Κωνσταντέλλος

Με ψήφους 260 έναντι 198, η παράταξη της «ΔΕΚΥ» πλειοψήφησε της «ΑΔΕΚΥ» στις εκλογές του Συνδέσμου Αθηνών στις 19/3/2008, για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, ελεγκτικής επιτροπής και αντιπροσώπων στις ομοσπονδίες.
Στις αρχαιρεσίες, όπου ψήφισαν συνολικά 467 συνάδελφοι, όσοι ακριβώς είχαν ψηφίσει και στις εκλογές του 2005, η παράταξη της «ΑΔΕΚΥ» και της «Ενότητας υδραυλικών» συμμετείχαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο.
Με βάση την καταμέτρηση των 458 έγκυρων ψηφοδελτίων, η «ΔΕΚΥ» έλαβε 260 ψήφους  (ποσοστό 56,8%) για το Δ.Σ. και την ελεγκτική επιτροπή, και η «ΑΔΕΚΥ», 198 ψήφους (ποσοστό 46,2%).
Έτσι, η «ΔΕΚΥ» κατέλαβε 5 έδρες στο Δ.Σ. και 2 έδρες στην Ε.Ε., ενώ η «ΑΔΕΚΥ», 4 και 1 έδρα αντίστοιχα.
Για το Δ.Σ., από την πλευρά της «ΔΕΚΥ» εκλέχθηκαν οι: Θανάσης Στρουμπούλης που ήταν και ο πλειοψηφών σύμβουλος με 225 ψήφους, Κώστας Λάππας (183 ψ.), Νίκος Γρίβας (181 ψ.), Μανώλης Παγωνάκης (165 ψ.) και Βαγγέλης Λατσάρας (144 ψ.).
Ενώ για την Ε.Ε. εκλέχθηκαν οι: Αθανάσιος – Στέφανος Ζωχιός (145 ψ.) και Ελπιδοφόρος Περάκης (123 ψ.).
Από την πλευρά της «ΑΔΕΚΥ», στο Δ.Σ. εκλέχθηκαν οι: Νίκος Αγγάνης (154 ψ.), Γιώργος Κωνσταντέλλος (148 ψ.), Λύσανδρος Ασημακόπουλος (121 ψ.) και Φραγκίσμος Φιλιππούσης (111 ψ.).
Στην Ε.Ε. εκλέχθηκε ο Ανδρέας Πατέλης (110 ψ.).
Υπενθυμίζουμε ότι στις εκλογές του 2005, η «ΔΕΚΥ», με 275 ψήφους είχε καταλάβει 6 έδρες στο Δ.Σ., ενώ η «ΑΔΕΚΥ» με 157 ψήφους, 3 έδρες. Η «Ενότητα Υδραυλικών», με 24 ψήφους δεν είχε καταλάβει καμία έδρα.

Η νέα διοίκηση
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου συγκροτήθηκε σε σώμα στις 19 Μαρτίου, με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Θανάσης Στρουμπούλης
Αντιπρόεδρος: Νίκος Γρίβας
Γεν. γραμματέας: Γιώργος Κωνσταντέλλος
Ταμίας: Μανώλης Παγωνάκης
Σύμβουλοι: Νίκος Αγγάνης, Λύσανδρος Ασημακόπουλος, Κώστας Λάππας, Βαγγέλης Λατσάρας, Φραγκίσμος Φιλιππούσης.
Αντιπρόσωποι στις ομοσπονδίες
Στις αρχαιρεσίες για αντιπροσώπους στις ομοσπονδίες (ΟΒΥΕ, ΟΒΣΑ) ψήφισαν 465 συνάδελφοι, εκ των οποίων έγκυρα ήταν τα 453 ψηφοδέλτια, ενώ βρέθηκαν 3 άκυρα και 9 λευκά.
