Η Λάρισα καλωσόρισε τον δρομέα υπεραποστάσεων Αλέξανδρο Γεωργίου στο Αρχαίο Θέατρο

Ο άνθρωπος που τρέχει 573 χλμ στην μνήμη της αγαπημένης του συζύγου, Κατερίνας, που έφυγε από τη ζωή.
Ένα συμβολικό καλωσόρισμα, μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης της Λάρισας, έκαναν το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουνίου 2020 στον Αλέξανδρο Γεωργίου, Λαρισαίοι υποστηρικτές της προσπάθειας του. Ο Αλέξανδρος, τιμώντας την μνήμη της αγαπημένης του Κατερίνας, έτρεξε 573 χιλιόμετρα.
Οι υποστηρικτές του σε αυτή την προσπάθεια ήταν: ΝΕ.ΣΥ.ΘΕΡΜ. Σ.Π.Ε., Σύλλογος καρκινοπαθών Λάρισας, Σύλλογος «Φλόγα»- παράρτημα Λάρισας, Logotype Διαφημιστική και το Sport of running (αθλητική ιστοσελίδα).«For Katerina»: Ένα ξεχωριστό δρομικό γεγονός
Το «For Katerina» είναι ένα ξεχωριστό δρομικό γεγονός που πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 έως το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020.
Έμπνευση γι’ αυτή την προσπάθεια αποτελεί η ζωή της αγαπημένης  Κατερίνας Βελονίδου. Στις 22 Νοεμβρίου 2018, η Κατερίνα διαγνώσθηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου, το Σάρκωμα Ewing, που δυστυχώς βρισκόταν ήδη στο 4ο στάδιο. Σχεδόν 5 μήνες μετά τη διάγνωση η Κατερίνα έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στις 14 Απριλίου 2019.


Στόχος του συζύγου της, δρομέα υπεραποστάσεων, Αλέξανδρου Γεωργίου ήταν να διανύσει 573 χιλιόμετρα, σε μία διαδρομή που αποτελεί, ουσιαστικά, την πορεία της ζωής της Κατερίνας από το πατρικό της σπίτι στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης έως το σπίτι της, όπου έζησε με τον σύζυγό της και τον γιο τους, στην Κερατέα Αττικής.
Η διαδρομή του ο Αλέξανδρου αποτέλεσε κατά κύριο λόγο εκείνη της Παλαιάς Εθνικής Οδού, καθώς και επαρχιακοί δρόμοι.
Οι 8 τομείς (ημέρες) στους οποίους μοιράστηκε η απόσταση είναι οι εξής:
Νεάπολη – Κορινός, Κορινός – Τέμπη, Τέμπη – Βελεστίνο, Βελεστίνο – Ράχες, Ράχες – Καμένα Βούρλα, Καμένα Βούρλα – Ακραίφνιο, Ακραίφνιο – Μαλακάσα, Μαλακάσα – Κερατέα.
Σκοπός αυτού του εγχειρήματος, η θέληση και η ανάγκη του Αλέξανδρου να τιμήσει τη μνήμη της συζύγου του Κατερίνας αλλά και τη μνήμη εκείνων που «έφυγαν», πολεμώντας γενναία τον καρκίνο. Να δώσει κουράγιο και δύναμη σε όσους δίνουν τη δική τους μάχη μαζί με τους συγγενείς – συνοδούς τους και κυρίως, να ευαισθητοποιήσει άπαντες όσον αφορά την πρόληψη αυτής της ασθένειας.