Αρχική » Συνεταιριστικά Νέα Υδραυλικών » Συνεταιρισμοί » «Λάσπη τα όσα ακούστηκαν για το Συνεταιρισμό Μεγάρων»

«Λάσπη τα όσα ακούστηκαν για το Συνεταιρισμό Μεγάρων»

Επισημαίνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Σωτηρίου Σύνδεσμος και Συνεταιρισμός γιόρτασαν την προστάτιδά τους, Ζωδόχο Πηγή Πιστοί στο καθιερωμένο ραντεβού τους, Σύνδεσμος και Συνεταιρισμός Μεγάρων γιόρτασαν και φέτος την προστάτιδά τους, την προστάτιδα των υδραυλικών, Ζωοδόχο Πηγή. Στις 13 Απριλίου, ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής, στο ομώνυμο εκκλησάκι που έχουν «υιοθετήσει» Σύνδεσμος και Συνεταιρισμός, λίγο έξω από την πόλη των Μεγάρων, συγκεντρώθηκαν και φέτος οι υδραυλικοί της πόλης με τις οικογένειές τους για να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και να διασκεδάσουν μετά, στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας με φαγητό, κρασί και κουβέντα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο νυν και ο τέως δήμαρχος των Μεγάρων, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, εκπρόσωποι από την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Αχ, αυτός ο Ευαγγελάτος…

Θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των συναδέλφων ο Νίκος Ευαγγελάτος και η εκπομπή του «Αποδείξεις». Ήταν πρόσφατο άλλωστε το θέμα που παρουσίασε με τους υδραυλικούς και τους λοιπούς επαγγελματίες της οικοδομής, με τίτλο η «Μαστοριά»… της απάτης. Έτσι, λοιπόν, όλοι είχαν να πουν κάτι για τη συγκεκριμένη εκπομπή. «Τους υδραυλικούς», μας είπε αστειευόμενος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γιώργος Σωτηρίου, «όλος ο κόσμος τους αγαπάει, εκτός από τον Ευαγγελάτο». «Η εκπομπή ήταν στημένη» πρόσθεσε το μέλος της διοίκησης Γιώργος Μαργέτης.
«Εντάξει, μπορεί να μην παίρνουμε 100 ευρώ για να αλλάξουμε μία μπαταρία, όμως υπάρχουν τεράστιες διαφορές στις προσφορές μας», πρόσθεσε άλλος. «Στην Αθήνα τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα. Εδώ, όπως και γενικότερα στις μικρές κοινωνίες, ο κύκλος είναι πολύ μικρός και δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που θα σε εκθέσουν», συμπλήρωσε κάποιος άλλος. «Είναι γεγονός ότι μας έχουν κολλήσει τη ρετσινιά ότι ζητάμε πολλά χρήματα για τη δουλειά που κάνουμε» τόνισε άλλος συνάδελφος. «Όλες οι δουλειές έχουν χρήματα αν τις κοστολογήσεις σωστά. Άμα δουλεύεις δύο ώρες την ημέρα, τι λεφτά να βγάλεις; Άμα την «κυνηγάς», βγάζεις. Πλούσιοι δεν θα γίνουμε, αλλά δεν έχουμε και παράπονο. Δεν πα’ να μας έχουν για πλούσιους, ας λένε ό,τι θέλουν» ανέφερε άλλος συνάδελφος. «Να πεις στον Ευαγγελάτο», μας επισήμανε ο συν. Καστάνης, «να πάει στη Βουλή και να ρωτήσει τους βουλευτές από πού αγοράζουνε παπούτσια. Τσάμπα τα παίρνουν.
 Όταν είχαμε τη δραχμή, υπήρχε κονδύλι 3 εκατ. για την αγορά παπουτσιών. Αν δεν έχουν παπούτσια, θα τους δώσω εγώ»… Κι έτσι, χαλαρά και αστειευόμενα κύλησε η συζήτηση των συναδέλφων για την εκπομπή του Ευαγγελάτου, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι η ζωή δεν σταματά σε μία εκπομπή.
Συνδικαλιστικά και συνεταιριστικά πάμε πολύ καλά
Κι αφού δεν σταματά εκεί, ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γιώργο Σωτηρίου για τα θέματα δράσης του Δ.Σ. «Το διάστημα αυτό», μας είπε, «είμαστε σε μία επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ για το έργο της αποχέτευσης που γίνεται στα Μέγαρα. Η προσπάθειά μας είναι οι συνδέσεις των κτιρίων με το αποχετευτικό δίκτυο να γίνουν από αδειούχους υδραυλικούς, και όσο πιο σωστά. Υπάρχει κατανόηση από την πλευρά του αλλά και από τη δική μας. Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο, γύρω στο 70% των μελών του Συνδέσμου έχουν αποκτήσει άδειες 3ης ειδικότητας.

