Αρχική » Αφιερώματα » Ηλεκτρονικοί κυκλοφορητές » ΥΔΑΤΩΡ: Νέος οικιακός κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης Lowara Ecocirc της Xylem

ΥΔΑΤΩΡ: Νέος οικιακός κυκλοφορητής υψηλής απόδοσης Lowara Ecocirc της Xylem

ydator

ydatorΗ «Xylem» παρουσίασε τη νέα σειρά κυκλοφορητών υψηλής απόδοσης, Lowara Ecocirc, ειδικά σχεδιασμένους για συστήματα θέρμανσης οικιακών εφαρμογών. Οι νέοι κυκλοφορητές μπορούν να μειώσουν το κόστος ηλεκτρικής κατανάλωσης έως και 90% σε σχέση με τους συμβατικούς κυκλοφορητές, σταθερών στροφών τριών ταχυτήτων, με απόσβεση σε περίοδο 2 – 3 χρόνων.
Οι κυκλοφορητές Lowara Ecocirc, ξεχωρίζουν με τη χρήση του σφαιρικού κινητήρα μονίμων μαγνητών που διαθέτει ένα μόνο κινούμενο μέρος – το πτερύγιο/ρότορα. Αυτό σημαίνει ότι ο κυκλοφορητής μπορεί να λειτουργεί απροβλημάτιστα μετά από οποιαδήποτε περίοδο αδράνειας. Σε αντίθεση, αν η λειτουργία των απλών κυκλοφορητών με τον κλασσικό άξονα δεν είναι τακτική, συνήθως τους βρίσκουμε να υπολειτουργούν, να κάνουν πολύ θόρυβο ή ακόμη και να φρακάρουν πλήρως.
Επιπλέον, ο σχεδιασμός του σφαιρικού κινητήρα χωρίς άξονα της «Lowara», είναι σχεδιασμένος ώστε να απαιτεί ένα μόνο αυτοευθυγραμμιζόμενο κουζινέτο, το οποίο διασφαλίζει τη μείωση του θορύβου στο ελάχιστο για όλη τη διάρκεια της ζωής του κυκλοφορητή, μειώνοντας την ανάγκη χρήσης ακριβών εξαρτημάτων.
Ο νέος κυκλοφορητής διαθέτει μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά. Μικροεπεξεργαστή 32bit, ελεύθερη περιστροφή του κινητήρα 360Ο και μεταβλητή ταχύτητα λειτουργίας. Η ταχύτητα ελέγχεται μέσω αυτόματης διαφορικής λειτουργίας, με εύκολη αναλογική ρύθμιση ποντεσιομέτρου, διατηρώντας μια σταθερή πίεση εμφανιζόμενη σε ενδεικτικά LED. Η αποδόσεις του νέου κυκλοφορητή καλύπτουν ήδη και πλήρως την οδηγία ErP η οποία θα ισχύει από το 2015.
Οι Ecocirc διαθέτουν επίσης την τεχνολογία Anti-Block της «Xylem» που διαχωρίζει πλήρως τη ροή του αντλούμενου υγρού από τα μαγνητικά μέρη του, με αποτέλεσμα να διασφαλίζει την τυπική εμπλοκή του από λάσπη και επικαθίσεις. Επιπλέον και αυτόματα, προσφέρει περιστροφή του ρότορα/πτερυγίου με «δόνηση», εάν ανιχνευθεί αντίσταση κατά την προσπάθεια εκκίνησης του κυκλοφορητή εξασφαλίζοντας την άμεση απεμπλοκή του χωρίς την ανάγκη παρέμβασης ή αποσυναρμολόγησης. Αντίστοιχα, έχει ενσωματωμένη προστασία από υπερθέρμανση με ένα σύστημα που μειώνει αυτόματα την ταχύτητά του, ή ακόμα και σταματά τον κυκλοφορητή πλήρως, εάν διαγνώσει υπερθέρμανση. Στη συνέχεια το σύστημα θα προσπαθήσει να επανεκκινήσει τον κυκλοφορητή, μια φορά ανά ένα λεπτό, διασφαλίζοντας ότι δεν θα υπερθερμανθεί ποτέ.
Ο κυκλοφορητής Ecocirc της «Lowara» Xylem προσφέρει επιλογές στα 4 και 6 μέτρα μανομετρικού, διατηρώντας τις παραδοσιακές διαστάσεις, καθιστώντας τον  ικανό να αντικαταστήσει οποιονδήποτε κυκλοφορητή άλλου κατασκευαστή. Μπορεί να λειτουργεί έως τα 10bar, σε θερμοκρασίες αντλούμενου νερού από -10°C έως +110°C και διατείθεται με ενσωματωμένο καλώδιο 2 μέτρων για εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση.
Ο André Dhawan, Πρόεδρος των «Εφαρμοσμένων Τεχνολογιών Νερού – EMEA» της «Xylem», είπε: “10 με 15 τοις εκατό όλης της εγχώριας ενέργειας, καταναλώνεται από κυκλοφορητές θέρμανσης.
Με άξονα την αυστηρή νομοθεσία γύρω από αυτό το θέμα, θέλαμε να προσφέρουμε μια απλή λύση, η οποία όχι μόνο θα διατηρεί τα υψηλά επίπεδα αποδόσεων που χαρακτηρίζει τα προϊόντα μας, αλλά και θα βοηθάει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Έναν πολύ αξιόπιστο κυκλοφορητή, χωρίς υπερβολές που αυξάνουν το κόστος. Αυτά καθιστούν τον κυκλοφορητή Ecocirc της «Lowara» αποδοτικό και φιλικό για το περιβάλλον, με πολύ γρήγορη απόσβεση”.
Τους κυκλοφορητές της «Xylem» στην ελληνική αγορά τους διαθέτει η εταιρία «Υδάτωρ».
**Xylem:
1) Ο ιστός των φυτών που μεταφέρει το νερό απο τις ρίζες προς τα φύλλα.
2) Διεθνής εταιρία ηγετικού ρόλου στις τεχνολογίες νερού.
Είμαστε 12.500 άνθρωποι ενωμένοι κάτω απο έναν κοινό σκοπό: τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για την κάλυψη των παγκόσμιων αναγκών σε σχέση με το νερό. Κύρια εργασία μας είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιούμε, θα διατηρούμε και θα επαναχρησιμοποιούμε το νερό στο μέλλον.
Μεταφέρουμε, επεξεργαζόμαστε, αναλύουμε και επιστρέφουμε το νερό στο περιβάλλον. Βοηθούμε επίσης τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν το νερό αποτελεσματικά σε σπίτια, κτίρια, βιομηχανίες και αγροκτήματα.
Σε περισσότερες απο 150 χώρες, έχουμε ισχυρές και μακρόχρονες συνεργασίες με πελάτες που γνωρίζουν τον ισχυρό συνδυασμό προϊόντων, εμπειρίας και καινοτομίας που μπορούμε να προσφέρουμε.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις της «Xylem», επισκεφθείτε το www.xyleminc.com