Αρχική » Αφιερώματα » Αερισμός - εξαερισμός χώρου » LG ELECTRONICS: Ιδανικές λύσεις εξαερισμού ERV

LG ELECTRONICS: Ιδανικές λύσεις εξαερισμού ERV

Ανεξάρτητα απο τη δύσκολη περίοδο του Covid-19 που έχει επηρεάσει τον τρόπο που όλοι ζούμε και δουλεύουμε, οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε εσωτερικούς χώρους. Επομένως, η ποιότητα του αέρα σε οποιοδήποτε οικιακό ή εμπορικό κτίριο, πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού ή διαχειριστή κτιρίου, αν και αυτός ο κρίσιμος παράγοντας συχνά παραβλέπεται.
Σε μέρη όπως γραφεία, εργοστάσια παραγωγής, νοσοκομεία και σχολεία, ο αποτελεσματικός αερισμός είναι ζωτικής σημασίας.
Έχοντας αυτό κατά νου, η LG προσφέρει μια πολύ αποδοτική και αποτελεσματική λύση ERV (Energy Recovery Ventilation, Εξαερισμό με ανάκτηση ενέργειας) που μπορεί να δημιουργήσει ασφαλή, καθαρά και υγιή περιβάλλοντα σε οποιαδήποτε εγκατάσταση.
Οι εναλλάκτες αέρα / αέρα LG ERV αποτελούν ιδανικές λύσεις εξαερισμού που μπορούν να παρέχουν καθαρό αέρα σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Το σύστημα καθαρισμού 3 βημάτων απομακρύνει τα επιβλαβή αλλεργιογόνα από τον αέρα, ενώ τα φίλτρα στο μπροστινό και το πίσω άκρο του εναλλάκτη θερμότητας, διασφαλίζουν ότι ο αέρας που κινείται μέσα και έξω από τον εναλλάκτη θερμότητας φιλτράρεται καλά.
Η ειδική επικάλυψη στον εναλλάκτη θερμότητας, διατηρεί τα εξαρτήματα της μονάδας απαλλαγμένα από ιούς και βακτήρια, ενώ επιπλέον φίλτρα υψηλής απόδοσης (F7) εμποδίζουν τη διέλευση του 80-90% της μικροσκοπικής σκόνης (με διάμετρο ακόμα και 0,4μm).


Μαζί με αυτό το εντατικό σύστημα καθαρισμού, οι LG ERV προσφέρουν επίσης ολοκληρωμένη εξοικονόμηση, σε σχέση με τον παραδοσιακό εξαερισμό. Το ρεύμα του απορριπτόμενου αέρα ανταλλάσει θερμότητα με το ρεύμα του προσαγόμενου αέρα, εξοικονομόντας 24% ενέργεια σε σχέση με τον φυσικό εξαερισμό, ενώ με τη ρύθμιση εποχικής λειτουργίας, ανιχνέυονται οι εξωτερικές θερμοκρασίες για αυτόματη προσαρμογή της λειτουργίας της μονάδας.
Η λειτουργία free cooling τη νύχτα, μειώνει τα απαιτούμενα φορτία ψύξης και οι αισθητήρες CO2, που προσαρμόζονται στην μονάδα, ανιχνέυουν το επίπεδο συγκέντρωσης CO2 στο χώρο και προσαρμόζουν αυτόματα τις ταχύτητες του ανεμιστήρα για τη γρήγορη απομάκρυνση της πλεονάζουσας ποσότητας.
Ο έλεγχος μπορεί να γίνει είτε απο ανεξάρτητο τοπικό χειριτήριο, είτε απο ένα κεντρικό χειριστήριο ή μέσω συστήματος διαχείρισης κτιρίων BMS.
Οι μονάδες ERV διατίθενται είτε αυτόνομες με παροχή αέρα απο 250 έως 2.000 cm3/h ή σε έκδοση με ενσωματωμένο στοιχείο άμεσης εκτόνωσης (DX), για σύνδεση στα συστήματα MULTI V LG, σε παροχές απο 500 έως 1.000 cm3/h, ώστε ο προσαγόμενος αέρας να είναι κοντά στη θερμοκρασία του χώρου.
Οι λύσεις LG ERV διατηρούν τους χώρους υγιείς, καθαρούς και άνετους, προσφέρουν ευελιξία στην εγκατάσταση, εξοικονομούν ενέργεια και μειώνουν το κόστος.