Εγκαταστάσεις γίνονται;
Ναι, απλά υπάρχει πρόβλημα με τους πελάτες μας, οι οποίοι δεν θέλουν να επιβαρυνθούν με το κόστος της εγκατάστασης, δηλαδή ζητούν να μην γίνει αυτή, λόγω του ότι αέριο τα Μέγαρα, όπως λένε, θα πάρουν μετά από πολλά χρόνια αέριο. Και αν πάρουν… Έτσι, κάποιες φορές ερχόμαστε σε ρήξη μαζί τους, με αποτέλεσμα να χάνουμε και δουλειές. Άλλοτε πάλι, κάνοντας του κεφαλιού τους, και βλέποντας ότι ρεύμα η πολεοδομία δεν τους δίνει χωρίς την Υπεύθυνη Δήλωση του υδραυλικού για την εγκατάσταση φυσικού αερίου, αναγκάζονται να ξαναχαλάσουν το σπίτι τους για να τη φτιάξουν. Σε ό,τι αφορά στο Συνεταιρισμό μας, όπου τυγχάνει να είμαι και εκεί πρόεδρος, να σας πω ότι πηγαίνει πολύ καλά. Μάλιστα μέσα στο 2007 κάναμε και μία καινούργια εγγραφή. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επισημάνω σε όλους τους τόνους, ότι είναι λάσπη αυτό που ακούστηκε ότι ο Συνεταιρισμός μας πάει για κλείσιμο και ότι θα συνενωθεί με την Αθήνα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Με βάση τα μέλη μας και τους τζίρους που κάνουμε, είμαστε άψογοι σε όλα. Ο Συνεταιρισμός πάει καλά. Αργά, αλλά σταθερά. Θέλω να πιστεύω ότι όλη αυτή η λάσπη προς το Συνεταιρισμό μας, προήλθε από κάποιους συναδέλφους που επωφελούνται από μαγαζιά ιδιωτών.
Βασίλης Πανταζής (διευθυντής Συνεταιρισμού): Θεωρώ ότι δεν αξίζει καμία διάψευση επί του θέματος, αφού ο Συνεταιρισμός μας πάει πολύ καλά. Κι αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία που υποβάλουμε στην ΠΟΣΕΥΔ. Το 2006 ο τζίρος μας ανήλθε στις 700 χιλιάδες ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση γύρω στο 15% έναντι του 2005. Σε κανένα δεν χρωστάμε, κερδοφορία έχουμε, οπότε όποιοι και να τα λένε αυτά, διαψεύδονται από μόνοι τους. Ο Συνεταιρισμός έχει 17 μέλη, τα οποία μεταξύ τους είναι αγαπημένα και μονιασμένα.
Γεράσιμος Μιχαλάκης (γενικός γραμματέας Συνδέσμου, μέλος στη διοίκηση του Συνεταιρισμού, μέλος στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά): Εδώ υπάρχει ομοψυχία, οργάνωση, αγάπη. Δεν υπάρχουν αντιπαραθέσεις συναδέλφων, κι αυτό είναι κάτι που το καμαρώνουμε. Το Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει κάνει καλή δουλειά με τις άδειες των υδραυλικών και το φυσικό αέριο. Μετά από πίεση διοργανώθηκαν σεμινάρια για τα αέρια καύσιμα, τα οποία παρακολούθησαν 17 συνάδελφοι. Εν συνεχεία έδωσαν εξετάσεις στη διεύθυνση Βιομηχανίας στην Ελευσίνα, και όλοι απέκτησαν την άδεια. Ως γενικός γραμματέας και ως διοίκηση του Συνδέσμου είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Οι συνάδελφοι είναι μαζί μας, κάτι που μας δίνει περισσότερη ώθηση στο να τρέξουμε. Διοργανώνουμε τεχνικά σεμινάρια με εταιρίες του χώρου, ακούμε αυτά που μας λένε οι συνάδελφοι και πορευόμαστε…