Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » Συμμετοχή του Προμηθέα στην έκθεση «Εnergy Tech»

Συμμετοχή του Προμηθέα στην έκθεση «Εnergy Tech»

Περίπτερο 15, σταντ 4
Στην 1η διεθνή έκθεση ψύξης, θέρμανσης, συμβατικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας «Energy Tech» συμμετέχει με δικό του περίπτερο ο Προμηθέας.
Η έκθεση αυτή που πραγματοποιείται από 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης «δημιουργήθηκε» μετά την απόσπαση του τομέα ενέργειας από την έκθεση Infacoma, στην οποία συμμετείχε ανελλιπώς έως πέρυσι ο Προμηθέας.
Όπως αναμένεται, το περίπτερο του Προμηθέα θα γίνει για άλλη μια χρονιά τόπος συνάντηση των συναδέλφων της Βόρειας Ελλάδας με στελέχη επιχειρήσεων του χώρου και πολλών φορέων που έχουν σχέση με το επάγγελμα του εγκαταστάτη – συντηρητή καυστήρων.
Παράλληλα, οι επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν άμεσα και υπεύθυνα για τη σωστή λειτουργία και συντήρηση των εγκαταστάσεων θέρμανσης.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με το ΕΛΚΕΔΕ
Περίπου 15 αδειούχοι εγκαταστάτες – συντηρητές υγρών καυσίμων από τη Θεσσαλονίκη παρακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα αέρια καύσιμα, διάρκειας 150 ωρών που διοργανώνει το ΕΛΚΕΔΕ σε συνεργασία με τον Προμηθέα.
Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται εντός του Μαρτίου, και όπως μας ενημέρωσε ο γ. γραμματέας του Προμηθέα Ηλίας Καλαντίδης αμέσως μετά το Πάσχα, προγραμματίζεται η συνέχισή του, παράλληλα με δύο ομάδες συναδέλφων από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Στόχος είναι αυτό το πρόγραμμα να το παρακολουθήσουν όλοι οι αδειούχοι υγρών καυσίμων ώστε να έχουν τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις για τα αέρια καύσιμα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο της συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης στις 12 Μαρτίου, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Προμηθέα πήραν τη διαβεβαίωση ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα με τη διενέργεια εξετάσεων για τις άδειες αερίων καυσίμων και στη Θεσσαλονίκη.