Αρχική » Νέα Συντηρητών Καυστήρων » Σωματεία » «Κρητών Φλόγα»: Το 8ο σωματείο του κλάδου

«Κρητών Φλόγα»: Το 8ο σωματείο του κλάδου

kriti.jpg

Στις 6 Απριλίου διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες για την εκλογή του πρώτου διοικητικού συμβουλίου και των άλλων οργάνων
Άλλο ένα σωματείο -το όγδοο-  προστέθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου των εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων. Πρόκειται για τον «Παγκρήτιο Σύνδεσμο Αδειούχων εγκαταστατών – συντηρητών καυστήρων υγρών και αερίων καυσίμων, συντηρητές συγκροτήματος λεβητοστασίων» με την επωνυμία «Κρητών Φλόγα» και έδρα το Ηράκλειο.
Οι διεργασίες ίδρυσης του σωματείου στην Κρήτη ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν στις 20 Μαρτίου 2007 μετά από συζήτηση εκγρίθηκε το καταστατικό και το υπέγραψαν τριάντα συνάδελφοι ως ιδρυτικά μέλη.
Το καταστατικό κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και στις 16 Ιουλίου 2007 εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμόν 706/07 απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου και καταχωρήθηκε στο αντίστοιχο μητρώο.
Όμως η προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών και η έναρξη της θερμαντικής περιόδου καθυστέρησαν την έναρξη λειτουργίας του Συνδέσμου.
Έτσι η πρώτη γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε φέτος στις 22 Μαρτίου και αποφασίστηκε η διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή του πρώτου διοικητικού συμβουλίου και των άλλων οργάνων να γίνει στις 6 Απριλίου.
Στη συνέλευση αυτή έγινε και η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής που απαρτιζόταν από τους συναδέλφους Παντελή Αυγουστάκη, Βασίλη Μασαούτη και Παύλο Κουμάκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή των μελών τόσο στη γενική συνέλευση όσο και στις αρχαιρεσίες ήταν καθόλική.
Επισημαίνεται ότι από αρχαιρεσίες εκλέχθηκαν και δύο αντιπρόσωποι για την υπό ίδρυση κλαδική ομοσπονδία.

kriti.jpg

Πέντε μέλη του πρώτου διοιητικού συμβουλίου
του σωματείου «Κρητών Φλόγα» σε αναμνηστική φωτογραφία, στην πρώτη τους συνεδρίαση
στις 11 Απριλίου.
Διακρίνονται από αριστερά: Νικόλαος Ανδρουλάκης
(γ. γραμματέας), Βαγγέλης Σπανουδάκης (μέλος), Σταύρος Τζένιος (αντιπρόεδρος), Γεώργιος Περογιαννάκης (πρόεδρος) και Ιωάννης Στεφανάκης (ταμίας)

Το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου «Κρητών Φλόγα» μετά τη συγκρότησή του σε σώμα είναι:
Πρόεδρος: Γεώργιος Περογιαννάκης
Αντιπρόεδρος: Σταύρος Τζένιος
Γενικός γραμματέας:
Νικόλαος Ανδρουλάκης
Ταμίας: Ιωάννης  Στεφανάκης
Μέλη: Ευάγγελος Σπανουδάκης, Γεώργιος Ζερβάκης και Δημήτριος Μητριτσάκης
Τα άλλα όργανα του σωματείου που εκλέχθηκαν είναι:
Ελεγκτική Επιτροπή: Δημήτριος Σπανουδάκης, Γεώργιος Φαζάκης και Γεώργιος Βεργαδής.
Πειθαρχικό Συμβούλιο: Βασίλειος Περράκης, Γεώργιος Γιαλούρης και Νικόλαος Μυλωνάκης.
Αντιπρόσωπος ΟΕΒΕΝΗ (Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου): Νικόλαος Ανδρουλάκης.
Αντιπρόσωποι κλαδικής ομοσπονδίας: Νικόλαος Ανδρουλάκης και Γεώργιος Περογιαννάκης.
Το διοικητικό συμβούλιο μετά την εκλογή του, με ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Ως διοικητικό συμβούλιο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους που μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και να τους υποσχεθούμε ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο δύσκολο έργο που μας περιμένει.
Πιστεύουμε ότι με τη συμμετοχή όλων των μελών του σωματείου μας στις γενικές συνελεύσεις και τις συγκεντρώσεις, θα πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα».
Τα τριάντα ιδρυτικά μέλη που υπέγραψαν το καταστατικό του συνδέσμου «Κρητών Φλόγα» είναι:
Γεώργιος Περογιαννάκης, Ευάγγελος Σπανουδάκης, Σταύρος Τζένιος του Γεωργίου, Νικόλαος Ανδρουλάκης, Παντελής Αυγουστάκης, Μανούσος Σφακιανάκης, Ιωάννης Κρανιωτάκης, Παύλος Κουμάκης, Βασίλης Μασαούτης, Γεώργιος Ζερβάκης του Κωνσταντίνου, Γεώργιος Φαζάκης, Νικόλαος Μυλωνάκης, Ηρακλής Τσιμπλοστεφανάκης, Μύρων Ιερωνυμίδης, Εμμανουήλ Κουνενάκης, Εμμανουήλ Καγιαμπάκης, Δημήτριος Σπανουδάκης, Χαράλαμπος Παπαδοβασιλάκης, Ιωάννης Στεφανάκης, Γεώργιος Γιαλούρης, Αντώνης Αποστολάκης, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Ελευθέριος Καριώτης, Ελευθέριος Καραγιαννάκης, Βασίλειος Περράκης, Αντώνιος Ζουμπουλάκης, Δημήτριος Μητριτσάκης, Χρήστος Φρακιαδάκης, Νίκος Αγγελάκης, Γιώργος Βεργαδής.
Εκτός από τους παραπάνω συναδέλφους, ήδη στο σωματείο άρχισαν να εγγράφονται και άλλοι συνάδελφοι και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης.
• Για την ίδρυση και λειτουργία του σωματείου στην Κρήτη το διοικητικό του συμβούλιο με σχετικό έγγραφο ενημέρωσε και τα υπόλοιπα σωματεία του κλάδου.
• Το περιοδικό μας καλωσορίζει την ίδρυση του όγδοου σωματείου του κλάδου και εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του.
Παράλληλα υποσχόμαστε να σταθούμε αρωγοί -όπως και στα υπόλοιπα σωματεία- σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της Κρήτης.
Τ.Κ.