Η «ΔΕΚΥ», έλαβε 252 ψήφους και εξέλεξε 13 αντιπροσώπους στην ΟΒΥΕ και 13 στην ΟΒΣΑ. Ειδικότερα:
ΟΒΥΕ: Θανάσης Στρουμπούλης, Νίκος Γρίβας, Κώστας Λάππας, Γιάννης Σταύρακας, Βαγγέλης Λατσάρας, Θανάσης Ζήσης, Νίκος Γιαννούλης, Βαγγέλης Ντίνος, Κώστας Σεφέρης, Κώστας Μαντζιώρος, Αντώνης Ξενόπουλος, Χρήστος Χονδρόπουλος, Μανώλης Παγωνάκης.
ΟΒΣΑ: Θανάσης Στρουμπούλης, Κώστας Λάππας, Νίκος Γρίβας, Βαγγέλης Λατσάρας, Γιάννης Σταύρακας, Κώστας Μαντζιώρος, Θανάσης Ζήσης, Κώστας Σεφέρης, Βαγγέλης Ντίνος, Χρήστος Χονδρόπουλος, Αναστάσιος Σφαρνάς, Μανώλης Παγωνάκης, Σπύρος Ζέρβας.
Η «ΑΔΕΚΥ», έλαβε 201 ψήφους και εξέλεξε 11 αντιπροσώπους στην ΟΒΥΕ και 11 στην ΟΒΣΑ. Συγκεκριμένα:
ΟΒΥΕ: Αριστοτέλης Παπακονδύλης, Νίκος Αγγάνης, Γιώργος Κωνσταντέλλος, Ανδρέας Πατέλης, Διονύσης Κοκκαλιάρης, Γιάννης Πούλης, Νίκος Σπηλιόπουλος, Γιάννης Μηλιώνης, Ανδρέας Ασημακόπουλος, Γιάννης Χατζηαντωνάκης, Δημήτρης Καράμπελας.
ΟΒΣΑ: Νίκος Αγγάνης, Γιώργος Κωνσαντέλλος, Λύσανδρος Ασημακόπουλος, Νίκος Σπηλιόπουλος, Δημήτρης Κανέλλος, Γιώργος Σταυριανάκης, Δημήτρης Καράμπελας, Γιάννης Κανελλόπουλος, Γιώργος Μπότσιος, Σταύρος Βερβαινιώτης, Δημήτρης Πλευρίτης.
gs athinas 2.jpgΑθρόα συμμετοχή συναδέλφων στη γενική συνέλευση
Με την έγκριση του διοικητικού και ταμειακού απολογισμού και του προϋπολογισμού για το 2008, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου, που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16 Μαρτίου 2008.
Στη συνέλευση συμμετείχαν 253 συνάδελφοι, (γέμισε ασφυκτικά η αίθουσα και οι διάδρομοι) ενώ το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΟΒΥΕ, την ΟΒΣΑ, τον ΣΕΥΔΑΠ, το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, την Ομοσπονδία των Ηλεκτρολόγων, και το σωματείο  συντηρητών καυστήρων ο «Ήφαιστος».
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, συζητήθηκαν το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως και οι τελευταίες εξελίξεις σε διάφορα θέματα από αυτά.
Έγινε εκτενής αναφορά στο ασφαλιστικό, στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι από ελαττωματικά προϊόντα κ.λπ.
Υπήρξε επίσης συζήτηση επί θεμάτων που περιλαμβάνονταν στις διακηρύξεις των συνδυασμών.
Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης εκλέχθηκε ο συν. Διονύσης Σβορώνος (ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε) και αντιπρόεδρος ο συν. Διονύσης Κοκκαλιάρης.
Η συνέλευση διεξήχθη σε πολύ ήπιο κλίμα.
Σε επόμενες σελίδες δημοσιεύουμε μέρος του διοικητικού απολογισμού που παρουσίασε ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. Θανάσης Στρουμπούλης.
Θα επανέλθουμε στα της γενικής συνέλευσης στο επόμενο τεύχος του «Υ» με τις διακηρύξεις και τις ομιλίες των προσκεκλημένων και των συναδέλφων.