Αρχική » Προϊόντα που Παρουσιάσαμε » θέρμανσης » Νέος κυκλοφορητής Αlpha 2 από την Grundfos

Νέος κυκλοφορητής Αlpha 2 από την Grundfos

grundfos_alpha.jpg

grundfos_alpha.jpgΗ Grundfos παρουσιάζει με υπερηφάνεια ακόμη έναν καινούριο κυκλοφορητή που έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη μας γκάμα των αντλιών θέρμανσης. Το καινούριο μέλος της οικογένειας Grundfos ονομάστηκε ALPHA2 γιατί αντιπροσωπεύει τις επόμενες γενιές της εξαιρετικά δημοφιλούς, ενεργειακά αποδοτικής σειράς ALPHA.
Βασισμένος στο δοκιμασμένο σχέδιο της πρωτοπόρου σειράς κυκλοφορητών Grundfos, ο νέος ALPHA2 οδηγεί την ενεργειακή απόδοση, την ευκολία χειρισμού και το συμπαγή σχεδιασμό στον ανώτατο βαθμό. Είναι ο πρώτος μικρός κυκλοφορητής που διαθέτει τεχνολογία AUTOADAPT, γεγονός που εγγυάται την εύκολη λειτουργία καθώς και τη βέλτιστη απόδοση σε μόνιμη βάση. Βασικά, ο ALPHA2 είναι συνώνυμος με τη μετάβαση από τις "μηχανικές" λύσεις στις λύσεις λογισμικού, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα την απαράμιλλη ευκολία χειρισμού, τη στιβαρότητα και το συμπαγή σχεδιασμό προς όφελος του διακινητή, του υδραυλικού εγκαταστάτη καθώς και του τελικού χρήστη
Τεχνολογία AUTOADAPT
Μέχρι σήμερα, η μοναδική τεχνολογία AUTOADAPT ήταν διαθέσιμη μόνο στη σειρά μεγαλύτερων κυκλοφορητών MAGNA της Grundfos. Ωστόσο, με τις νέες τεχνολογίες παραγωγής και βελτιωμένης σχεδίασης, η Grundfos κατάφερε να ενσωματώσει την λειτουργία AUTOADAPT στον ALPHA2 – μειώνοντας παράλληλα και το μέγεθος!
Η εργοστασιακή ρύθμιση, AUTOADAPT, επιτρέπει την απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
Επιπλέον, οι ανά τον κόσμο εγκαταστάτες του ALPHA2 μπορούν να σταματήσουν να ανησυχούν για τις περίπλοκες προδιαγραφές και τις ξεχωριστές απαιτήσεις του κάθε συστήματος θέρμανσης. Το AUTOADAPT αναλύει συνεχώς το σύστημα θέρμανσης στο οποίο είναι εγκαταστημένο και βρίσκει αυτόματα το βέλτιστο σημείο λειτουργίας. Το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι μεγαλύτερη άνεση και η μικρότερη δυνατή κατανάλωση ηλεκτρικού.
Επιπλέον, η AUTOADAPT προσαρμόζεται αυτόματα σε τυχόν μελλοντικές μεταβολές της εγκατάστασης θέρμανσης. Εάν η ζήτηση αυξηθεί ή μειωθεί λόγω μεταβολών που πραγματοποιήθηκαν στην εγκατάσταση θέρμανσης, ο ALPHA2 θα προσαρμοστεί άμεσα χωρίς να χρειάζεται να επέμβει κάποιος τεχνικός.
Μικρότερος αλλά ανθεκτικότερος
Οι διαστάσεις ενός κυκλοφορητή είναι εξαιρετικής σημασίας αφού αποτελεί μέρος ενός συστήματος θέρμανσης σε περιορισμένο συνήθως χώρο. Αφαιρώντας τον κουτί σύνδεσης από το πλάι του κυκλοφορητή και τοποθετώντας το αξονικά στο εσωτερικό του κελύφους του, η ομάδα ανάπτυξης της Grundfos κατάφερε να μειώσει σημαντικά το μέγεθος του ALPHA2. Επιπλέον, αρκετά εξαρτήματα αντικαταστάθηκαν με τη συνδρομή Η/Υ. Ο αισθητήρας Hall, το έλασμα ψύξης κι αρκετές λειτουργίες ασφαλείας αντικαταστάθηκαν από ένα λογισμικό που όχι μόνο εξοικονομεί χώρο, αλλά προσφέρει επίσης και μία αξιόπιστη λύση μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας – ακόμη κι υπό σκληρές συνθήκες λειτουργίας.
Νέα κατασκευή κινητήρα
Συνδυάζοντας την καλά δοκιμασμένη αρχή του μόνιμου μαγνήτη με την καινούρια τεχνολογία συμπαγούς στάτη και ρότορα, ο κινητήρας έγινε ακόμη πιο αποδοτικός από άποψη κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον της σημαντικής εξοικονόμησης ενέργειας, οι λιγότερες συνδέσεις στο εσωτερικό του κινητήρα τον καθιστούν ακόμη πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο.